Refakatcısız dogum yapan oldumu

gizli12

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2024
47
-1
6
29
Hanımlar merhaba kısaca konuya giriyim devlet hastanesinde tek başına dogum yapan refaketcisiz kalan oldumu eşimi erkek oldugu icin almıyorlarmış malesef

Sezeryan olursa tek başına çok zor. İlk 3 saat kalkmak yasak o sürede bebeğe kim bakacak.

Sezeryan olursa tek başına çok zor. İlk 3 saat kalkmak yasak o sürede bebeğe kim bakacak.
Bilgim olmadıgından böyle fikir almaya calışıyorum bende şuanlık gelip kalacak kimseyi ayarlıyamıyoruz gurbette oldugum icin gelmekte cekiniyorlar

Bilgim olmadıgından böyle fikir almaya calışıyorum bende şuanlık gelip kalacak kimseyi ayarlıyamıyoruz gurbette oldugum icin gelmekte cekiniyorlar
Ay. Canım ya allah yardımcın olsun bakıcı tutacaksn bir günlük olur arkadaşım eve gelen yardımcısını tutmustu tek olmaz çünkü senle ilgenecek bir yer lazım yada özel odada doğur eşinde yanında kalsin

Çekinen kim aile bireylerimi ve neden çekiniyorlar. Bakıcı tutabilirsiniz

Hanımlar merhaba kısaca konuya giriyim devlet hastanesinde tek başına dogum yapan refaketcisiz kalan oldumu eşimi erkek oldugu icin almıyorlarmış malesef
Bennn
Hastane kuralları öyleymiş sezeryanli anne ye bir kişi refakat edebilir ama normal doğum yapan anneye refakatçi gerekmiyor dediler başta bi tırstım ilk doğumum nasıl olacak diye ama hiç zorluk yaşamadım zaten hemşireler sürekli uğruyor yardımcı oluyor o an dikişler de zorlamadi hiç. Bebeğin testleri kendi muanelerim olsun hep tek hallettim 24 saat sonra taburcu oldum..

Tabi siz sezeryan düşünüyorsanz biri muhakkak olmalı ben orayı atladım. Parasıyla birini bulsanz ? Yada hastene ye çok ısrarlı kimseyi bulamadığınızi falan belirtsenze belki yardımcı olurlar eşiniz için biraz zor ama deneyin şansınızı

Vajinal yaptım yalnızdım, hasta bakıcı teyze kimse yok diye sürekli kontrole geldi, suyuma kadar eliyle içirdi, bebeği almadi ne olur ne olmaz dedi ama yatağını yanıma çekti rahat alıp bıraktım, ayağa kalkmama da yardım etti giyinmeme falan, bikac saat sonra kv.m lütfedip geldi ve ertesi gün çıkışa kadar uyudu her neyse, yardım ederler ama biraz zorlayıcı oluyor ilk bir iki saat toparlanana kadar, sezeryande bu iş daha uzun sürebilir, yapar mısın bı şekilde yapılır ama o doğumdan sonraki bir iki saatlik süreci yönetmek için birisi olsa yeter, saatlerce kalmaya gerek yok

Ya birini bul parayla ya da özel hastanede doğurmaya çalış. Çevrende eşinin arkadaşı senin arkadaşın yok mu yardım istesen? Refakatçi olmadan zor

özelde ve vajinal doğum yaptım ama ebeler çok ilgiliydi zaten kimseyi aramadım.
arkadasım devlet hastanesinde refakatcisiz foğurdu iki gün yattı. onun dediğine göre çok sorun yasamış

Arkadaşlar her yolu düşünüyorum bende özelde dogurmak istemiyorum olası bir dogumda ihtiyacta devlet hastaneleri daha donanımlı özele muaneye gidiyordum doktor sezaryan yapmak istiyor direk bebek dogum kanalında herşey vajinal doguma uygunken vajinal dogumu denemek istiyorum refakatcı olarak eşimin işinden dolayı farklı bir şehirdeyiz annesi yardıma gelmişti ama kendi aralarında bir takım sorunlar yaşandı ve hastalandı kayınvalidem ve ben durmak istemiyorum deyip gitti olan bana oldu şuan 38 haftalık gebeyim kendi ailemden bakabilicek genc birileri yok malesef farklı şehirde oldugumdan arkadaşımda yok eşimde araştırıyor onun iş arkadaşlarından bize yardımcı olsbilicek birilerini olurda acil gelişirse dogum nasıl yapabiliriz zamanımız daraldı diye üzülmeye başladım tek başına kalmış arkadaşların fikirleri yada görüşleri beni bi nebze rahatlatıyor

Özel hastanede vajinal doğum yapan bir sürü tanıdığım var. Ve gayet donanımlı hastaneler, doğum için yeterli. Ekstrem bir durum için bile çoğu yeterli. Ama sizin yaşadığınız şehir çok küçükse bilemiyorum tabii. Gelecek kimse yoksa bakıcı bulun, kimseye minnet etmeyin, mahcup hissetmeyin. Daha iyi olur öylesi.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin bende sizinle aynı durumdayım inşallah hayırlısıyla şu günleri atlatırız

Ben normal doğum yaptım yanımda eşim vardı gece yaptığım için öğlenden sonra taburcu oldum ama eşim olmasa zorlanırdım normal doğumda olsa kendinizi toparlanmanız zaman alabilir ayrıca eğer durumunuz varsa özelde yapabilirsiniz her özel hastane sezeryan diye diretmiyor benimde özeldi. Bebeğin sağ salim doğması önemli doğum yöntemi değil devlettede sezeryan yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Yaşadıgımız şehirde 1 özel hastane var kadın bölümü sadece 1 doktorla sınırlı muanelerimin coguna ona gittim tabi devlet hastanesinede gittim iki yerdende takip edildim ama özeldeki doktoruma ne zaman gitsem hep bir sezaryan muhabbeti yapıyordu giden gebelerde sadece sezaryan dogum icin gidiyor kendisi tek doktor oldugu icin planlı sezaryan rahatına geliyor bende olası bir sezaryandan önce normal dogumumu beklemek istiyorum o konuda anlaşamadık eşimin annesinin bu durumu yapıcagını bilseydim daha erken haftalarda ailemin oldugu şehire dogum icin gidebilirdim 38 haftada bu durumla karşı karşıya kaldım malesef artık uzun yolda yapamam 10 saatlik bir yol var tek secenegim bakıcı tarzı birileri eşim araştırıyor oda bakıcı yerine iş arkadaşlarından birinden rica etme taraftarı kimseyi tanımıyoruz güvenme konusunda tek başıma kalabilirim aslında ama bebekleri kacırıyorlar falan diyip beni biraz korkuttular rabbime emanet bi şekilde inşallah benim gibi olan gebe arkadaşlar varsa biran önce bu sürecleri sorunsuz atlatırız birbirmize dua edelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…