Ultrasoja göre 9 hafta çıkıo önceside 15 agustos bendr agustosun son haftası içtim adet söktürücümadem o kadar düzensiz ilaç falan almadın demi? ya da tehlikeli hareketler falan yapmadın?
doktorun yorumu ne peki regl söktürücü içmen konusunda?Ultrasoja göre 9 hafta çıkıo önceside 15 agustos bendr agustosun son haftası içtim adet söktürücü
Canım ben ifade edemedim kendimidoktorun yorumu ne peki regl söktürücü içmen konusunda?
Ha işte tamda aynı sorundayızz adetlerin hepmi gecikirdi peki adet olmadan yumurtlama oluyomuş biz öylemi olduk kiBende yaşıyorum suan bu durumu.
Sat a göre 31 haftalık olmam gerekiyor ama 27 haftalik hamileyim. 1 ay var arada..
Sat 12 mart, ama ben muhtemelen 15 nisan gibi hamile kalmışım.. yani geç döllenme. Adet neden olmadım o arada onu hala anlayamiyorum ama hamileligimi ogrendigimden beri bebeğin gelişimi iyi (usg tarihiyle hep uyumlu)
Sat a göre hep ay geride ama çok çok sorun olsa doktor söylerdi.
yani anlamadığım şu 15 ağustosta olmadıysan tahlil neden yapmadın da regl söktürücü içtin?Canım ben ifade edemedim kendimi( düzenliadet gören insan gününde oluo ya bben önceki aylarda hep düzensizdim zaten şimdii son sat 11 temmuz ya diyelimki düzenli görcem o ay 11 agus olmam lazım ama yine olmadım ultrasondada geebe haftama göre 15 agus çıktı ?
Çünkü her ay 40 50 60 gün gecikiyodu adetim gününde olsa yapardımyani anlamadığım şu 15 ağustosta olmadıysan tahlil neden yapmadın da regl söktürücü içtin?
Biraz karışık ama anlatayım.Ha işte tamda aynı sorundayızz adetlerin hepmi gecikirdi peki adet olmadan yumurtlama oluyomuş biz öylemi olduk ki
baya da uzunmuş araları cidden.Çünkü her ay 40 50 60 gün gecikiyodu adetim gününde olsa yapardım
Biraz karışık ama anlatayım.
Ben 3 sene falan dogum kontrol hapi kullandim yani kac gunde 1 adet oluyorum bilmiyordum hep duzenliydi hap sayesinde.
Ocak sonu son hapi ictim ve biraktim. Adet oldum.. 37 gün sonra kendiligimden adet oldum. (Yani 12 mart- sat)
Zaten lise de falan da adet dongum 35 gun falandi.
bundan sonra bir daha adet olmadim.. 35 gun falan da eklesem, hamile kaldigim tarihe falan denk geliyor :/ Iste orda artik ben de anlayamiyorum olayi..
yani aslında adet olacağım tarih gec döllenmenin oldugu tarih oldu
Konuşcam dha drlaa bu ultrason adet başlayan günümü belirliyobaya da uzunmuş araları cidden.
Takip edilecek. Sanırım doktor gelişimine göre bir iki hafta sonra yapabilir operasyonu. Ama zamanla açık kapanması lazım aradaki fark yani.
1-2 hafta olması lazım farkın. Bizim ne dediğimiz değil de doktorun ne dediği önemli aslında.
Doktor ne dedi?
Konuşcam dha drlaa bu ultrason adet başlayan günümü belirliyo
Ya fark kapanmasada olur geçen gittiğimde normal dedi bana bu farkne farkı anlamaadım diiğer arkadasında kapanmamış fark usgye göre devam ediyo diyor /Elbette hayır. O sadece genel anlamda yani evrensel anlamda zaman belirlemek için alınmış bir kıstastır.
Kadınlar farklı zamanlarda yumurtlar bazısı geç yumurtlar ve geç döllenme olur. Bu durumda ayın sonuna doğru hamile kalanla yumurtlama döneminde hamile kalan arasında hafta farkı olacaktır. Ancak doktor ne zaman hamile kaldığını bilemediği için regl tarihi baz alınır hamilelik başlangıcı olarak. Ancak bunu hatırlamayanlar için ultrason sonucuna bakılır ve bebek haftasına göre bir tarih belirlenir. Şu aşamada doktorun normal diyorsa beklemekten başka çaren yok, inşallah aradaki fark kapanır.
Yok ben yanlş anlamadım canım zaten seni bebeğe normal dediler ama son adetimle uyuşmuyo her ay hiç günÜmde olmadım adet bu sat ı baz alınca fazla çıkıyo usgde ise 9 çıkıyo gelişime bişi demedi yani normaldi son gittiğmde herşey bide bu usg durumu bebeğin yaşı belirliyo ya bu değişmes dimi hiç sadece bunu değiştiren bebek gelişimimiBenim amacım tabi ki arkadaşı olumsuz etkilemek değil. Böyle bir algı oluştuysa lütfen kusura bakma. Ben bebeğin gelişiminin geri olduğunu anladım. Ve böyle bir durumda Uzulmemesi gerektiğini ifade etmek istedim. Kendimden örnek verdim sadece. Bazı şeyler Allahın takdiri.
Canim bilmiyorum benim sat a göre 11 olması gerekiyordu. USG 8 di tam emin değilim sen içini ferah tut. Her şeyin Hayırlısı ni dileYok ben yanlş anlamadım canım zaten seni bebeğe normal dediler ama son adetimle uyuşmuyo her ay hiç günÜmde olmadım adet bu sat ı baz alınca fazla çıkıyo usgde ise 9 çıkıyo gelişime bişi demedi yani normaldi son gittiğmde herşey bide bu usg durumu bebeğin yaşı belirliyo ya bu değişmes dimi hiç sadece bunu değiştiren bebek gelişimimi
Sana nededi doktor pekiCanim bilmiyorum benim sat a göre 11 olması gerekiyordu. USG 8 di tam emin değilim sen içini ferah tut. Her şeyin Hayırlısı ni dile
Duzensiz donemleri olanlar normal duzene gore olan gibi hesaplama yapamazlar :) ben son adet tarihiime gore hesaplarsam 5-6 aylik hamile olmam lazim ultrasonla sat arasinda 1-1,5 ay fark var. bizim yumurtlama sistemimiz biraz farkli calisiyor cnm :)Adetlerim hep düzensiz olurdu zaten son adetime göre 12 14 hafta falan gebe çıkıyorum fakat ultrasona göre 9 hafta hangisine inanıcam ben arkadaşlar yardım edin lütfen böle bişey yaşayan varsa paylaşırsa çooook sevinirim..saolun şimdiden...
Kuzum ozman ben son adet tarihimi usgde çıkan hafta 15 agustos ogğn adet olmuş gibimi doğrusu gebe kalınan zaman ztn adetten sonraki haftalar: ( aydınlat beni nolur yaa valla delirdim galiba benDuzensiz donemleri olanlar normal duzene gore olan gibi hesaplama yapamazlar :) ben son adet tarihiime gore hesaplarsam 5-6 aylik hamile olmam lazim ultrasonla sat arasinda 1-1,5 ay fark var. bizim yumurtlama sistemimiz biraz farkli calisiyor cnm :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?