Refakatçi olmadan ameliyat olunur mu?

damaged lemon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2020
2.812
7.683
88
Yabancı bir şehirde yalnızım. Erkek arkadaşım var ama o tarihte yurtdışında olacak. Yakın arkadaşım yok burda. Ailemi arayıp çağırmak istemiyorum, o durumlar da karışık. Sorun olur mu?

Özel hastanede olacaksanız ameliyatı çokta gerek kalmıyor ancak devlette gerekli diye düşünüyorum.
Şimdiden geçmiş olsun

Yabancı bir şehirde yalnızım. Erkek arkadaşım var ama o tarihte yurtdışında olacak. Yakın arkadaşım yok burda. Ailemi arayıp çağırmak istemiyorum, o durumlar da karışık. Sorun olur mu?
Ben de ilk ameliyatımı özel hastanede, yanımda kimse olmadan oldum. Ameliyat sonrasında insan birini istiyor yanında. Benim arkadaşlarım gelmişti sonradan. Onlar geldikten sonra çok mutlu olmuştum, orası kesin. Sık sık buz uygulaması yapılması gerekiyor, o uygulamayı tek başınıza yapmanız mümkün olmuyor. Onun dışında bir zorluğu yok. Bir de hastane çıkışı eve gelişiniz zor olur.

Neden buz uygulamasını kendimiz yapamıyoruz

Ben çok tavsiye etmem, anestezi bazen çok etkiliyor. Kusmanız birkaç kez olabilir, ayağa kalkarken zorlanabilirsiniz; birinin olması gerek.

Ameliyattan çıkınca hemşireler ve sizin eksikleriniz arasında koordinasyonu sağlayacak birine ihtiyaç duyarsınız. Mesela ameliyattan çıkınca çok üşüyorsunuz. Kıyafetlerinizin giydirilmesi, sonrası yemeğinizi yedirilmesi vs. Kesinlikle biriyle gidin hangi şehirde ameliyat olacaksınız.
Hiç kimseyi bulamazsanız hemşirelere rica edin ve (onları görün) oda olmazsa hastanede mutlaka hasta bakıcılar vardır.

Teşekkür ederim mesajınız için.

Ben ilk ayıldığımda iyiydim ama yine de gözlerde şişlik oluyor, yorgun ve uykulu olunuyor. 10 dakikada bir buz uygulanacak dediler, ben sürekli uyuyakalıyordum. Arkadaşım gelene kadar da çok üşümüştüm. Klimayı açmaları için hemşireye seslenmek istesem de sesim çıkmıyordu. Ses gidiyor zaten. Boğaz tahriş oluyor. Arkadaşım gelir gelmez, zar zor üşüyorum diyebildim. İkinci ameliyatımda bunları bildiğim için yalnız gitmedim ama o revizyon olduğu için daha rahat geçmişti. Siz yine de korkmayın, zaten baştan soruyorlar refakatçı var mı diye. Yoksa yardımcı oluyorlar ellerinden geldiğince.
Ameliyatınız ne zaman? Güzel haberlerinizi bekliyorum.

Özelde olmuştum ben de.
Refakatçi olmasa da olur
Zaten hemşireler yardımcı oluyor . Düğmeye basmanız yeterli gelmeleri için:)

Gayette yemeğinizi de yıyebılıyorsunuz

Çok teşekkür ederim. Ayın 30'unda. Henüz karar veremedim, yalnız olmak istiyorum ama belki son anda karar verip annemi çağırırım. Uzaktalar, o yüzden yük olmak istemiyorum.

Çok teşekkür ederim. Ayın 30'unda. Henüz karar veremedim, yalnız olmak istiyorum ama belki son anda karar verip annemi çağırırım. Uzaktalar, o yüzden yük olmak istemiyorum.
Az kalmış, hadi inşallah istediğiniz gibi olur her şey. Evet, ben de kimseye haber vermeden ameliyata gitmiştim. Deli cesareti geldi. Özel hastanede olacağınız için arayıp görüşlerini alabilirsiniz aslında.

Bende de öyle bir cesaret var şu sıralar

Haftaya tekrar görüşmeye gideceğim, soracağım o zaman bu konuyu. Duruma göre çağırırım artık.

Çok sağ olun Kafamda binbir türlü olasılık dönüyordu aslında, anestezi, komplikasyonlar vs, okuyarak nesnel ve objektif bir şekilde bakmaya çalışıyorum olaya.

Özelde ameliyat oldum. Bana refakatci olmadan izin vermediler ben baska sehirde ameliyat oldum esim izin aldi 3 gün. Buz olayi disinda bence sart degildi yemegimi vs kendim yiyebiliyordum.
Umarim istediginiz gibi bi sonuc olur

Çünkü tam ayılmamış olunuyor, arkadaşım 2 saat buz komplesi yaptı arada hep uyuyup uyandim kolumu kaldıramadım. Yemek icon de yardımcı biri lazım, bIRinden rica et ne var yani gelsin dursun yanında ameliyat sonrası olsun gece gitsin, eve de taksiyle gidersin, ben dolmuşa bindim sonra 2. Dolmuş değil taksiye bindim sarhoş gibi oluyor insan.

Bu işi profesyonel yapan firmalar var .günlük bu şirketlerden bir bayan ile anlasın hastanede kaldiginiz zaman içerisinde size yardımcı olsun tek kalmayın ustunuzu giydirir yemenize yardımcı olur suyunuzu getirir ihtiyacınızda yardım eder yanınızda biri olsun derim

Birinin sana refakat etmesi gerek. Ameliyattan çıktıktan sonra 5 dakikaya bir buz uygulaman gerek. (Gece de dahil)

Buz uygulamasını diğer üyeler nasıl yaptı bilmiorum ama benim buz uygulamamda birine ihtiyaç duymamıştım.İci donmaya yakın bı jelle dolu maske giyiyodum.Gozlerimi ve ağzımı açık birakicak şekildeydi ve hemşireler sürekli olarak kontrol ediolardi.Hatta anestezi sonrası ben uzunca bi süre yemek yiyemedigim için odama diyetisyen bile gelmişti.Benim arkadaşım yanımdaydı.Usudugumde,midem bulandiginda ona söylüyodum.Anestezi bulantı yapabilir çünkü.Manevi olarak kendinizi iyi hissediosunuz yanınızda biri olunca.Ama kimse olmasaydı da olurmuş dedim şimdi yazınızı görünce.Benim hastanem muhteşemdi.Hemsireler inanılmaz ilgilendiler.Yemek yiyemeyince herkes seferber olmuştu ne yiyebilirsiniz hazırlayalım diye.Yalniz olacağınızı hastaneyle konuşun.Daha özenli davranırlar zaten özelde olacakmışsiniz.Cikista araç kullanmayın ve sizi alacak araca kadar mutlaka destekle yürüyün.Burun biraz zahmetli bı ameliyat.Bas dönmesi,şişlik,yüzdeki ödem zorlayabilir sizi ilk bı kaç gün.Bi üye bu iş için professional hizmet veren yerlerden bahsetmis.Hic bilmiodum çok güzel bı uygulama.Bunu da dusunebilirsiniz.Simdiden geçmiş olsun,ve hayırlı olsun

Bu dediğiniz maske özel bir maske mi, hastane mi vermişti?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…