- 17 Aralık 2024
- 641
- 445
- 18
Merhaba kızlar. Bebeğim kronolojik yaşıyla 2,5 aylık. 34+4'te doğmuş prematüre bir bebek. Gelişim olarak yasıtlarını yakaladı çok sükür. Ama iki tane derdimiz var. Sürekli kusma ve çok fazla gaz. Özellikle gaz yüzünden sürekli huzursuzuz ve ağlıyoruz. Uykularımız hep bölünüyor. Kaka yapmakta zorlanıyoruz. Sürekli kusmasından dolayı üst degistirmekten kıyafet yetistirememeye başladım. Gaz yüzünden çocuğum çığlık atarak uyanıyor resmen uykusundan. Biraz da prematüre doğmuş olmasindan dolayi sanırım bu sindirim sistemi problemleriniz... Bu arada hem anne sütü hem mama alıyor, maalesef sütüm yererli degil.17 gün yoğun bakımda kaldı. O dönemde Aptamilin prematüre mamasıni kullandıklari için eve geldiğinde de onunla devam ettik. Belli bir kiloya geldikten sonra Aptamil klasik serisinden 1 numaraya başladık. Gaz problemleri başladığı için yine Aptamilin probiyotikli maması Prosyneoya geçiş yaptık ama hiçbir faydasını görmedik. Bir tanıdıgim Hipp mamayı önerdi ama kararsız kaldım laktoz oranı biraz yüksek olduğu için. Hipp combiotic kullanıp memnun kalan, bu problemlerden kurtulan var mı? Hipp mi, Aptamil mi sizce?