• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Refreeze - Embriyo Yeniden Dondurma

Arthouse

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2023
98
55
18
Merhaba herkese, bu konuyla ilgili çok araştırdım ama açılmış konu bulamadım. Tüp bebek sürecine başlarken doktorum gerek görmediği için embriyolarımı pgt ye göndermemiştim. 2 negatif 1 dış gebelik yaşayınca artık pgt siz olmaz dedik.

Döngüdeki embriyoların tümü hasarlı mı diye tek tek pgt ye göndermeye başladık. 2 tane embriyom sağlıklı geldi şimdi. Ama bunlar refreeze embriyolar. Yani çözüldü ve tekrar donduruldu. Başarı şansları bir miktar düşüyormuş. Refreeze embriyodan gebelik elde eden var mı? Daha önemlisi sağlıklı çocuğu olan var mı?

Merhaba herkese, bu konuyla ilgili çok araştırdım ama açılmış konu bulamadım. Tüp bebek sürecine başlarken doktorum gerek görmediği için embriyolarımı pgt ye göndermemiştim. 2 negatif 1 dış gebelik yaşayınca artık pgt siz olmaz dedik.

Döngüdeki embriyoların tümü hasarlı mı diye tek tek pgt ye göndermeye başladık. 2 tane embriyom sağlıklı geldi şimdi. Ama bunlar refreeze embriyolar. Yani çözüldü ve tekrar donduruldu. Başarı şansları bir miktar düşüyormuş. Refreeze embriyodan gebelik elde eden var mı? Daha önemlisi sağlıklı çocuğu olan var mı?
Bunu ben de merak etmiştim, benim de iki biyopsi geçiren iki kez dondurulan çözdürülen embriyom tutunmadı, kalitesi hakkında bilgi de verilmedi, iyi dendi. Daha sonra birlikte çalıştığımız yeni embriyolog ise bu durumu duyunca bunun olumsuz sonuç doğuracağı fikrinde olduğunu söyledi, sadece donma çözülme olayı için değil tabi, çift biyopsi için daha çok bunu söyledi. Var mı başına gelen?

Merhaba benim ilk transferimde iki adet embriyo çözüldü biri transfer edildi diğeri tekrar donduruldu ilk transfer edilen düşük kalitede idi ikinci transferimde ise o çözülüp dondurulan emrbiyoyu transfer ettiler kalitesi 5AB oldu oda kimyasala dönüştü

Benim donmuş 4 tane embriyom çözüldü, biyopsi alındı tekrar donduruldu, hepsi sağlıklı geldi sonucu pgt’den. Şu an biriyle hamileyim ve sağlıklı çok şükür 🙌

Back
X