- Konu Sahibi karlarduser
-
Bide söyle bisey var prolaktin yüksekliği yumurtlamayi baskiliyor yani ovulasyonu engelliyor.bizzat ben prolaktin yüksekliginden 1 sene hamile kalamadim.Bakın o doğru.
Prolaktin yani süt hormonu emzirdiğiniz için yüksek oluyor, bu yüzden regl olmayı engelliyor. Ama herhangi bir koruyuculuğu yok bunun hatta buna güvenip hamile kalan çok insan var. 1 yıla kadar regl olmamanız normal zaten. Vücut anca kendini toparlıyor.
O dediginiz çok düşük bir ihtimal. Ben de bunun korunma yöntemi olmadığını söyledim zaten. Ama eskiden korunma yöntemi bilinmediği için bu şekilde söylerlermiş.
Mesela şu an emzirmeme rağmen benim prolaktin hormonum13 çıktı.
Gebe kalınabilecek bir değer.
Herkeste aynı şey olacak diye birşey yok. Benim arkadaşım 3 aylık bebekliyken emzirirken hamile kaldı yani süt korur diye birşey yok,evet hamile kalmayı zorlaştırıyor ama %100 engellemiyor. Emzirirken hamile kalan çok insan var.Bide söyle bisey var prolaktin yüksekliği yumurtlamayi baskiliyor yani ovulasyonu engelliyor.bizzat ben prolaktin yüksekliginden 1 sene hamile kalamadim.
Süt korur ama belirli şartlar sağlanmış olmalı.Süt korumaz. Emzirirken hamile kalan çok insan var.
Süt korumaz hanımefendi.Süt korur ama belirli şartlar sağlanmış olmalı.
Emzirme sıklığı, süresi ve miktarı önemli.
Emzirme doğal aile planlaması yöntemlerindendir.Süt korumaz hanımefendi.
Doğum kontrol yöntemlerinde "süt koruması" diye bir yöntem yok.
Evet emzirmek prolaktin yani süt hormonu yükselmesine sebep oluyor. Prolaktin yüksekliği de hamile kalmaya engel. Ama herkeste bu geçerli değil. Çok sık emziren arkadaşım süt hormonu tavanken hamile kaldı. Bu şekilde hamile kalan çoook insan var, burada da aynı şekilde. Bomboş bir yönteme bel bağlamak akıl karı değil üzgünüm, yeniden bebek isteyen korunmasın ama bebek istemeyen birisi de "süt korur" efsanesine bel bağlamamalı.
İnternette sizin yazınıza benzer bir yazı gördüm, evet.Emzirme doğal aile planlaması yöntemlerindendir.
Kadında ovulasyonlu siklusların ve adet görmenin başlamasını yaklaşık 6 ay geciktirir.
Tam emzirme uygulandığında doğumdan sonra %98 oranında korur.
Fakat bazı koşullar sağlanmalı.
Bebek 6 aydan küçük olmalı.
Annenin adet görmemesi gerekir.
Bebek sık sık ve ek gıda verilmeksizin sadece anne sütü ile beslenmeli ( günde 6-10 kez, geceleri de dahil olmak üzere ve her defasında en az 4 dk emzirilmeli.)
Emzirme sıklığı gündüzleri 2 saate bir, geceleri 3 saatte 1 olmalı.
Emzirme etkili bir aile planlaması yöntemi seçilinceye kadar kullanılabilecek güvenilir bir yöntemdir.
Bu demek değildir ki bu yöntemi herkese öneriyoruz.
Bahsi geçince süt korumaz diyoruz biz de.
Çünkü bu yöntem kadının davranış bilgisine bağlı.
Şartlar sağlanmazsa üstünkörü bir biçimde tabii ki kullanılamaz.
Ay hiç güleceğim yoktu. Süt korur ya da korumaz derken kast edilen o değil.Süt vücuttan içeri girse de böyle bi yanılgı olsa anlarım ama vücuttan dışarı çıkan bi şey nasıl koruma sağlar ; bu ne saçma bir iddiadır. Hiç-bir zaman anlamayacağım.
Haha. Iyiydi dimi. Evet ileriki sayfalarda konuştuk onu da. Koruyan şey hormon. Süt değil. Ama insanlar süt demiş işteAy hiç güleceğim yoktu. Süt korur ya da korumaz derken kast edilen o değil.vucudun salgıladığı süt hormonu (prolaktin di sanırım) yumurtlamamaya neden oluyor. Yumurtlamayınca regl olunmuyor. Gebe de kalınmıyor. O yüzden emzirme süresince hamile kalma ihtimali düşük. Ama imkansız değil. Korunmakta yarar var.
Arkadaşa verdiğim bir sonra ki cevabı okuyun önce.Emziriyor olmanın korumadığını söylüyorsunuz ama çoğu insan ilk cümleniz olan "çok düşük bir ihtimal"e bel bağlayıp hamile kalıyor.
İstatistiksel olarak nasıldır bilmiyorum ama bence o kadar da düşük bir ihtimal değil.
Kardeşiyle arasında 1 yaş olan çok fazla insan var. Kimse 3-4 aylık küçük bir bebeğe bakarken bile isteye hamile kalmıyordur.
Düşük ihtimal sanıp "beni bulmaz" diye düşünmenin sonucu bu.
Prolaktin ve östrojen hormonları ters çalışır; biri yukselirken diğeri düşer. Yani emzirirken prolaktin arttığı için adet olmayiz süt artar. Eger bir süre sonra süt miktarı ayni kalmaya devam ederse adet oluruz. Yani adet olduğumuz için sut azalmaz süt azaldikca adet devam edermiş. Süt koruyor olayi burdan geliyor. Siz sütünüzü sağıyor musunuz peki? Normalde de adetiniz duzensiz midir?Selam arkadaşlar.
23 aylık kızımda lohusalığım bittikten bir hafta sonra adet kanaması gördüm doğduğundan itibaren emmedi.
Şuan ise 6 ayı dolmuş bir kızım daha var. O da malesef emmedi. Benim sorunum hala regl olmamış olmam. Emzirince süt koruyor derler ama ben emzirmediğim için kafama takılıyor. Yarın doktora gideceğim ama size de sormak istedim. Böyle bir durum yaşayan ya da bilgisi olan var mıdır? Neden olabilir bu.
Arkadaşa verdiğim bir sonra ki cevabı okuyun önce.
Prolaktin hormonu çoooook yüksek olan birinin hamile kaldığını görmedim ben. Ama arkadaş görmüş. O yüzden yine söylüyorum çok düşük bir ihtimal. Ilk evlendiğim zaman çocuk doğurmamış olmama rağmen prolaktin aşırı yüksekti. Ilacla düşürüldü. Şimdi de emzirdiğim hâlde normal seviyede. Yani korunmasam hamile kalabilirim..
Sonra da azarlar şekilde yazmayın.
Bu istatiksel verilerin sorumlusu ben değilim hanımefendi.
Alakası yok iki yıl emzirdim ve adetim kızım kırkım çıkar çıkmaz devam ettiTabi evet benim çevremde de mevcut bu. Süt koruyor derken emzirenler daha geç regl oluyor ya o anlamda demek istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?