Ramazanda iftar ve sahur sofralarımız

Ellerine sağlık hemşom kabaklı köfteyi yapmışsınBen pizza yapacağım alıp dışarı çıkacağızPiknik alanına gideceğizKöfte geldi aklımaHayırlı iftarlar

Sağol hemşom yaptım
Bizde dışarıdaytık yeni geldik sayılır
Gelir gelmez yaptım sizede hayırlı iftarlar

Yoğurtlu kabaklı siyah meçimekli ( yeşil merçimeklede olur)köftem

Son düzenleme:
bugün iftarda domates çorbası,biftek,patates püresi,kaşarlı mantar,fırında domates soslu karışık kızartma,mücver,içecekler ve karpuz tatlı olarakta çikolata soslu tavuk göğsü.sahurumuz çok hafif olarak kahvaltılık yiyoruz.

bizde de dünden kalan nohutyemeği ve yayla çorbası birde kbak yemeği..

Kayinvalidemin yemeklerini tukettigimiz icin yazmiyorum menu kendim yapinca yazicam : )

Mesela biber dolmasi canim cekti haftaya yapabilirim : )

Herkese hayirli iftarlar

kızlar benim de annem evde yok 1 haftadır yemekler bende. Bugünkü menü mercimek çorbası tavuk pilav çoban salata ve kola:)

merhaba ben bu yemeği yıllar önce yemiştim arkadaşımın annesi pişirmişti tadı damağımda kalmıştı. ama tarifini unutmuştum tarifini verebilir misiniz rica etsem ?

Eşimle birlikte pizza yaptık bugün. mercimek çorbası,meyva. Sahurda da kahvaltılıklar birer dilim kalan pizzadan yeriz.

Selam arkadaslar. Ramazan güzelligiyle devam ediyor

Yarin 7 kisilik misafirim menümü yazayim,

kuru kayisi hosafi,
iftariyelik,
salata,
acili ezme,
biber kizartma,
hamur isi acma,
mercimek corbasi,
mantarli tavuk sarma,
nohutlu pirinc pilavi,
yasemin cicegi tatlisi,
cezerye toplari

Acaba bir aparetif daha eklesem mi diye düsünüyorum ..

Merhaba Allah kolaylık versinYoğurtlu bir salata ekleyebilirsiniz.Yoğurtlu közlenmiş patlıcan,kabak tarator veya yoğurtlu etimek salatası olabilir

Merhaba Allah kolaylık versinYoğurtlu bir salata ekleyebilirsiniz.Yoğurtlu közlenmiş patlıcan,kabak tarator veya yoğurtlu etimek salatası olabilir

Aklimdan geceni okumussunuz, bende yogurtlu bisey mi eklesem diye düsünmüstüm :)
Bakalim yarin ne gelirse aklima..
Bir de tavuk sarmanin yanina elma dilim seklinde patatesler ekleyeyim,
ana yemek tamamlanmis oldu böylece
Tesekkür ederim

Patateste güzel olur canım Allah kolaylık versin

sanki geçmiş sayfalarda kaşarlı mantarlı biftek yazmıştınız onun tarifini verseniz banaa hazır dolapta varken yapmayı düşünüyorum yarına.. yanına yayla çorbası ve salata

merhaba ben bu yemeği yıllar önce yemiştim arkadaşımın annesi pişirmişti tadı damağımda kalmıştı. ama tarifini unutmuştum tarifini verebilir misiniz rica etsem ?
Tabi veririm bu gün resimleri hazırladım topiğe eklerim dilerseniz burayada yazarım evet tadı damakta kalaçak bir yemek
Ellerine sağlık canımYeşil mercimekle hiç denemedimBen sade kabak yapıyorum

Canım böylede dene kabağın lezetini daha çok artırıyor annem bazen sade merçimektende yapardı
Çok sağol tatlım

Son düzenleme:
Denerim canım çok sağol

hayırlı ramazanlar kızlar yarın misafirim var
menüm hazır kızım küçük olduğu için kolay bir menü seçtim

fırında sebzeli biftek
nohutlu pilav
mercimek çorbası
sögürtme bol teryağlı
sarma
salata
yanına yoğurtlu bir şey yapmak istiyorum ama sögürtme olduğu için sebzeli birşeyler yapamam değişik önerilere açığım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…