Rapor vermeyin olayini iyice abartan doktor

lulumom

gezmek icin gelmisim dunyaya
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2015
805
843
23
Mrb herkese,

Herkeste bir rapor yazma korkusudur aldi başını gidiyor.Ya cocugumuz hasta oluyor hayatimiz karariyor bakacak kimse yok birak rapor almayi 1 gunluk sevkli olmak icin bile yalvaryakar olduk doktorlara.

Basima geleni anlatayim.Gecenlerde gece cocugum hastalandi geceyi acilde gecirdik serumlarla.Ertesi gunu saglik ocagina gidip durumu anlattim rapor istemiyorum sadece bugun cocuguma bakacak kimse yok dahasi bende de ishal basladi gibi rica etsem ishal ilaci yazarmisiniz ve bir calisabilir kagidi verirmisiniz dedim okuluma vermek icin..(ogretmen olanlar bilir o gunluk sevkli olmak icin o kagidi veriyoruz okula rapor degil o kagit )

Inanirmisiniz dr un demedigi kalmadı ilac yazmazmis çünkü olmayan birsey icin yazmam iste beni ilgilendirmez cocugunun ne oldugu calisabilir kagidi veririm ama sadece genel muayene yazarim teshise.Ne yaparsan yap diye ters ters konustu.Çocuk evde hasta diyorum azcik vicdan diyorum ama ne ala beni ilgilendirmiyor senin çocuğunun hasta olmasi deyip sizi sikayet edicem benden usulsuz sey istiyorsunuz diye tehdit etti ben de sizi sikayet edicem dedim hic merak etmeyin 1 tane ishal ilaci yazmamak icin yaptiklarina bakarmisiniz..Bir de hemen yazi yazicam mudurlugunuze dizi sikayet edicem diye bagirdi.

Inanin cocugumu o halde samimi bile olmadigim komsuya emanet edip okula gidip derse girmek zorunda kaldim agla agla yollarda gittim.Bizler öğretmeniz ama bizim de cocugumuz var ve bu dr un egolari yuzunden dunden beri ben de hasta yatiyorum.Sadece ilac yazip sevkli olacaktim istedigim buydu okulum bile sorun cikarmiyorken bu dr lara neler oluyor.

Bu dr ile ilgili ne yapabilirim arkadaslar muhtemelen o da beni sikayet eder mi bilmem ama cok sinirlendim.

Neye hakliymis dr anlayamadim usulsuz birsey istemedim.Ilac yazip vermesi gereken kagidi istedim bunun neresi usulsuz?

evrakta sahtecilik mi yapsın yani?
Okul sorun çıkarmıyor madem okulunuzdan isin alın o Zaman.
Ne diyorsunuz siz ya sahtecilik ne hanımefendi vermesi gereken kagit o zaten.Ogretmenler bilir 1 ilac yazacakti ekstradan.

Cocugu muayeneye goturup annesi eşliğinde tedavi edilmistir yazisi almaniz yeterliydi, bosuna o doktorla muhatap olmussunuz.
O yazi zaten usullere uygun, rapor sevk vs gerektirmiyor.
Kucucuk cocuk kendi basina doktora gidemeyecegine gore yanında bir veli refakati mecbur zaten.

Cocugu muayeneye goturup annesi eşliğinde tedavi edilmistir yazisi almaniz yeterliydi, bosuna o doktorla muhatap olmussunuz.
O yazi zaten usullere uygun, rapor sevk vs gerektirmiyor.
Kucucuk cocuk kendi basina doktora gidemeyecegine gore yanında bir veli refakati mecbur zaten.
Oyle bir yaziyi hic duymadim biz ogretmenlerin maruz kaldigi sey hep ayni.Gereksiz rapor alanlar yuzunden bu haldeyiz.Cocuk zaten tumgece hastanede tedavi gördü evraklari da var bende ama benim okula gitmemem icin bu yeterli degil.

ama siz o zaman hasta değilmişsiniz, çocuğunuz hastaymış sadece. siz hasta olsanız tabiki rapor almak hakkınız ama hasta olan çocuğunuz. özel sektörde hastalıktan kırılsanız bile rapor almak zor ki rapor alsanız bazı işverenler kabul etmiyor ya da o gün izinliysen izin gününde çalış diyor.

Oyle bir yaziyi hic duymadim biz ogretmenlerin maruz kaldigi sey hep ayni.Gereksiz rapor alanlar yuzunden bu haldeyiz.
Doktordan isteyin verirler.
Kizim hastalaninca mecburen ben goturuyorum doktora, ben de ogretmenim.
Mesai saatleri icinde doktora gittiginiz zaman cocuga refakat ettiginize dair bir belge veriyorlar. Rapor ya da sevk degil. Ama isinizi goruyor yani.

Kendiniz için rapor istemek doktorun insiyatifine kalmış bir şey çünkü hasta olan siz değil çocuğunuz, tabi ki sahteciliğe girer bu sonuçta sizi hastaymış gibi gösterip rapor yazacak. Ama Esra Esra hanımın dediği gibi bir şey yapılabilirdi. Doktoru şikayet etmenizden bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum o yüzden.

Refakatci raporu diye bir şey var arkadaşlar.Çocuk kendi kendine gidemez doğal olarak anneye rapor verilir.Çocuk hastanede yatarsa anne yattığı gün sayısınca rapor alabilir.
Ama tüm doktorları genelleyici konuşmayı bir öğretmen olarak size yakıştıramadım bu bir.İkincisi de doktorun rapor yazabilmesi için çocuğu görmesi şart.

Ama şu anki süreçten dolayı rapor işleri iyice sıkı tutuluyor. Doktora gelen emir böyleyse yapabileceği bir şey yok.

Görmediği hastaya ilaç yazmak zorunda mı? Hatta yazmaması doğru olan.
Evrakta sahtecilik değil de nedir?
Çocuğu muayene edenden isteseniz neyse.
Siz olayi anlayamadiniz sanirim bende ishaldim zaten cocuk ta hastaydi neyi gorecek saglik ocaginda tahlil mi yapıyorlar hemen.Evrakta sahtecilik ne onu ogrenin once

Refakatci raporu diye bir şey var arkadaşlar.Çocuk kendi kendine gidemez doğal olarak anneye rapor verilir.Çocuk hastanede yatarsa anne yattığı gün sayısınca rapor alabilir.
Ama tüm doktorları genelleyici konuşmayı bir öğretmen olarak size yakıştıramadım bu bir.İkincisi de doktorun rapor yazabilmesi için çocuğu görmesi şart.

Evet bakın bu da doğru mesela benim eniştem doktor. Arkadaşıma rapor gerekmişti bir durum için ben aramış rica etmiştim de "Görmeden veremem Astoria, ortaya çıkarsa ceza alırım" demişti. Herkes kendini düşünüyor da doktorlara da uygulanan yaptırımlar var.

Oyle bir yaziyi hic duymadim biz ogretmenlerin maruz kaldigi sey hep ayni.Gereksiz rapor alanlar yuzunden bu haldeyiz.Cocuk zaten tumgece hastanede tedavi gördü evraklari da var bende ama benim okula gitmemem icin bu yeterli degil.
Az once hepsini gormemisim mesajinizin.
Cocugunuzun evraklari degil kastettigim sey.
Mesela : Ayse Demir isimli hasta ..... Tarihinde annesi x Demir refakatinde tedavi edilmiştir.
Gibi bir belge. Bu belgeyi cocugunuzu muayene eden dr yaziyor. Siz yanindasiniz sonucta yazmama ihtimali sifir yani. Rapor falan degil bu. Her dr bu belgeyi verir.
Bir daha benzer durum yasarsaniz hic kendinize ayri doktor bulmaya falan ugrasmayin yani. Siz isteyin dr zaten bilir .

Esra ogretmenin soyledigi dogru.

Refakatci kagidi diye birsey var.

Yonetmelik calisirken bende okudugumda boyle bir sey mi varmis dedim.

Cocugunu doktora goturdugun zaman refakat ettigine dair bir belge.

Onu almaniz yeterliydi.

Ayrica mazaret izni diye birsey var.

mudurunuzu arayip mazaret izni alabilir miyim cocugum hasta diyebilirdiniz. Mazaretinizde cocugunuzun hasta olmasi. Mudur bey verirdi size mazaret izni.

Yani isten izin almanin tek yolu doktora rapor yazdirmak degil.

Konu mu silindi ya da değiştirildi?

Bunun neresi sahtekarlık ki,çocuğum hasta bakacak kimse yok anne refakatinde bakılması için 1 günlük rapor istiyorum demek mi sahtelik

Iyi de bu hakkımız zaten var.

Esra ogretmenin soyledigi dogru.

Refakatci kagidi diye birsey var.

Yonetmelik calisirken bende okudugumda boyle bir sey mi varmis dedim.

Cocugunu doktora goturdugun zaman refakat ettigine dair bir belge.

Onu almaniz yeterliydi.

Ayrica mazaret izni diye birsey var.

mudurunuzu arayip mazaret izni alabilir miyim cocugum hasta diyebilirdiniz. Mazaret izni diye bir izinde var. Mazaretinizde cocugunuzun hasta olmasi. Mudur bey verirdi size mazaret izni.

Yani isten izin almanin tek yolu doktora rapor yazdirmak degil.
Mazeret izninde şöyle bir sıkıntı olabiliyor.
O izin kagidinda imzaniz gerekli, mudur anlayissiz biriyse illaki gelip imzalayacaksin diye tutturabiliyor.
E anne zaten okula gidebilecek durumda olsa gider. Ertesi gun imzalanmasini kabul etmiyorlar. Tabi anlayisli olanlar da var.
O yuzden en guzeli refakatci yazisi yazdirmak.

Back
X