renkli ultrason ??

ecrnkubra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
45
0
36
İstanbul
arkdaslar bişeyy sorcaamm dün doktora gittm bebeğimin cinsiyetini öğrenmek için.. kız dedilerr :) ve 3 hafta sonra renkli ultrasona girmem içn randevu verdiler.. peki bu ultrasonda bebeğimde down sendromu warsa belli olurmu yaa?? bi bilgiinz varmıı..

Merhaba,
Benim bebeğimde böyle bir şüphe vardı, amniyosentez yaptırmadım detaylı ultrason zamanımı bekledim. Kemikleri organları herşeyi tek tek ve ayrıntılı bir incelemeden geçiyor. Down sendromu riski için, benim raporumda bebeğin herşeyi normal izlendiği için %95 azaldığı belirtilmiş. Ama doktorum %100 emin olmak istersen amniyo da yaptırabilirsin, şuan herşey yolunda görünüyor demişti. Benim asıl ilgilendiğim down sendromundan ziyade kalbi ve diğer organlarıyla ilgili bir sorun oluşup oluşmadığıydı, çok şükür gözlenmedi böyle birşey. Allaha emanetler yine..

Merhaba,
Benim bebeğimde böyle bir şüphe vardı, amniyosentez yaptırmadım detaylı ultrason zamanımı bekledim. Kemikleri organları herşeyi tek tek ve ayrıntılı bir incelemeden geçiyor. Down sendromu riski için, benim raporumda bebeğin herşeyi normal izlendiği için %95 azaldığı belirtilmiş. Ama doktorum %100 emin olmak istersen amniyo da yaptırabilirsin, şuan herşey yolunda görünüyor demişti. Benim asıl ilgilendiğim down sendromundan ziyade kalbi ve diğer organlarıyla ilgili bir sorun oluşup oluşmadığıydı, çok şükür gözlenmedi böyle birşey. Allaha emanetler yine..

mşlh.. benmde 2li testimde down riski cıktı maalesef :( bnde amniosentez yaptırmadm.. oyuzden cok merak ediorum 3 hatfa sonra ne dicekler :(

Endişelenmeyin, gerek gelişimi gerekse genel durumuyla ilgili ;el ayak parmak sayısı, down sendromu göstergesi olabilecek her türlü inceleme (nazal kemik ölçümü, ve diğer ölçümler) amniyon sıvısı, gözü kulağı herşeyi tek tek ölçülüyor. Kalbine bakılıyor uzun uzun.
Benim ikili test riskim oldukça yüksekti 1/75 gibi. sizin ki neydi?

Endişelenmeyin, gerek gelişimi gerekse genel durumuyla ilgili ;el ayak parmak sayısı, down sendromu göstergesi olabilecek her türlü inceleme (nazal kemik ölçümü, ve diğer ölçümler) amniyon sıvısı, gözü kulağı herşeyi tek tek ölçülüyor. Kalbine bakılıyor uzun uzun.

57\1 cıktı yaaa :(((

şimdiki aklım olsa hiç girmezdim o ayrıntılı ultrasona :19:

Aynen ben de pişmanım. İlk çocuk diye heves ediyo insan ama birincisi hem insanı maddi anlamda fena yoluyolar, ikincisi sanki bişi çıksa vazgeçicez bebeklerimizden. Erken tanı ve tedavi için mantıklı ama o görüntüleme merkezine saydığım paralarla yavruma neler alırdım ben. :37:

Aynen ben de pişmanım. İlk çocuk diye heves ediyo insan ama birincisi hem insanı maddi anlamda fena yoluyolar, ikincisi sanki bişi çıksa vazgeçicez bebeklerimizden. Erken tanı ve tedavi için mantıklı ama o görüntüleme merkezine saydığım paralarla yavruma neler alırdım ben. :37:

erken teşhis kısmı doğru ama erken tedavi diye bişey yok ne yazık ki..sadece deniyorlar..bir de bunu ye bakalım bir de bu ilacı kullan bakalım bir de ayaklarını havaya kaldır bakalım...her insanın yaratılışı farklı doktorlar genelleme yapıp sana sonuç normal değil diyor.. benim boyum 173 arkadaşımın biri 160 diğeri 150 hepimizin farklı kronik hastalıkları var eee hangimiz anormaliz..bakıyo ultrasona kafası normalden büyük zeka özürlü olabilme riski var diyor sanki kafası her büyük insan öyleymiş gibi ya da kafası normal olup da zeka sorunu yaşayan yokmuş gibi..istediği kadar sağlıklı doğsun rabbim reva gördükten sonra bir ateşli hastalığa bakar felç kalması..o cihazların hiç birini sevmiyorum..sadece bebeğimi yorup beni kaygılandırıyorlar :19:

ama nedeen bende 4 gözle onu bekliorum içim rahatlar belki diee :(

Arkadaşların hepsine katılıyorum, şimdiki aklım olsa ben beni allak bullak eden o ikili testide yaptırmazdım, o kadar diyeyim size. ehh yaptırdık aldık sonuçları, her telden bir ses. Kendi sesimizi dinledik, sıvı aldırmadık (amniyosentez). Nasip dedik hep, öyle de zaten. Allah'tan herşey. Detaylı zamanı gelene kadar ne doktor yüzü gördüm nede görmek istedim. Detaylıya korka korka gittim. Sevinçli ayrıldım Rabbimin izniyle. İnşallah sizde iyi şeyler duyarsınız detaylıdan. Ama yaşanan onca şey, harcanan paralar vss.. Şimdi bebeğimiz sağlıklı dediler, mutluyuz, düşünebiliyoruz bunları, keşke gitmeseydik hiçbirine diyebiliyoruz da. Ya öyle olmasaydı Allah korusun?? o zaman da böyle rahat konuşabilir miydim bilemiyorum. İnsanın gözü böyle şeyler söz konusu olduğunda para pul görmüyor eğer varsa tabii. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Korkmayın birşeyciği yoktur. Kendime hep böyle söyledim ben, söylemeyede devam ediyorum. Yineleyeyim; detaylı ultrason bebeğin genel durumu ile ilgili tatmin edici haberler almanıza yardımcı olacaktır.

Arkadaşların hepsine katılıyorum, şimdiki aklım olsa ben beni allak bullak eden o ikili testide yaptırmazdım, o kadar diyeyim size. ehh yaptırdık aldık sonuçları, her telden bir ses. Kendi sesimizi dinledik, sıvı aldırmadık (amniyosentez). Nasip dedik hep, öyle de zaten. Allah'tan herşey. Detaylı zamanı gelene kadar ne doktor yüzü gördüm nede görmek istedim. Detaylıya korka korka gittim. Sevinçli ayrıldım Rabbimin izniyle. İnşallah sizde iyi şeyler duyarsınız detaylıdan. Ama yaşanan onca şey, harcanan paralar vss.. Şimdi bebeğimiz sağlıklı dediler, mutluyuz, düşünebiliyoruz bunları, keşke gitmeseydik hiçbirine diyebiliyoruz da. Ya öyle olmasaydı Allah korusun?? o zaman da böyle rahat konuşabilir miydim bilemiyorum. İnsanın gözü böyle şeyler söz konusu olduğunda para pul görmüyor eğer varsa tabii. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Korkmayın birşeyciği yoktur. Kendime hep böyle söyledim ben, söylemeyede devam ediyorum. Yineleyeyim; detaylı ultrason bebeğin genel durumu ile ilgili tatmin edici haberler almanıza yardımcı olacaktır.

Allah razı olsun ya.. inşlh bende mutlu ayrılırım allah korusun kötü bişey söylerseler yıkılırım kesin :((( fiyatı umrumda bile olmuo inanın yeterki bebegimin iyi oldugunu söylesinler içim rahatlasın :(( cünkü böyle acabayylla durmak öldürüo insanı

arkadaşlar bende 20+2 haftalık hamileyim haftaya renkli ultrasona girmem gerektiğini söylemişti doktor ama bu kadar yorumdan sonra kararsız kaldım... birde kim ne kadar ücret ödedi öğrenebilirmiyim? pendikte oturuyorum benim gibi pendikteki herhangi bir hastanede renkli ultrason yaptıran varmı?

arkadaşlar bende 20+2 haftalık hamileyim haftaya renkli ultrasona girmem gerektiğini söylemişti doktor ama bu kadar yorumdan sonra kararsız kaldım... birde kim ne kadar ücret ödedi öğrenebilirmiyim? pendikte oturuyorum benim gibi pendikteki herhangi bir hastanede renkli ultrason yaptıran varmı?

Ben avrupa yakasındayım doktorun yönlendirmesiyle bakırköyde Doç.Dr.Ahmet Gül'e gittim; Anasayfa.
Burada fiyat 250tl idi. Medical Park bahçelievlere de fiyat sormuştum orasıda 260 demişti.
Ben detaylı ultrasondan şikayet edemem; bebeği orada görmek, gelişimi ile ilgili bilgi sahibi olmak, benim gibi sorunlu bir gebelik geçiriyorsanız iyi birşey.

Ben avrupa yakasındayım doktorun yönlendirmesiyle bakırköyde Doç.Dr.Ahmet Gül'e gittim; Anasayfa.
Burada fiyat 250tl idi. Medical Park bahçelievlere de fiyat sormuştum orasıda 260 demişti.
Ben detaylı ultrasondan şikayet edemem; bebeği orada görmek, gelişimi ile ilgili bilgi sahibi olmak, benim gibi sorunlu bir gebelik geçiriyorsanız iyi birşey.

teşekkür ederim cevabın için daha hastaneleri arayıp fiyat almadım ama tahmin ettiğim gibi biraz yüksek olucak fiyatı...
aslında çok şükür şimdilik sorunlu bi gebelik geçirmiyorum ama yinede tedbir amaçlı yaptırmak istiyorum doppleri
bu arada seninle aynı galiba gebeliğimiz 5.8.de doğum yazıyodu cevabının altında benimde 6.8.de kısmetse sen ne zaman yaptırdın doppleri ben geçmi kaldım acaba? 22. haftada demişti bana doktorum

inanmayacaksınız ama ben yalovalıyım en kral hastanede renkli ultrason 100 tl ablam çektirdi istanbul uçmuş yaa..allah bebişlerinizi hayırlısıyla kucaklarınıza almayı nasip etsin inşallah

ikili testleriniz ve 3 lü testleriniz temiz çıktıysa bir şey çıkmaz renkli ultrason galiba para tuzağı ama insanın içi rahat etmiyor işte

ilk defa böylr bir şey duyuyorum.. ama mantıklı.

sonuçta radyodalgası ile görüntü elde edilmiyor mu?

bu durumda ultrason zararlıdır muhtemelen

benim yengem hamile doktoru cok fazla onermedii.. isinlardan bebek rahatsiz oluyormus hatta sey demiski doktor renkli ult.cektirenler bebek elini gozune koyuyormus bi kac kez gordugu soledi doktor..

Back
X