Ramazanda iftar ve sahur sofralarımız

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.576
615.038
1.423
Malatya

Merhaba
Ramazan geldi sayılır,hazırlıklar başladıBu güzel ay içinde iftar ve sahur için neler yapacağızSofralarımızda neler olacak gelin birlikte paylaşalımGüzel bir ramazan geçirmemiz dilekleriyle
FARKLI BİR İFTAR MENÜSÜ

Son düzenleme:
Evet geliyor hem heycanla bekliyorum hemde neler yapaçağız ne hazırlıklar olur diye düşünüyorum çok faydalı bi topiğ olmuş hepimize yardımcı olur. Menüleri merakla bekliyorumherkese hayırlı bereketli ramazanlar

Son düzenleme:

Teşekkürler canımPaylaşımlarını bekliyorum

Nevreste hayırlı olsun topiğin.Tabiki takipteyim.Ara sıra yemek ve tatlı da paylaşırım inşallah.

bu aksamkı sahurda
patates haslama yapım dıyorum karabıberlı fılan soyle zeytınyaglı :)
kahvaltılık yumurta haslarım eblkı bıraz patates kızartırım :)
balkondakı masamızda bır guzel yerız sabah ıse gelırkende sofrayı toplarız :)

bende ramazanla ilgili konu açmaya gelmiştim
eşim sahurda gözleme bazlama yer ekmek yemez
bazlamalar hazıryanınada kızartma kahvaltılık çay derken sahur menüsü hazır

Merhaba kızlarrrr

Öncelikle topikimiz hayırlı olsun. Bu ramazan müptelası olurum buranın

Ben de bu sene ilk kez yalnız başıma ramazan geçireceğim kara kara düşünüyorum ne yapsam diye. Bu sabah sahura kahvaltılık ayarlayacağım. Annem konserve menemen yapmıştı ondan koyarım yanına haşlama yumurta belki biraz patates düşünüyorum. Daha ne olsun değil mi

İftar için de etli nohut pilav yeşil salata ve ayran düşündüm. Çorba yenmiyor sıcakta hiç girmeyeceğim o taşın altına

Hos geldin 11 ayin sultani Ramazan

Esim sahurda da yemek yedigi icin sadece yemek seceneklerini yazacagim ben.
Mutfak konusnda kendime hic güvenmem ama elimden geleni yapmaya calisacagim.

1. Gün
Mercimek
Pirinc pilavi (ama bulgur pilavi daha faydali olacak insaAllah Ramazanda bol bol tüketiriz)
Patatesli taze fasülye
Kizartilmis Tavuk
Salata

Her iki günde bir yemek yapacagim sanirim.
Ben sahurda yemek yemem iftardada cok fazla yiyebilecegimi sanmiyorum.
Salata ve Corbayi esim sürekli yapma dedi yiyemeyiz ziyan olur dedi arada bir yapacagim yani yada miasfir agirladigim zaman.

Son düzenleme:
bu gece bizde de bazlama var buzluktan çıkarttım gece ısıtıp bir güzel tereyağla yeriz yanınada kahvaltılıklar yeter

Harmoni sen niye yalnizsin
Evlenmeden önce ki ramazanlari cok özlüyorum ben : )
Ablamlar yegenlerim cümbür cemaat bayagi kalabaliktik.
Simdi esimle bas basa olmanin da güzelliklerini yasiyorum.
Ama insaAllah en kisa zamanda bizde coluk cocuga karisirizda soframiza bereket ve nese gelir

sahurda
nohutlu pilavla, tavuk yemeği düşünüyorum. doyurucu olmalı. emziriyorum bakalım nasıl olacak :26:

Ben ailemden uzakta yaşıyorum maalesef sevdiceyimle de evlilik henüz belirsiz. zaten kendi ülkesinde şu an... en azından burada olsaydı birlikte geçirirdik ramazanı. Ben de çok özledim ailemle yaptığım iftarları. Geçen yıl da yurtta geçti zaten. İnşallah bu ramazan herşey güzel olur...

Aminnnn bu arada. Rabbim gönlünüze göre versin

Sevdicegin mi yurt disinda yoksa sen mi?
Bende ailemden uzaktayim : (
Gecen sene evlenip türkiyeye geldim.
Amin insaAllah bu sene cok daha güzel gecer

sahurda
nohutlu pilavla, tavuk yemeği düşünüyorum. doyurucu olmalı. emziriyorum bakalım nasıl olacak :26:

Benim ablam emzirirken iki gün tutmustu gecen sene ve sütü bebegi doyuramacak sekilde kesilmisti.
InsaAllah sende öyle olmaz.
Emziren anneler icin orucun farz olmadigini biliyorum ben.
Bebegin sütten kesilince de tutarsin insaAllah :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…