Reddediyor. Yaşayan var mı?

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
bebeğim 3,5 aylık dünden beri kendi kendisine uyuyan bebeğim her uykuya yattığında çıldırır gibi ağlamaya başladı sallaya sallaya uyudu biberon emzik ve en önemlisi memeyi reddediyor memeyi de akşam 12 den beri reddediyor uykuda vermeye çalışıyorum almıyor şuan 5 saattir aç ve ben onun için bir şey yapamıyorum ağlamaktan mahvoldum ne olur yardım edin yaşayan birisi var mı bu durumu normal mi? Doktora sor git diyenler olacak mesaj attım daha dönüş yapmadı ama ben iyi değilim şuanda bebeğim aç resmen ne yapayım hiç yaşadınız mı? Normal bir durumsa acillere de götürmek istemiyorum.

bebeğim 3,5 aylık dünden beri kendi kendisine uyuyan bebeğim her uykuya yattığında çıldırır gibi ağlamaya başladı sallaya sallaya uyudu biberon emzik ve en önemlisi memeyi reddediyor memeyi de akşam 12 den beri reddediyor uykuda vermeye çalışıyorum almıyor şuan 5 saattir aç ve ben onun için bir şey yapamıyorum ağlamaktan mahvoldum ne olur yardım edin yaşayan birisi var mı bu durumu normal mi? Doktora sor git diyenler olacak mesaj attım daha dönüş yapmadı ama ben iyi değilim şuanda bebeğim aç resmen ne yapayım hiç yaşadınız mı? Normal bir durumsa acillere de götürmek istemiyorum.
Öncelikle sakin olun. Sizin stresiniz emin olun bebeğinize olduğu gibi yansır. Zorlamadan ara ara deneyin. Bir sebebi vardır ama böyle anlamak mümkün değil.
Ateşini ölçün, zorlamadan ara ara emzirmeye çalışın.
Ve sakin olun.

Öncelikle sakin olun. Sizin stresiniz emin olun bebeğinize olduğu gibi yansır. Zorlamadan ara ara deneyin. Bir sebebi vardır ama böyle anlamak mümkün değil.
Ateşini ölçün, zorlamadan ara ara emzirmeye çalışın.
Ve sakin olun.
O kadar kötüyüm ki dünden beri mahvoldum. Ateşini ölçtüm normal çıkıyor 2 saatte bir baktım yükselmedi hiç. Uyurken bile memeyi almıyor düşünün. Az önce damla verip emzik verdim öyle emziği tutardı hep şuan onu da tutmuyor

Acıkmış olduğu icin tutmuyor olabilir. Benim bebeğim acıktığında tutmuyordu.
Emmesse götürün doktorunuza .
Ya da cocuk acili olan bir hastaneye

Acıkmış olduğu icin tutmuyor olabilir. Benim bebeğim acıktığında tutmuyordu.
Emmesse götürün doktorunuza .
Ya da cocuk acili olan bir hastaneye
Kaşığa sağıp verdim yutmadı bile mesela. Of ne zormuş. Öyle yapacağım doktorumuzdan cevap gelsin umarım düzelir ya umarım

Dis taslaklari olustugu icin agliyor bilir

Benim oglum biraz minik ve erken dogdu
Saglikliydi ama gozlerini acmazdi hic. Cok az uyanirdi azcik emer yine uyurdu. Dusunun yalvarirdim 1 kere acsa da gozlerini gorsem. Benim gibi çakır mı baba gibi kömür mü :) hic gormedik gozlerini.

Bu kadar uykucu bebek 3 aydan sonra ciyak ciyak aglamaya basladi. Gaz yok aclik degil alti temiz. Sonra hafif ates basladi. kostuk acile. Dis taslaklari sorun yapiyormus.

Şuanda sallayarak uyuttum artık yorgun düştü. Birde şu var uyanık olduğu zamanlarda ağlamadı çok.
Yani mevzu bebek olunca yorum yapmakta hassas oluyor insan. Yanlış bişey soylemekten korkuyorum.
Ama sizin için şunu soyleyebilirim. Sakin olun. Stres hormonu var biliyorsunuz yapılan araştırmalara göre bu hormon süte geciyormus.
Hatta ortamın atmosferini bile etkiler. Rahatlamaya calışın
Bi duş alın mesela iyi gelir.
Bir diğeri tüm anneler bu dönemler de buna benzer sıkıntilar yaşamışlardir. Ama hepsi geçiyor. Gecicek. Ama yinede önleminizi almayı ihmal etmeyin.
Benim bebegimde bi ara yedikten sonra fıskırtarak kusuyordu metrelerce. Çok korkmuştum bi kac gün sonra gecti.
Allah şifa versin yavrunuza bol bol okuyun. Hem sizi hem bebeginizi rahatlatır.

Dis taslaklari olustugu icin agliyor bilir

Benim oglum biraz minik ve erken dogdu
Saglikliydi ama gozlerini acmazdi hic. Cok az uyanirdi azcik emer yine uyurdu. Dusunun yalvarirdim 1 kere acsa da gozlerini gorsem. Benim gibi çakır mı baba gibi kömür mü :) hic gormedik gozlerini.

Bu kadar uykucu bebek 3 aydan sonra ciyak ciyak aglamaya basladi. Gaz yok aclik degil alti temiz. Sonra hafif ates basladi. kostuk acile. Dis taslaklari sorun yapiyormus.
Ya nasıl geçti peki bu durum ne yaptınız

Yani mevzu bebek olunca yorum yapmakta hassas oluyor insan. Yanlış bişey soylemekten korkuyorum.
Ama sizin için şunu soyleyebilirim. Sakin olun. Stres hormonu var biliyorsunuz yapılan araştırmalara göre bu hormon süte geciyormus.
Hatta ortamın atmosferini bile etkiler. Rahatlamaya calışın
Bi duş alın mesela iyi gelir.
Bir diğeri tüm anneler bu dönemler de buna benzer sıkıntilar yaşamışlardir. Ama hepsi geçiyor. Gecicek. Ama yinede önleminizi almayı ihmal etmeyin.
Benim bebegimde bi ara yedikten sonra fıskırtarak kusuyordu metrelerce. Çok korkmuştum bi kac gün sonra gecti.
Allah şifa versin yavrunuza bol bol okuyun. Hem sizi hem bebeginizi rahatlatır.
Rahatlamaya çalışayım o halde belki stresten yapıyor ama dünden beri artık mahvoldum ve üzerine uykusuzlukta var gözlerim kurudu ve açıyorlar bebeğim aç ve sallamaya alışkın değil şimdi sallıyorum bunun verdiği mutsuzluk var oğ çok kötüyüm ya rahatlarım umarımda. Ya birde aç nasıl duracak mutlaka alması gerekmez mi sizce

dilinde pamukcuk olmasin, bi kontrol edin. pamukcuk varken emmek istemez.
sakinlesince tekrar tekrar deneyin meme vermeyi

dilinde pamukcuk olmasin, bi kontrol edin. pamukcuk varken emmek istemez.
sakinlesince tekrar tekrar deneyin meme vermeyi
Dili beyaz ama hep beyazlık vardı ama acıtıyor mu acaba ağzına hiçbir şey almıyor çünkü alsa emmiyor mesela bende boğazı falan mı tahriş oldu acaba dedim. Diline bakayım tekrardan madem ben

Bebegim 3yada 4aylikken ben de buraya konu acmistim.. o donemde oluyor normal demislerdi. Gecici bi durum sabir.. memeyi almasi icjn ben ayaga kalkip iki memeyi de indiriyordum pispislayarak hafifce saga solla sallayarak falan sakinlesip kendi alsin diye bekliyordum. Bi sure ayakta gezinerek emzirip oturuyordum..

Bebegim 3yada 4aylikken ben de buraya konu acmistim.. o donemde oluyor normal demislerdi. Gecici bi durum sabir.. memeyi almasi icjn ben ayaga kalkip iki memeyi de indiriyordum pispislayarak hafifce saga solla sallayarak falan sakinlesip kendi alsin diye bekliyordum. Bi sure ayakta gezinerek emzirip oturuyordum..
Az bir süre de olsa onun denedim ama başarılı olmadı. Daha uzun tutarak deneyebilirim belki onu yine. Pekş sizinde böyle geri geri atıp ağlıyor muydu çok kızıyor sinir yapıyor kendisine resmen. Bir de şey aç kaldı mesela bir şey olur mu ki sizin bebeğiniz ne kadar süre aç kalmıştı

Az bir süre de olsa onun denedim ama başarılı olmadı. Daha uzun tutarak deneyebilirim belki onu yine. Pekş sizinde böyle geri geri atıp ağlıyor muydu çok kızıyor sinir yapıyor kendisine resmen. Bir de şey aç kaldı mesela bir şey olur mu ki sizin bebeğiniz ne kadar süre aç kalmıştı
Eveeeet kucagimda yay oluyordu resmen. Kafayi geri atoyordu tutup zorla memeye bastiriyodum hatta bazen.
Agzinin icinde meme ucu varken hala agzi acik agliyodu tutmak yerine.. bu durum 2 hafta siddetli surmustur heralde 1ay falan toplam surmustur gectj.. ben saat olarak sure tutmadim. Inatciysa ben de inat ettim uyurken falan emzirdim. Hatta o aralar sol memeyi emememe baslamisti ogurme geliyordu kucagimdayken. Yatarak baktim yan yatinva rahatca emiyor yatarak vermeye baslamistim. Sonra o sekilde uyudu falan alisti memeye oyle oyle tekrardan.. ama o siddetli reddi yoktu yatarak emme doneminde biraz daha azalmisti tepkisi.
Dipnot:bebegim 18 aylik ve hala yatarak meme emmekten hoslanir ve hala da oyle uyur :D
Boylr de bi aliskanlik oldu bizimki. Hata mi kolaylik mi bilmem. Benjm de isime geldi cogu zaman.. oyle alistik..

O ayakta pispislama sureci icinde gergin olmayin bir de.. dunyanin sonu degil. Emecek. Her bebek boyleymis. Normal. Arada olur. Acliktan olcek degil mutlaka emer sonunda.. rahatlayim. Cocugumu rahatlatiyim. Sakinlessin....diye dusunun. Strese girmeden... emmezse de emmez yani ama stressiz yapin o seyi de..

O ayakta pispislama sureci icinde gergin olmayin bir de.. dunyanin sonu degil. Emecek. Her bebek boyleymis. Normal. Arada olur. Acliktan olcek degil mutlaka emer sonunda.. rahatlayim. Cocugumu rahatlatiyim. Sakinlessin....diye dusunun. Strese girmeden... emmezse de emmez yani ama stressiz yapin o seyi de..
Sakin olmayı deniyorum ama başarılı olamıyorum. Eşim sağolsun daha da arttırıyor içimdeki alevi. Yani sorun birde hiçbir şeyi emmesi biberon emzik hiçbiri yok şuandaki ayakta uzun süre gezdik ama başarılı olamadım tekrar deneyeceğim yatarak emziremem sanırım öıldırmış gibi ağlıyor aşırı derecede hemde zaten sakin bir bebek değil bebeğim hepten çılgına döndü

Back
X