ramazanda gidiyorum eşime ne yapayım....

pinkaya87

varlığın öyle bi sevinçki
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
1.423
5
116
Mardin
merhabalar...

ramazanın 20 günü ailemin yanına gidiyorum eşime donduruya hazır ne koyabilirim.

aklımda olanalr köfte ve pişmiş sarma başka önerileriniz varmı?:91:

benim-annemde-gecen-ameliyat-oldu-1ay-kaldım-yanına
kahvatı-için-her-güne-3küçük-poğça-yada-börek-koydm
akşam-içinde-brir-büyük-porsiyon-olacak-şekilde-etli-kurufasülye,-patatesli-tavuk,
etli-kabak,beber,domates,dolması-koymuştum-çok-memnun-klmıştı

Sigara böreği,içli köfte,mantı,tavuk veya kırmızı eti terbiyeleyip poşetliyebilirsin..
Ben kuru fasulye ve nohut yemeğini düdüklüde normal şekilde pişirip soğutup emaye saklama kaplarına koyuyorum..
yiyeceğimiz zaman çıkartıp sadece ısıtıyorum misler gibi oluyor..
Patlıcan közleyip patlıcan salatası hazırlayabilirsin..işe gitmeden önce sabahtan çıkartsın akşam geldiğinde çözülmüş olur sadece teflon tavada 2 çevirir hazır halde yer..
küçük tepside balık buğulayabilirsin..sonra balığı tepsi ile birlikte streç ile sarmala at dipfirize...çıkartsın ocakta altını ısıtsın al sana hazır öğün
kurabiye yapıp koyabilirsin...geceden çıkartır ertesi gün tazecik yer...
biber ve domatesleri minik minik doğra yağsız şekilde menemen gibi pişir..koy saklama kabına...o yiyeceği zaman çıakrtsın tavaya yağ koyup malzemeyi koysun üzerinede yumurtası al sana menemen:)
minik minik pizzalar yapabilirsin...piştikten sonra aliminyum folya ile sar ar dipfrize...çıkartsın fırında ısıtsın süper oluyor hemen hazır ..
şimdilik bunları yazdım ben böyle yapıyorum bi yere gidiceğim zaman..unuttuklarım var ise eklerim:)

merhabalar...

ramazanın 20 günü ailemin yanına gidiyorum eşime donduruya hazır ne koyabilirim.

aklımda olanalr köfte ve pişmiş sarma başka önerileriniz varmı?:91:

arkadaşım sakın dondurucuya,pişmiş sarma yada dolma koyma,çıkarınca çoook kötü oluyor.pirinçler sulu sulu:50::50:
köfte,börek tarzı daha uygun olur..sebze yemekleride pişirip koyabilirsin,çıkarıp ısıtmak çok pratik oluyo

Back
X