Ramazanda iftar davetleri için özel menüler

Efser

Nirvana
Pro Üye
8 Aralık 2011
45.800
166.981
798
Bu ay bereket ayı ve bu bereketli ayı dostlarımızla harika sofralarda buluşaçağız ve ne yapalım neleri sunalım telaşına girmek insanı bazen yorabiliyor bu yorğunluları birlikte azaltalım menüleri paylaşalım

yarınki misafirlerim için kabaklı, nohutlu çorba ( senin tarifin sayesinde teşekkürler tekrardan ), biftek sarma ( nevreste' nin et yemekleri yarışmasındaki tarifi ama gül şeklindeki patatesi becerebileceğimi sanmıyorum denicem beceremezsem bifteğin yanına patates püresi yapcam ), zeytinyağlı biber dolması, mantarlı börek , ton balıklı salata, cacık tatlı olarak hazır baklava ikram edeceğim.

o değil de ben zeytinyağlılarda sıfırı tükettim aklıma bişey gelmiyor mesela cuma akşamı da misafirim gelecek ve ben zeytinyağlı olarak ne yapacağımı bilmiyorum kış olsa pırasa ıspanak bişeyler yapardım illa ki ama yaz olunca alternatifler azalıyor. dondurulmuş ıspanakla da zeytinyağlı pek güzel olmaz gibime geliyor denemedim hiç ama siz ne diyorsunuz ?

Bişey değil tatlım afiyet şifa olsun
Canım zeytinyağlı fasülyeye yada barbunyada olur nedersin bence menüyü tamamlamış olursun

Son düzenleme:

Zeytinyağlı fasulye,barbunya ve bamya yapabilirsiniz yine zeytinyağlı kabak kavurması yapabilirsiniz ayrıca semizotunu biraz soğan,salca ve zeytinyagında kavurup ikram edebilirsiniz.Börülce çıktımı bilmiyorum eger çıkmışsa ondan da yapabilirsiniz zeytinyağlı olarak.

Son düzenleme:
Yarın eşimin arkadaşları gelecek. Öğrenci oldukları için biraz işim kolay yani ev yemeği hasreti çektikleri için yemek aramayacaklardır(diye düşünüyorum) ben yeşil fasulye- fırında patatesli biberli tavuk- pirinç pilavı yapacağım. eşime baklava aldırdım. Salatası, yoğurdu hepsi tamamda çorba ne yapsam

Canım yaz ayında en güzel soğuk çorbalar olur ayran aşı çorbası güzel olur yada kilasık ezogelin çorbası da olur

İftariyelikler için örnek
Başlanğıç

Ezogelin Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 kahve fincanı ince bulgur
1 kahve fincanı kırmızı
mercimek
1 kahve fincanı pirinç
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
3 su bardağı et veya
tavuk suyu
4 su bardağı su
Tuz
Üzerine: Maydanoz

Ezogelin Çorbası Yapılışı
TEREYAĞINI yemeklik doğranmış soğanla birlikte tencereye alın ve kavurun. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Et suyu ile suyu katıp kaynamaya bırakın. Bulgur, mercimek ve pirinci çorbaya ilave edip, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatın. Tuzunu ayarlayın. Üzerini maydanozla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.
Ara sıcak

Peynirli mihrap böreği

Peynirli mihrap böreği malzemeleri

2 hazır yufka

2 yumurta

Yarım çay bardağı et suyu

50 gr tereyağı

İç harcı için

200 gr beyaz peynir

2 yumurta

1 demet maydanoz

Peynirli mihrap böreği hazırlanışı
Peynirli mihrap böreği: Maydanozu temizleyip ince kıyın. Beyaz peyniri çatalla ezip yumurtaları ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra kıyılmış maydanozu ekleyin. Diğer iki yumurtayı bir kaseye kırıp çırpın. Et suyunu ekleyip tekrar çırpın. İlk yufkanın üzerine çırpılmış yumurtayı sürün. Yufkayı ikiye katlayın. Uzun kısmına peynirli harcın yarısını yayıp rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde kalan malzemeyle hazırlayıp tepsiye alın. Tereyağını eritip rulo yufkaların üzerine gezdirin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Peynirli mihrap böreği artık hazır, afiyet olsun.
Zeytinli yağlılardan

Malzemeler
• 1 kg taze fasulye
• 1 soğan
• 2 domates
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 diş sarımsak
• ½ su bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı tozşeker
• 1 su bardağı sıcak su
• Tuz
Yapılışı
1. Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın ve bol suyla yıkayıp boyuna ikiye kesin.
2. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
3. Sarımsağı küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin.
4. Salçayı ilave edip 2 dakika daha kavurun.
5. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
6. Domatesleri ve taze fasulyeyi tencereye ekleyip, domatesler hafif yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
7. Sıcak su, toz şeker ve tuz ilave edip, harlı ateşte pişirin.
8. Hafif ılındıktan sonra servis edebilirsiniz.
Ana yemek

Kral taçı
MALZEMELER
1 kuzu kafesi(2 parça halinde)
tuz,taze çekilmiş karabiber,kekik,biberiye
3-diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağ
1.5 su bardağı et suyu
kuzu kemikleri
YAPILIŞI
kuzu kafesinin iki yanındaki pirzolaları bütün olarak kesin hazırlayın.uçlarından yan yana getirerek dikin.taç şeklini oluşturun.ortasındaki boşluğa kuzu kemiklerini yerleştirin (şeklini koruması için)
kaburganın bazı yerlerinde çentikler açın ve sarımsakları bu çentiklere yerleştirin.
kafesin her iki yüzünede yukardaki baharatları serpiştirin.
bir tepsiye taç şeklini koruyarak yerleştirin.tacın alt kısmındaki kemikler şeklini korumasına yardım edecektir.
fırını önce 220 dereceye getirin ve ısıstın.erimiş tereyağını tacın içine ve dışına fırçayla iyice sürün.220 derecede 15 dak pişirin.et suyunun yarısını ilave edin.
fırının ısısını 180 dereceye düşürüp 1 saat kadar yine pişirin.
siz bu arada iç pilavı hazırlayın.servis tabağına ince pilavı koyun.onun ortasınada tacı oturtun.ortasınada pilavı doldurun.
tacın iplerini çekin ve keserek servis yapın
afiyet olsun
Tatlı

Fincanda Güllaç Tarifi

Malzemeler

2 adet güllaç yaprağı
Yarım litre süt
1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için:
Toz antepfıstığı
Kiraz şekerlemesi

Fincanda Güllaç Yapılışı
SÜTÜ bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynayınca içine tozşeker katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Daha sonra ılınmaya bırakın. Güllaç yapraklarından birini düz bir zemine serin ve üzerine süt serpin. Hafif yumuşaması için bez örtünün üzerine alın. Diğer güllacı da aynı şekilde hazırlayın. Hafif yumuşayan güllaç yapraklarını dörde bölüp, toplam 8 parça elde edin. Her parçayı geniş ağızlı Türk kahvesi fincanlarının canlarının içine yerleştirin. Ortalarına cevizi paylaştırın ve fincanın dışına taşan kısımları üzerine kapatın. Fincanları ters çevirip, servis tabağına çıkarın. Kalan sütü tekrar ılıtıp, üzerlerine gezdirin. Sütünü çektikten sonra toz antepfıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip, servis yapın.
ALINTIDIR

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim misafir günüm beli oldu salıya inşalah foto cekebilirim 25 kişilk misafirim
İlk aklımda oluşanlar
Çorba:
Beli değil
Ara sıçak
Lahana sarması
Mantıyı ( düşülünüyor )
Analı kızlı köfte
Ana yemek
Fırında patlıçan tava
Pilav
Tatlı
Süprüz olsun aklımdakini yaparsam eğer tarifini yazacağım

Son düzenleme:
Yarışmaya mı katılacaksın

Katılayımı ama foto işi zor biraz birde 20 kişilik hazırlanacak onların arasında foto çekersem beni deli zannederler
Evet o benide düşündürüyorBir poz verin deyip masayı çekelim
Ben de belki yarın misafir alabilirimArkadaşın eşi başka şehirde çalışıyor eğer gelecekse ve kimseye sözleri yoksa davet edeceğim

Evet o benide düşündürüyorBir poz verin deyip masayı çekelim
Ben de belki yarın misafir alabilirimArkadaşın eşi başka şehirde çalışıyor eğer gelecekse ve kimseye sözleri yoksa davet edeceğim

iyi fikir sen ne düşünüyorsun yemeğe benim menüm nasıl olur

Son düzenleme:
iyi fikir sen ne düşünüyorsun yemeğe benim menüm nasıl olur
Canım eğer alabilirsem
Çorba aş otu çorbası
Ara yemek
Mantı
Yaprak sarma
Hazır yufka ile tepsi böreği
Ana yemek
patlıcan (ne yapacağım kararsızım)
Tavuklu pilav
Salata
Tatlı
Güllaç olabilir:44:
Senin ki güzel canımBenim ki nasıl olur:26:Ara sıcaklara eklemem olabilir

Canım çok güzel olmuş patlıcanda nasıl karasızsın:26: ne var aklında

Bende yayla çorbası yapmayı düşünüyorum galiba daha uyğun gibi :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…