Rehberlikçi ablalar kafam çok dağınık :(

Selenofil

Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
12.489
13.623
498
Ablalarım arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz? kpss'ye gircem (önlisans) 1 ay kadar zaman var. Korkularım artıyor son zamanlarda çok iyi yaptığım paragraf sorularını yapamıyorum. Paragrafın sonuna geldiğimde başını unutuyorum acayip morelim bozuluyor böyle olunca ders çalışmak içimden gelmiyor. Kendimi veremiyorum nepmalıyım dikkat dağınıklığından kurtulmanın yada konsantre olmak için bitkisel bişey falan biliyo musunuz öneriniz nedir gerçekten önemli benim için hayatımı mesleğimi etkileyecek. Hayatımda kırılma noktası olacak bi sınav 2 sende bir yapılan bi sınav kazanmaya mecburum :( Cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim :(

Eğer böyle olumsuz düşünürsen beklentinin daha altında bir sonuç elde edersin.. bi de şöyle düşün elinde bir şans var sen olumsuz düşünürsen baştan kaybetmiş olacaksın en azından elindeki o şansı en iyi şekilde değerlendirmeyi düşün bir ayını iyi değerlendir zaten çok iyi paragraf çözüyordum demişsin demek ki sakin olunca gayet iyi sonuc elde ediyorsun sınava girerkende elimden gelenin en iyisini yapcam de elimdeki bu şansı değerlendir..sakin ol iyi düşün ve bir de bol bol dua et faydasını cok görürsün

Biraz gec kalmissin saniyorum
Dikkat gelistirme ve psiko egitsel planlar yapabilirdiniz bi egitim danismaniyla

Ablalarım arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz? kpss'ye gircem (önlisans) 1 ay kadar zaman var. Korkularım artıyor son zamanlarda çok iyi yaptığım paragraf sorularını yapamıyorum. Paragrafın sonuna geldiğimde başını unutuyorum acayip morelim bozuluyor böyle olunca ders çalışmak içimden gelmiyor. Kendimi veremiyorum nepmalıyım dikkat dağınıklığından kurtulmanın yada konsantre olmak için bitkisel bişey falan biliyo musunuz öneriniz nedir gerçekten önemli benim için hayatımı mesleğimi etkileyecek. Hayatımda kırılma noktası olacak bi sınav 2 sende bir yapılan bi sınav kazanmaya mecburum :KK43: Cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim :KK43:
1ay az görünsede aslında iyi değerlendirirsen uzun bi süre. Ben sana şöyle diyim geçen sene sınava girerken bende öyle diyodum. Kazanamazsam dünyanın sonu diye düşünüyodum. Bu da benim sınavımı denemelerden çok fazla düşürdü. Ben ilk oturumdan çıktım 2.oturuma kadar ağladım. 2.oturuma oturduğumda dedim ki ben bunu yaparım. Yapamazsamda canım sağolsun dedim ve sınava girdim. Denemelerden daha yüksek yaptım.ve atandım Bi gün içinde 2sınav ve benim ruh halim. Sen stres yapmamaya çalış. 1ayını da ii değerlendir her şey güzel olacak :KK66:

Eğer böyle olumsuz düşünürsen beklentinin daha altında bir sonuç elde edersin.. bi de şöyle düşün elinde bir şans var sen olumsuz düşünürsen baştan kaybetmiş olacaksın en azından elindeki o şansı en iyi şekilde değerlendirmeyi düşün bir ayını iyi değerlendir zaten çok iyi paragraf çözüyordum demişsin demek ki sakin olunca gayet iyi sonuc elde ediyorsun sınava girerkende elimden gelenin en iyisini yapcam de elimdeki bu şansı değerlendir..sakin ol iyi düşün ve bir de bol bol dua et faydasını cok görürsün

evet haklısın zaten en iyi yaptığım dersi stresten yapamıyorum dua zaten sığınağımdır benim. şansımı iyi değerlendirmeliyim olumsuz düşüncenin kısır döngüsüne adım atmıştım resmen. netlerim bundan düştü. çok teşekkürler

1ay az görünsede aslında iyi değerlendirirsen uzun bi süre. Ben sana şöyle diyim geçen sene sınava girerken bende öyle diyodum. Kazanamazsam dünyanın sonu diye düşünüyodum. Bu da benim sınavımı denemelerden çok fazla düşürdü. Ben ilk oturumdan çıktım 2.oturuma kadar ağladım. 2.oturuma oturduğumda dedim ki ben bunu yaparım. Yapamazsamda canım sağolsun dedim ve sınava girdim. Denemelerden daha yüksek yaptım.ve atandım Bi gün içinde 2sınav ve benim ruh halim. Sen stres yapmamaya çalış. 1ayını da ii değerlendir her şey güzel olacak :KK66:

canım aynen beni anlatmışsın ruh halim kazanamazsam mahfolurum, böyle düşünerek mahfolmaya doğru gidiyorum asıl farkındayım. dikkatsizlik filan hep bu moddan. elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışcam gerisi Allahtan. çok teşekkürler

Canım paragrafı okunduğunda cümlesi cümlesine aklında tutmak yerine, okurken beyninden özetini çıkarmaya çalış konunun.

Sınava kadar bilgisayardan uzak dur :) Şaka değil,bilgisayarın olumsuz etkisi var.
Paragraf sorularında başarılı olanlar,genellikle kitap okuma alışkanlığı olan kişilerdir.Kitap okumanı tavsiye ederim.

Back
X