• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Raporlu Tüpbebek tedavisinde uygun ECZANE

PembeHelvam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
2.925
2.751
133
Merhaba kizlar,
Forumda arastirdim ama bu konu hakkinda maalesef bisey bulamadim. Istanbulda yasiyorum..
Aranizda ssk raporuyla tüp bebek tedavisi gören arkadaslara sormak istiyorum.

raporla uygun ilac alabilecegim bi eczane var mi? Bildiginiz tanidiginiz.. Yardimci olurmusunuz lütfen?

Tskler simdiden..

Ben de cevap bekliyorum konuyla ilgili. Bilgisi olan ve yardımcı olabilecek olanlar varsa yazsınlar lütfen

Doktorumun bana yazdığı ilaçlar 740 tl tutmuştu. Kaç kutu ve hangi ilacın yazdığı önemli. Bana 5 kutu gonal-f, 2 kutu menegon, 7 kutu cetrotide, 2 kutu da ovıtrelle yazmıştı. Raporsuz fiyatı 1,241 tl. Raporla 740 ödedim dediğim gibi. Tanıdığım eczacı keşke olsa. Yinede bi fikriniz oluşur belki diye yazmak istedim. Bol şanslar hepimize...

konuyu açan arkadaşla forumda mesajlaştığım için yazılan ilaçları ve verilen fiyatı biliyorum.

Yazılan ilaçlar ''6 kutu gonal f
4 kutu menegon
7 kutu cetrotıde
2 kutu oviterella'' bunlar ve verilen sgk lı fiyat 800 tl

Ben de başka bi merkeze yazdırdım benim ilaçlarım da 5 kutu gonal f 5 kutu cetrotıde 1 kutu ovitrelle bana verdikleri fiyat ta 675 lira PembeHelvam PembeHelvam ve benim anlam veremediğimiz kısım da şu onun ilaçları benim ilaçlara göre daha fazla ama arada sadece 125 lira oynuyor. Biz de dedik ki acaba eczaneden dolayı mı farkediyor.

Şundan kaynaklı canım. İlaçlarınızı hesapladığımda (benim elimdeki reçete fiyatlarına göre) PembeHelvam PembeHelvam in toplam ilaçları 1576 tutmuş. Seninde 914 tutmuş. Bu fiyatların %20 sini ödediğimiz için raporla PembeHelvam PembeHelvam 315 tl, sende 182 tl sini ödemiş oluyorsun. Yani rakam yüksekliğine göre yüzde hesabı değişiyor. Fark tamamen bundan kaynaklı. Kabaca diğer hesaplamaları yazmıyım kafa karışıklığı olmasın. 315-182=133 tl. Baya bi uğraşlar sonucu inşallah yardımcı olmuşumdur :)

Şundan kaynaklı canım. İlaçlarınızı hesapladığımda (benim elimdeki reçete fiyatlarına göre) PembeHelvam PembeHelvam in toplam ilaçları 1576 tutmuş. Seninde 914 tutmuş. Bu fiyatların %20 sini ödediğimiz için raporla PembeHelvam PembeHelvam 315 tl, sende 182 tl sini ödemiş oluyorsun. Yani rakam yüksekliğine göre yüzde hesabı değişiyor. Fark tamamen bundan kaynaklı. Kabaca diğer hesaplamaları yazmıyım kafa karışıklığı olmasın. 315-182=133 tl. Baya bi uğraşlar sonucu inşallah yardımcı olmuşumdur :)
Söylediğin şey mantıklı ama yine de devlet gonal f in tamamını ödemiyor onda da fiyat farkı çıkıyor bende 5 kutu onda 6 kutu. Öyle olunca katılım payı harici gonal f e de daha fazla fark ödemesi gerekmez miydi

Bende hesaplarken onunkini 6 kutu seninkini 5 kutu olarak hesapladım. Mesela ben 5 kutusuna 483 tl verdim. 241 de ödemem gereken %20 si. Toplamı 740 yapıyor. Seninde 665 yapıyor. O zaman burdaki soru acaba PembeHelvam PembeHelvam in reçetesinde kaç tl yazıyordu.

Olur mu öyle şey canm ya. Keşke daha fazla yardımcı olabilsem. Şeyi sordum onun reçetesinde gonal f e kaç tl ödediği karşısında yazıyor ya acaba ne kadar yazıyor. Bende 483 tl yazıyor çünkü. Eğer onun 483 ten fazla yazıyorsa senin dediğin gibi ödeyeceği rakam da fazla olması gerekiyordu. Ama eğer aldığı eczane tanıdık değilse indirim yapmamıştır biz belki yanlış hesaplıyoruzdur.

Canım biz sadece fiyat sorduk daha almadık PembeHelvam PembeHelvam de almadı ben de almadım fiyat soruşturuyoruz. Oyüzden karşılığında ne yazdığını bilmiyoruz. Ama birkaç eczaneye sorduk bu fiyatları verdiler.

Hımm anladım canım valla bu yolda herşey para. 20 tl bile kıymetli hale geliyor harcama yaparken.inşallah en uygun fiyatlara alırsınız :KK200:

Kizlar selammm
hgnm hgnm cok sagol bayagi hesaplamissin bizim icin bende fiyat farkindan yuzdelerden oynar diye dusunuyorum.
Ve soyle bir durum cikti. Benim 800 tl tutuyor ama bunun 60 tl si birikmis muayene ucretiymis.
Birde eczaciya sordugumda 1 kutu gonal f i receteden cikardiginda fiyatta 50 tl dusuyor.bende pek bisey anlamadim bu eczane hsabindan

ben 987 tl ödemiştim 10 kutu 300 lük gonal f 1 kutu ovitrille içinde doktor muayene ücreti var tüp bebek doktoru için 50 tl kesilmiş 10 tl de kontrollerde kesilmiş. 927 tl ye denk geliyor
tek kutu gonal f 300 raporsuz fiyatı 251 tl
ovitrelle 70 tl

eczaneler de rapor kullanıldığında fiyatta birşey yapamıyorlarmış 1-5 tl arasında eczaneler arası fark oluyor oda gezdiğine değmiyor.
en azından ben istambulda indirim sağlayacak eczane bulamadım.

Ben de bulamadım en son alıyorum biyerden. Sgk işin içine girince hiçbirisi indirim yapmıyor nedense.

Bizim yandaki eczneye verdim siparişleri de daha teslim almadım. Heryer aynı fiyatı verdi bende daha araştırmadım. Verdiğim eczane reçeteyi girip ilaçları hazırlayacak ben de biara alıcam. Parasını da alırken ödiyecem.

Hııım iyi yapmışsın canım sipariş verildiyse ilaçlar hemen gelir...

Hııım iyi yapmışsın canım sipariş verildiyse ilaçlar hemen gelir...
Gelecek te ben hemen almıycam. Zaten ramazan sonu başlıycam tedaviye ödemelerimi ayarlıyım parasal olarak müsait olduğum zaman alıcam. Gerçi eczanedeki bayan istersen al ödemesini sonra yaparsın dedi ama nasılsa ilacın bi acelesi yok.

Ben de aldim 4 kutu 450 ml gonal f 1 ovitrille 450 tuttu ama SGK siz 1500 dedi bize.

raporun olduktan sonra kimseye minnet etmene gerek yokki. raporlu olunca her eczane her ilacı aynı fiyata satması lazım mantıken. ben 4 kutu gonal f 450 1 ovitrelle 8 kutu baskılayıcı adını unuttum 450 tl odemiştim 2014 te.

Back
X