REGLİ DÖNEMİ BAŞ AĞRILARI

serente

Çok gezginnnnn, meraklı , eğitici, öğretici.
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2013
231
304
103
istanbul
Merhabalar , regli dönemime 10 gün kala şiddetli bir başağrısı mide bulantısı çekiyorum , doktora gittim önce migren değil dedi , sonra verdiği ağrı kesiciler işe yaramayınca migrex diye bir kriz ilacı verdi migren olduğunu garantiledi , ancak bu sorun bende 2 aydır devam ediyorum.REGLİ olmama yakın 10 gün önce baş ağrısı sol beynimde hissediyorum ve hastalığımın bitmesine yakın son günde de aynı baş ağrısını yaşıyorum.Sebebini bilebilecek olan var mı yada benim gibi aynı şikayeti yaşayan ? Bu arada evli felan değilim , hiç evlenmedim de ? Ona göre bir yorum yaparsanız sevinirim.

Evet benim de aynı durum söz konusu, 10 gün kala zirvede bi ağrı hissediyorum, bikac gun sonra azalıyor,
Regl başladığı gün ve bittiği gün baş ağrı ve bulantı çok fazla oluyor,
Eğer bi şeyler öğrenirdiginde yazarsan sevinirim

Migren bende de var, onunla mi alakali bilemem ama bende de hep şiddetli ağrı olur. Vücut kirli kanı toplamaya çalışırken damarlarda baskı basınç bir şey oluyor herhalde. Tamamen tahmini yorum yaptım..

Bende her adet dönemi aynı sorunu yaşıyorum.. Adet dönemi vücuttaki östrojen miktarı arttığı için migren atağı tetikleniyor ne yazk ki.. Ben ağrıdan başımı duvarlara vurduğumu biliyorum.. O yüzden ağrının geldiğini hissettiğiniz şiddetlenmeden ilacınızı içip karanlık bir ortam oluşturup uyumanız iyi olacak..

Arada bir bende de oluyor o.
Zaten adetlerim düzensiz.
Ama mesela geçen hafta 3 4 gün üst üste baş ağrısı yaşadım tuhaftı da.
Sonra 1 gün süren lekelenme yaşadım.
Ve o gün ovulasyon oldu sanırım.
Akıntı dan vs öyle anladım daha kesin değil. Ovulasyon akıntısı bittiğinde baş ağrımda bitti.

Bugün kadın doğum Doktoruna ve aynı zamanda dahiliye uzmanına da Gittim yaklaşık 7 tüp kan tahlili sonucunda açlık şekerimin çok yüksek olmasından kaynaklı baş ağrımın olduğu belirtildi , regli dönemi sona erdikten sonra , yaklaşık olarak kan toplama süreci 15 gün sonra yavaş yavaş kendisini gösterir vücut pis kanı toplayabilmesi için bütün sinirlere baskı uygular ve aşırı derecede yeme hissi , su tüketme ihtiyacı ve tabiki de tatlı ihtiyacı, olur olmaz ağlamalar , duygu sendromları , sinirlilik hali , bel ağrısı , böbreklere baskı hissi , ortaya çıkıyormuş ,bu nedenle sadece migren olduğunu düşünmeyin , ben boş yere migren ilaçları içtim , nöroloji doktoruna gitmiştim ama sorun açlık şekerim ile ilgiliymiş.. tatlı ekmek , hamur işi kesinlikle yasak , glifor diye bir ilaca başladım , ve tabiki diyet listesine , diyet listemi , isterseniz hafta bazlı sizlerle de paylaşabilirim. Bilgilerinize arkadaşlar.

Son düzenleme:
Back
X