renkli ultrason ??

ultrasonun renklisi renksizi fark etmez ikiside aynı radyasyonu veriyor..7 sene önce kızıma doğum yaptığımda her ay ultrasonla bakmıyordu doktor simdi her ay son aydada her hafta nst ve ultrason bu yüzden 2.ye cesaret edemiyorum

teşekkür ederim cevabın için daha hastaneleri arayıp fiyat almadım ama tahmin ettiğim gibi biraz yüksek olucak fiyatı...
aslında çok şükür şimdilik sorunlu bi gebelik geçirmiyorum ama yinede tedbir amaçlı yaptırmak istiyorum doppleri
bu arada seninle aynı galiba gebeliğimiz 5.8.de doğum yazıyodu cevabının altında benimde 6.8.de kısmetse sen ne zaman yaptırdın doppleri ben geçmi kaldım acaba? 22. haftada demişti bana doktorum

Evet gebeliğimiz aynı fakat ben sezeryan olmam gerektiğini öğrendim. Sanırım 5 ağustosu bulmayacak. detaylıyı 10 gün evvel yaptırdım. 18-24 haftalar arasının uygun olduğunu söylemişti doktor. Zaten nettede hemen hemen bu haftalarda olduğu yazıyor. Bugünlerde gitmelisin sanırım sende.

benim yengem hamile doktoru cok fazla onermedii.. isinlardan bebek rahatsiz oluyormus hatta sey demiski doktor renkli ult.cektirenler bebek elini gozune koyuyormus bi kac kez gordugu soledi doktor..

Mutlaka rahatsız oluyorlardır, buna bende katılıyorum. Birkaç kez doktorların karnımı sarstığına şahit oldum, hoppssss noluyoruz gibilerinden bakınca doktorda; endişelenme biraz yer değiştirmesini sağlamam lazım demişti. bu bile onu rahatsız etmek demek. Onlardanda Allah razı olsun, en küçük şüphede, ağrıda sızıda kapılarını arşınlıyoruz. Çoğu kez umut oluyorlar, onların işide zor. Çook zor.

belkide para tuzağıdır ama ne olursa olsun özellikle benim gibi ilk gebeliğini yaşayanların büyük kısmı çektiriyodur doppleri ama bebeğe zarar verebileceğini düşünemiyorum sonuçta zarar veriyo olsa böyle bi ultrasona kesinlikle doktorlar yanaşmazlardı gibime geliyo...

Evet gebeliğimiz aynı fakat ben sezeryan olmam gerektiğini öğrendim. Sanırım 5 ağustosu bulmayacak. detaylıyı 10 gün evvel yaptırdım. 18-24 haftalar arasının uygun olduğunu söylemişti doktor. Zaten nettede hemen hemen bu haftalarda olduğu yazıyor. Bugünlerde gitmelisin sanırım sende.

bende haftaya gidicem kısmetse hayırlısı neyse o olsun ya sezeryan yada normal bebişlerimizi sağlıklı bi şekilde Allah kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

bende haftaya gidicem kısmetse hayırlısı neyse o olsun ya sezeryan yada normal bebişlerimizi sağlıklı bi şekilde Allah kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

amin inşallah. Bu arada başka bir konuda ki (ikili testinle ilgili) mesajına göz attım. Senin ikili testindeki kombine riskin 1/200 küsurlardaydı yanlış hatırlamıyosam. senin riskin çok az maşallah. o nedenle içini ferah tut derim ben. benim bahsini ettiğim kombine risk 1/75 di.
Aslında ben 16. haftada onun hareketlerini hissetmeye başladığımda belki alakası yok ve saçma gelebilir ama, geliştiğine ve normal büyüdüğüne kanaat etmiş, rahatlamıştım:).
hiçbirşeyciği yoktur Rabbimin izniyle inşallah, bebeğinin.

amin inşallah. Bu arada başka bir konuda ki (ikili testinle ilgili) mesajına göz attım. Senin ikili testindeki kombine riskin 1/200 küsurlardaydı yanlış hatırlamıyosam. senin riskin çok az maşallah. o nedenle içini ferah tut derim ben. benim bahsini ettiğim kombine risk 1/75 di.
Aslında ben 16. haftada onun hareketlerini hissetmeye başladığımda belki alakası yok ve saçma gelebilir ama, geliştiğine ve normal büyüdüğüne kanaat etmiş, rahatlamıştım:).
hiçbirşeyciği yoktur Rabbimin izniyle inşallah, bebeğinin.

aslında ben ikili testimle ilgili bişey yazdığımı hatırlamıyorum belki karıştırıyosundur ama yinede riskimin olmadığını söylemişti doktor...
bu arada sen baya erken hissetmeye başlamışsın ben 19. haftada başladım ama dediğin gibi bi huzur geldi banada hissedince farklı oluyomuş gerçekten :)

belkide para tuzağıdır ama ne olursa olsun özellikle benim gibi ilk gebeliğini yaşayanların büyük kısmı çektiriyodur doppleri ama bebeğe zarar verebileceğini düşünemiyorum sonuçta zarar veriyo olsa böyle bi ultrasona kesinlikle doktorlar yanaşmazlardı gibime geliyo...

doktorlar işini yapar duygusal düşünmezler..amerikada normal ultrasona bile hamilelik boyunca 3 defa giriliyor hala ve onda da 2 dakikadan fazla durulmuyor çünkü bebeğe ısı gönderiliyor bu cihazlarla..devlet politikaları sağlıklı nesillerden yana..zaten çok yavaş çoğalıyorlar bir de gelenleri riske atmıyorlardır sanırım...bizim hastaneler ticarethane gibi malesef :50:

Back
X