Selamlar herkese. Onumuzdeki ay isten ayrilacagim. Bir onceki isyerimden ayrilirken ust yonetim gitmeme sasirip epey icerlemisti. Bu isyerinde ise yine ayni sikinti var. Asil sorun su: Yuksek lisans yapmak istedigimde hal boyleyken referans mektubunu kimden alacagim ben? Nasil olacak bu isler? Mezun olali da epey oldu.
Selamlar herkese. Onumuzdeki ay isten ayrilacagim. Bir onceki isyerimden ayrilirken ust yonetim gitmeme sasirip epey icerlemisti. Bu isyerinde ise yine ayni sikinti var. Asil sorun su: Yuksek lisans yapmak istedigimde hal boyleyken referans mektubunu kimden alacagim ben? Nasil olacak bu isler? Mezun olali da epey oldu.
Ben referanssız başvurmuştum ve kazandım. Yüksek lisansta o kadar önemli değil referans. İlla vereyim diyorsan iş arkadaşlarına yazdır. O da referanstır sonuçta. İşe yaramaz demeyin çünkü diğer türlüsü de bir işe yaramıyor zaten. Referansa göre karar veriyor olsalar da bazen o referans bu referans değil :)
Ben referanssız başvurmuştum ve kazandım. Yüksek lisansta o kadar önemli değil referans. İlla vereyim diyorsan iş arkadaşlarına yazdır. O da referanstır sonuçta. İşe yaramaz demeyin çünkü diğer türlüsü de bir işe yaramıyor zaten. Referansa göre karar veriyor olsalar da bazen o referans bu referans değil :)
"Illa vereyim" demiyorum tabii ama inceledigim tum ekonomi yuksek lisans programlarinin basvuru kosullarinda 2 adet referans mektubu istendigini gordum. Bu durumda bunu sunmamak ne kadar dogru olur?
"Illa vereyim" demiyorum tabii ama inceledigim tum ekonomi yuksek lisans programlarinin basvuru kosullarinda 2 adet referans mektubu istendigi gordum. Bu durumda bunu sunmamak ne kadar dogru olur?
Şimdi sadece başvuru için doldurduğun formun içinde iki adet referans mektubu yeri var anlamında diyorsan onu boş geçebilirsin, ben öyle yapmıştım. Ama koşul olarak yazıyorsa dediğim gibi, eski iş arkadaşlarından iki kişiden rica et, iş ahlakın, çalışma etiğinle ilgili bir şeyler yazsınlar yeterli.
İş arkadaşlarınıza yazdırabileceğiniz gibi lisans döneminde iyi anlaştığınız bir hoca ya da bölüm başkanı vs. varsa ona da ulaşıp rica edebilirsiniz. Mezun olalı epey olması çok önemli olmaz sanırım, ulaşabiliyorsanız bence birini iş yerinden birini okuldan seçin.
Isyerinden olmasi sart mi ben hocama yazdirmistim o zamanlar kabul ediliyordu simdi degisti mi bilmiyorum ama. Mezun olali 2 yil olmustu ciktim dekana hocam referans lazim dedim yazdi gonderdi adam otomatige baglamis zaten :)
"Illa vereyim" demiyorum tabii ama inceledigim tum ekonomi yuksek lisans programlarinin basvuru kosullarinda 2 adet referans mektubu istendigini gordum. Bu durumda bunu sunmamak ne kadar dogru olur?
Hepiii
merhaba,
Açıkçası, ben de yapıyorum y.lisans ama benden istemedi okul. Kayıt yaptıracağınız okul ile görüştünüz mü? Şirketinizden mektubu şimdi alsanız işe yaramıyor mu?
Hepiii
merhaba,
Açıkçası, ben de yapıyorum y.lisans ama benden istemedi okul. Kayıt yaptıracağınız okul ile görüştünüz mü? Şirketinizden mektubu şimdi alsanız işe yaramıyor mu?
Merhaba! Aslinda yuksek lisans yapmaya gec de olsa yeni karar verdim. Okul konusunda net bir fikrim yok. Zaten bu donem icin basvurular sona erdi. Planlarimi bir sonraki donem icin yapiyorum. Bu nedenle referans mektubu konusunda kaygiliyim. Bunu sirketten erken tarihli almak olur mu ki?
O sebeple kayıt yaptıracağız okula sordunuz mu diye yazdım
Düşündüğünüz okullara bi sorun isterseniz. Veya üniversite hocalarınızdan destek alabilirsiniz.