Renkli doppler ( ayrıntılı usg )

gocuksuzzeskimoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
127
0
46
İstanbul
Kızlar doktor renkli doppler usg yaptırmamı tavsiye etti. Bu usg ye girenler sizce bu gerekli bi işlem mi ? Hangi hastanede girdiniz ne kadar ödediniz ? Devlet hastanesinde yaptıran var mı ? Yardımcı olurmusunuz ??

Canım bu ayrıntılı usgde bebeğin kalbini, kalbe giden damarlarını, kalp kapakcıklarını, odacaıklarını, böbreğini, beynini,midesini anlıyacağın tüm organlarını ayrıntısıyla inceliyorlar ve herhangi bir anomali var mı diye bakıyorlar.Gerekli mi dersen bana göre çok çok gerekli.Mesela bende bebeği besleyen kordonun her iki tarafındada daralma olduğu çıkmıştı bebeğim rahat beslensin diye coraspirine başlattı doktorum.Ayrıca bu durum bendede yüksek tansiyon dolayısıyla gebelik zehirlenmesine neden olabilir diye tuzu kestik.Ben özel muaynehanede yaptırmıştım.230 mu 250 mi öyle bişeydi sanırım.Benim doktorum radyologların çektiği ayrıntılı usgyi istemedi o yüzden perinatolog bulduk.

Son düzenleme:
Benim bulunduğum şehir küçük olduğu için burada yapmıyorlardı ve başka şehirde yaptırmam gerekiyordu,
ben hamileliğim boyunca çok rahatsızdım, yola çıkacak durumum yoktu o yüzden de yaptıramadım.
Doğumum olana kadar da hep aklıma takılı kaldı acaba bir sorun var mı bebeğimde diye, şükür bir sorun yok.
Eğer sağlık sıkıntım olmasaydı mutlaka başka bir şehir de de olsa ben yaptırırdım, bence gerekli.
Bebeğinizin bütün organlarını ve sağlık durumunu öğrenebilirsiniz.
Sağlıkla kolaylıkla alırsınız bebeğinizi inş kucağınıza.

Nefertiti hepsini yazmış canım. Gerçekten olacak birşeyi önlemek için bazen gerekebiliyor. Benim her kontrolümde doktorum 4 boyutluyuda açıp kan akışına kordonlara felan bakıyor. Sorun yok ama rahat etmek istiyor.
Sağlıkla kal.:49:

Back
X