Reflexoloji Ve Elma Sirkesi

CUVCUV

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2007
1.232
7
REFLEXOLOJI

1. VÜCUDUN İÇTEN TEMİZLENMESİ, GENEL SAĞLIK AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR..
YAŞADIĞIM BİR TECRÜBENİN VE NETİCESİNDE ÖĞRENDİĞİM BİLGİLERİN SİZE DE İLGİNÇ/FAYDALI GELECEĞİNİ DEĞERLENDİREREK NAKLEDİYORUM.

2. 3 YIL ÖNCE, GÖZLERİMİN ETRAFI SİYAHLAŞMIŞ, VÜCUDUMDA HALSİZLİK VE ŞİDDETLİ AĞRILAR BAŞLAMIŞTI. AMERİKAN HASTAHANE-SİNDE BİR ÇOK İNCELEMELER YAPILDI, ANCAK HİÇ BİR ŞEY BULUNAMADI.
DAHA SONRA GİTTİĞİM ÇİNLİ BİR REFLEXOLOJI UZMANI DOKTOR, AYAKLARIMIN TABANLARINI YOKLADIKTAN SONRA, HİÇ SU İÇMEDİĞİMİ VE BAŞTA KARACİĞERİM OLMAK ÜZERE VÜCUDUMUN BÜTÜNÜYLE KİRLENMİŞ OLDUĞUNU SÖYLEYEREK, EĞER SU İÇMEYE BAŞLAMAZSAM, TAKRİBEN 3 YIL İÇERİSİNDE ÖLECEĞİMİ SÖYLEDI. (BEN GERÇEKTEN O TARİHE KADAR GENELLİKLE SU İÇMİYOR, GÜNDE 20-30 BARDAK ÇAY VE KAHVE İÇİYORDUM.
(ÇİN'DE REFLEXOLOJI ÜNİVERSİTESİNDEN MEZUN DOKTORUN İSMİ REFLEXOLOGIST P.G.WONG, TEL NO: 0060-3-2162 2866/MALEZYA. DIR.)
REFLEXOLOJI, 17 ALTERNATİF TEDAVİ YÖNTEMİNDEN BİRİDİR.
BU TEDAVİ KAPSAMINDA; HER ORGANIN AYAK TABANI VE ELDE BAĞLANTILI OLDUĞU BİR BÖLGE VARDIR. VÜCUTTA BİR ORGAN RAHATSIZ İSE, AYAK VE ELDE İLGİLİ BÖLGENİN DERİNLİKLERİNDE SUSAM-MERCİMEK BÜYÜKLÜĞÜNDE FİBROSTİK KİSTLER OLUŞMAKTADIR. BUNLARA DOKUNULDUĞUNDA ŞİDDETLİ AĞRI HİSSEDİLMEKTEDİR. BU PARÇALARI HİSSEDEBİLMEK İÇİN BAŞ PARMAKLA DERİN VE KUVVETLİ BASTIRMAK GEREKMEKTEDIR. HASTALIK YOK İSE PARÇACIK BULUNMAMAKTADIR.
MR.WONG'DAN BU KONUDA EPEYCE BİLGİ ÖĞRENDİM VE KİTAPÇILARDAN BULABİLDİĞİM BÜTÜN KİTAPLARI ALDIM. HALEN KENDİ AYAKLARIMIN VE ELLERİMİN İLGİLİ BÖLGELERİNİ YOKLAYARAK SAĞLIK DURUMUMU ANLAYABİLİYORUM. ELE GELEN/TESPİT EDILEN PARÇACIKLARIN ÜZERİNE BASTIRARAK MASAJ YAPMAK, RAHATSIZ OLAN ORGANIN SİNİRLER YOLUYLA UYARILMASINI, HIZLI ÇALIŞMASINI VE KENDİNİ TOPARLAMASINI SAĞLIYOR. EĞER RAHATSIZ ORGAN İYİLEŞİRSE BU PARÇALAR KAYBOLUYOR. (AYAK VE ELDEKİ KALP BÖLGESİNE DOKTOR NEZARETİ OLMADAN MASAJ YAPILMAMAKTADIR.)

A. AYAK HARİTASINA ULAŞABİLECEĞİNİZ WEB ADRESİ AŞAĞIDADIR :
Link Silinmiştir.
B. EL HARİTASINA ULAŞABİLECEĞİNİZ WEB ADRESİ AŞAĞIDADIR :

Link Silinmiştir.

3. SONUÇTA ÇİNLİ DOKTOR BANA HER SABAH UYANDIĞIMDA; AÇ KARNINA BİR BÜYÜK BARDAK ILIK SUYUN İÇİNE BİR TATLI KAŞIĞI ELMA SİRKESİ KOYARAK İÇMEMİ ÖNERDİ. ELMA SİRKESİ VÜCUTTAKİ KİRLERİ/BİRİKİNTİLERİ ERİTİYOR, SU İSE ATIYORMUS, ELMA SİRKESİNİN PH (ASİT DEĞERİ) VÜCUDUN PH DEĞERİ ILE AYNI OLDUGUNDAN KİRLERİ ERİTİRKEN, VÜCUDUN HÜCRELERINE ZARAR VERMİYORMUS, AYRICA GÜNDE EN AZ 1.5 LITRE SU İÇMEK ÇOK ÖNEMLİYMİŞ, VÜCUDUN ZEHİRLERİNİN VE İHTİYAÇ DUYMADIĞI FAZLA/BİRİKMİŞ MADDELERİNİN ATILMASINI SAĞLI-YORMUŞ. ELMA AYRICA VİTAMİN-MİNERAL DEPOSUYMUŞ. ÇİNLİ DOKTORUN DEDİĞİNİ UYGULADIKTAN 4 GÜN SONRA GÖZLERİMİN ETRAFINDAKİ SİYAHLIKLAR KAYBOLDU, 10 GÜN SONRA AĞRILARIM GEÇTİ VE KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSETMEYE BAŞLADIM. SİZE DE TAVSYE EDERİM, 1 HAFTA SONRA KENDİNİZİ GERÇEKTEN ÇOK SAĞLIKLI HİSSETMEYE BAŞLAYACAKSINIZ.

4. BU KONUYA İLİŞKİN DR. NİYAZİ ERÖZTÜRK'ÜN "BİR YUDUM SAĞLIK" İSİMLİ KİTABINDA ELMA HAKKINDA YAZILAN BİLGİLERİ AŞAĞIDA GÖNDERİYORUM.

SAYGILARIMLA,

ERCÜMENT EVRİM

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ELMA

ELMA (Malus domestica) Bitki özellikleri : Dünyamızda 5000'den fazla türü olan elma hakkında herhangi bir tanımlamaya hiç gerek yok. Damak tadınıza en uygun elma türünü seçebilirsiniz.
Bileşim: Su oranı %85, şeker %12, pektin, organik asitler, soda, fosfor, tanen, vitamin A, B1, B2, C, E, PP.

Kullanım alanları ve biçimleri:

Elma, içerdiği organik asitler, soda ve fosforun yardımı ile, beyni, karaciğeri ve mideyi çok olumlu etkiler.
Kullanım biçimleri, taze meyve ve meyve suyu olarak sıralanabilir.
Çiğ elma kabuğu yenerek bedendeki ürik asit azaltılabilir.
Pişmiş elma ile yapılan kompresler yumuşatıcı ve rahatlatıcıdır.

Taze elma suyu ile yıkanan kırışık ve pörsük deri canlılık ve tazelik kazanır.

Yatmadan önce yenen bir elma, rahat uyumaya yardımcı olur..

Kabızlığa karsı pişmiş elmanın etkili olduğu bilinir.

Gut, böbrek, mesane hastalıklarına ve hemoroite karsı uygulanacak bir elma küründen yararlı sonuçlar alınabilir.

Deri döküntülerine, gut ve romatizma rahatsızlıklarına karşı, taze elma suyu başarıyla kullanılabilir. Elma suyu, özellikle soğuk algınlığına, öksürüğe, ses kısıklığına, yüksek ateşe ve iltihaplı hastalıklara karsı başarılıdır. Ama çok soğuk içilmemelidir. Elma suyu ayrıca, romatizmal böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları, damar sertliği ve egzamaya karşı da kullanılabilir.
Elma genelde, yatıştırıcı ve ateş düşürücüdür.

Elma suyu, sindirim sistemini uyarır ve mide mukozasını güçlendirir.
Sindirim yetersizliğine karşı, rendelenmiş bir elma yemeklerden önce yenilmelidir. Ama rendelendikten sonra, rengi koyulaşana kadar bekletilmelidir. Ham elma rendesi ishale karşı kullanılabilir.
Kısaca, sağlıklı yaşamaya önem veren kişinin yakınında her zaman elma bulundurması gerekir.

Elma sirkesi, doğal bir yasam iksiridir!

Bileşim: Kalsiyum, flüor, potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor, silisyum, A vitamini, Beta-carotin, B1, B2, ve B6 vitaminleri, C vitamini, sirke asitleri, meyve asitleri, pektin, doğal aroma maddeleri.
Yaşlılığımızda da sağlıklı olabilmek için hareketli bir yaşam ve sağlıklı bir beslenme biçimi oluşturmaya özen göstermeliyiz..
İşte burada elma sirkesi seçiminin değeri ile karşılaşıyoruz. İçerdiği çok değerli ve çeşitli maddeler nedeniyle, en sağlıklı sıvılardan biridir o. Elma sirkesi, bedenimizi içten ve dıştan tedavi edebileceğimiz olağanüstü bir doğal ilaçtır.
Burada size, bedeninizi genel anlamda güçlendirmek, çeşitli hastalık belirtilerini hafifletmek ve gerekli cilt bakımını yapmak için elma sirkesini nasıl kullanabileceğinizi anlatmak istiyorum.

Kullanım biçimleri: Doğal elma sirkesinin en etkili kullanım biçimi, çiçek balı ile karıştırılarak oluşturulur:

*1 bardak su
*1 tatlı kaşığı dolusu elma sirkesi
*1 tatlı kaşığı dolusu çiçek balı

Hepsi iyice karıştırılır ve sabahları aç karnına küçük yudumlarla içilir. Sürekli kullanım sayesinde, öncelikle bedenin bağışıklık sistemi güçlenecek ve sizi pek çok hastalıktan koruyabilecektir. Bu enerji kokteyli ayrıca size canlılık ve güç kazandıracak ve ileri yaşlara kadar sağlıklı ve mutlu kalmanıza önemli katkılar sağlayacaktır.
Ama burada çiçek balını da yakından tanımamız gerekiyor:

Çiçek balının bileşimi: Şeker: %32 üzüm sekeri (glikoz), %39 meyve sekeri, %7 malt sekeri.
100g balda MGK mineraller: Sodyum 7, potasyum 45, kalsiyum 5, fosfor 20, magnezyum 3, demir 1mg.
100g balda mg vitaminler: B1 0,03, B2 0,05, Niacin 0,1, C 1mg.
Sabahları aç karnına içtiğiniz bir bardak elma sirkesi-bal kokteylinin içindeki müthiş zenginliği öğrenmiş bulunuyorsunuz artık.
Bu zenginliğin sağlığımıza yaptığı katkılara da söyle kısaca bir göz atmamız herhalde yararlı olacaktır:
-Öncelikle bedenimiz güçlenir ve bedensel uğraşlara ve strese karşı koyabilecek dayanıklılığı kazanır.
Sirkenin içerdiği yüksek orandaki potasyum sayesinde, kalp kasları dahil olmak üzere tüm kas yapısı da güçlenecektir. Kramplara karşı, kokteylinizi maden suyu ile hazırlayabilir ve her öğünde 1 bardak içebilirsiniz.
-Sık sık grip, soğuk algınlığı veya üst solunum yolları iltihabına yakalanan kişiler, bağışıklık sistemleri sirke-bal kokteyli sayesinde güçleneceği için, bu tür sıkıntılardan büyük çapta kurtulmuş olacaklardır. Ama bu tedaviyi aşağıdaki plana göre uygulamakla kalıcı sonuçlara ulaşabilmek mümkün olacaktır.
-Soğuk algınlığı ve grip zamanlarından önce, 4 haftalık bir sirke- bal kokteyli kürüne başlayın ve günde 3 bardak için.
-Ayrıca, 4 gün boyunca akşam saatlerinde 1 Echinacea preparati alın. Üç gün ara verdikten sonra yine 4 gün devam edin ve bu tedaviyi 4 hafta boyunca sürdürün.
Bu tedavi, bağışıklık sisteminin güçlenmesine önemli katkılar sağlayacaktır. Bu tedaviyi ayrıca doğal C vitamini ile de destekleyin.
-Sirke-bal kokteyli nezleye karşı da bedeni güçlendirecektir. Nezleye karşı ayrıca, 1 ölçü elma sirkesi 2 ölçü suya karıştırılır, kaynama derecesine kadar ısıtılır ve inhalasyon tedavisi uygulanır.
-Boğaz ağrısı ve ses kısıklığında, 1 ölçü elma sirkesi ile 3 ölçü ılık su karıştırılır ve saat başı derin gargaralar yapıldıktan sonra tükürülür. Bu gargaraların adaçayı ile dönüşümlü yapılması etkiyi daha da arttıracaktır.
-Öksürüğe karşı, 4 yemek kaşığı dolusu akışkan balla 3 tatlı kaşığı elma sirkesini iyice karıştırın. Öksürük gıcığına karşı yarım tatlı kaşığı alın ve yavaş yavaş yutun. Ayrıca, bolca kekik çayını balla tatlandırın ve yudumlayarak için.
-Vajinal akıntılara karşı, 1 ölçü elma sirkesi 4 ölçü ılık suyla karıştırılır. Temiz bir şırıngaya çekilen sıvı günde pek çok kere vajinaya boşaltılır. Sirke-su karışımının vajinada 1-2 dakika kalması yeterlidir.
-Yüksek kolesterole karşı, günde pek çok kere elma sirkesi-bal kokteyli içilir.
Salatalarda öncelikle elma sirkesi kullanılır.
-Varise karşı, elma sirkesiyle ıslatılan bir bez baldıra sarılır ve 20 dakika etkilemeye bırakılır.
-Hemoroite karşı, yarım su bardağı elma sirkesi ve bir su bardağı adaçayı katkılı ılık oturma banyoları alın. Banyo süresi 10 dakikadır.
-Gaz şişkinliğine karşı, her öğünden yarım saat önce 1 bardak elma sirkesi-bal kokteyli içerek, sağlıklı bir bağırsak florasının temelini atın. Bu kokteyle rezene veya Frenk kimyonu çayı da ekleyebilirsiniz.
-Kabızlığa karşı, günde pek çok kere, 1 bardak suya 1 tatlı kasığı elma sirkesi ekleyerek için. Ayrıca, 4 litre ılık suya 1 su bardağı dolusu elma sirkesi ve 2 tatlı kaşığı tuz ekleyerek ayak banyoları alın. Banyo süresi 10 dakikadır.
-Yaraların çabuk iyileşmesi için, günde 3 bardak elma sirkesi-bal kokteyli için. İltihaplanmayı önlemek için, elma sirkesiyle ıslattığınız bir pamukla günde pek çok kere yarayı nemlendirin.
-Ergenlik sivilcelerine karşı, her yemekten yarım saat önce , içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi eklenmiş 1 bardak su için. Yüzünüze buğu banyoları uygulayın: 1 litre kaynar derecede sıcak suya 4 yemek kaşığı elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı dolusu Mayıs papatyası ekleyin, 1-2 kere karıştırın ve başınızı büyük bir havluyla örterek 5-10 dakika gözlerinizi yumarak bekleyin. Yüzünüzü suya çok yaklaştırmayın!
-Güneş yanığına karşı, inceltilmemiş elma sirkesi, kızarmış olan bölgelere dikkatle sürülür veya 3 yemek kaşığı elma sirkesi eklenmiş soğuk bir banyo alınır. Banyo süresi 10 dakikadır.
Elma sirkesinin pH değeri (asit derecesi), derimizin pH değeri ile hemen hemen eşit düzeydedir. Dolayısıyla, derimizin asidik koruma örtüsünün güçlendirilmesinde elma sirkesinin kullanımı önemle önerilmelidir.
Uyarı: Elmanın ve elma sirkesinin bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.
 
Ben bu beden temizligi'yle cok ilgilenmeye basladim..Hatta bir sitede senede iki kere birer haftalik kurlerle vucuttaki organlari temizliyorlar..Iki senedir takip ediyorum ama yapmak nasip olmadi.Bu sene sonbaharda insallah yapicam..Gercekten bu beden temizligi içirdeki hucreleri 10 yil genclestiriyormus..Yapanlarin yorumuda ilginc derecede bence...Elma sirkesiyle de yapildigini bilmiyordum..Gercekten isime yarayacak bilgi dogrusu...Tesekkur ederim...

Haritalardan bende bisi anlayamadim dogrusu.... :KK43:((
 
Bu eklediğim harita işimize yarar umarım :))

masajcr4.jpg
 
Cüvcüvüm harika bir bilgi bu.Ellerin dert görmesin.Hemen bilgisayara kaydettim.Ve uygulayacağım.Sağol.MÜKEMMEL.
 
umarım aksi kanıtlanmamamıştır...deneyeceğim uzun zaman geçmiş paylaşım sonrası:)
 
X