- 19 Aralık 2016
- 177
- 277
- 103
- Konu Sahibi karlarduser
-
Süt korumaz. Emzirirken hamile kalan çok insan var.
Süt vücuttan içeri girse de böyle bi yanılgı olsa anlarım ama vücuttan dışarı çıkan bi şey nasıl koruma sağlar ; bu ne saçma bir iddiadır. Hiç-bir zaman anlamayacağım.Süt korumaz. Emzirirken hamile kalan çok insan var.
Al benden de o kadar.Süt vücuttan içeri girse de böyle bi yanılgı olsa anlarım ama vücuttan dışarı çıkan bi şey nasıl koruma sağlar ; bu ne saçma bir iddiadır. Hiç-bir zaman anlamayacağım.
Bakın o doğru.Tabi evet benim çevremde de mevcut bu. Süt koruyor derken emzirenler daha geç regl oluyor ya o anlamda demek istedim.
Süt salgılanması için prolaktin denen bir hormona ihtiyaç var. Prolaktinin diğer bir görevi de annelik hormonu salgilamaktir. Hamilelikte çok fazla salgılanır ve hamileyken hamile kalmamızı engeller.Süt vücuttan içeri girse de böyle bi yanılgı olsa anlarım ama vücuttan dışarı çıkan bi şey nasıl koruma sağlar ; bu ne saçma bir iddiadır. Hiç-bir zaman anlamayacağım.
Yani şu durumda koruduğunu iddia ettiğimiz şey süt değil, bir hormon oluyor.Süt salgılanması için prolaktin denen bir hormona ihtiyaç var. Prolaktinin diğer bir görevi de annelik hormonu salgilamaktir. Hamilelikte çok fazla salgılanır ve hamileyken hamile kalmamızı engeller.
Doğumdan sonra da ilk 6 ay yoğun bir şekilde salgılanır. O zaman da hamile kalmamızı engeller. Tabi bütün kadınlar da aynı olacak diye bir şey yok. Güvenmemek lazım.
Bir de gebe kalamayan bazı kadınlarda da sebep prolaktinin çok yüksek seviyelerde olmasi olabiliyor. Ilacla dusuruldukten sonra gebe kalabiliyorlar.
Halk arasında bu şekilde söyleniyor. Bir sakıncası da yok. Süt salgılanıyorsa hormon devrede demek ki mantığı bu. Bundan 30 40 sene evvel insanlar nereden bilsin prolaktini? Şimdi şimdi öğreniliyor bazı şeyler.Yani şu durumda koruduğunu iddia ettiğimiz şey süt değil, bir hormon oluyor.
Hormonun birçok etkisinden biri de süt oluyor.
Haliyle süt koruyor diyemiyoruz. Çünkü süt hormonun sebebi değil;sonucu.
Yine de paylaştığınız için çok teşekkür ederim
Yüksek Prolaktin rağmen hamile kalan insanlarda var. En iyisi sabit ve bilinen doğum kontrol yöntemlerini kullanmak.Süt salgılanması için prolaktin denen bir hormona ihtiyaç var. Prolaktinin diğer bir görevi de annelik hormonu salgilamaktir. Hamilelikte çok fazla salgılanır ve hamileyken hamile kalmamızı engeller.
Doğumdan sonra da ilk 6 ay yoğun bir şekilde salgılanır. O zaman da hamile kalmamızı engeller. Tabi bütün kadınlar da aynı olacak diye bir şey yok. Güvenmemek lazım.
Bir de gebe kalamayan bazı kadınlarda da sebep prolaktinin çok yüksek seviyelerde olmasi olabiliyor. Ilacla dusuruldukten sonra gebe kalabiliyorlar.
O dediginiz çok düşük bir ihtimal. Ben de bunun korunma yöntemi olmadığını söyledim zaten. Ama eskiden korunma yöntemi bilinmediği için bu şekilde söylerlermiş.Yüksek Prolaktin rağmen hamile kalan insanlarda var. En iyisi sabit ve bilinen doğum kontrol yöntemlerini kullanmak.
Çok düşük bir ihtimalin kime vuracağı bilinmez, haklısınız. Ben emzirmediğim halde Prolaktinim tavan yaptı mesela, hormonlara kesinlikle güven olmaz. Bebeği 3 aylıkken nasılsa süt korur diye korunmayıp hamile kalan çok yakın bir dostum var. Olacağı varsa her türlü oluyor.O dediginiz çok düşük bir ihtimal. Ben de bunun korunma yöntemi olmadığını söyledim zaten. Ama eskiden korunma yöntemi bilinmediği için bu şekilde söylerlermiş.
Mesela şu an emzirmeme rağmen benim prolaktin hormonum13 çıktı.
Gebe kalınabilecek bir değer.
6 aylık bebeği olan bir kadın spiral taktırmak için dr gittiğinde hamile olduğunu öğrendi korunmakta fayda var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?