Resimli buzdolabi ve dondurucu hazirliklarimiz

17 Aralık 2011
29.255
37.329
Merhaba arkadaslar:KK3::KK3:
yazin bitmesine 1 ay kaldi ve buzdolabi,buzluk doldurma telaslari basladi:KK71:
ben malesef pek bi sey atamiyordum buzluga ama simdi hamilelik dusunuyorum ve ben hamile olunca en az 4 ay bas donmesi,mide bulantisi ve halsizlikten basim uzerimde durmuyo:KK51:
yemek falan da yapamiyorum haliyle:eek:evde kucuk cocuk olunca da yemek yapmamak olmuyo.
o yuzden hamile kalmadan(insallah kalirim) buzdolabini ve dondurucuyu doldurmak istiyorum bana pratiklik olsun diye:KK49:
evet bu baslik atinda kendimizin yaptigi ve ya internetde gorup begendigimiz tarifleri resimli olarak eklicez ki bir birimize fikir olsun:KK76:
ama lutfen resimli tarifler olsun:KK66:

Simdilik dondurucuda bi hazirligim olmadigi icin netden yapmak istedigim tarifleri eklicem:KK24:
bunlari yaptikca fotolarini da cekip eklerim:21:
gecen sene yaptigim ve cok memnun kaldigim tarif dondurucuda menemen
dondurucuda-kislik-menemen-fotografi-3.jpg

benim yaptigim tarif soyle
domates - 3 kilo
biber-2 kilo
sivi yag 1 su bardagi
isteyen aci biber de ilave ede bilir
tuz

yag isininca icine soyup dogradigim domatesleri ve biberleri,tuzu ilave edip az sulu kalacak kadar pisiriyorum.
soguyunca ben kaplarda sakliyorum ama isteyen olursa posete de koyup dondurucuda saklaya bilir:KK66:

Son düzenleme:
ayrica her ne kadar buzluk icin olmasa da bu tarifimi de eklemek istiyorum
kisin cok guzel ice bileceginiz kati seftali suyu:21:
resim kendime aittir
20140717_210803.jpg

bunun tam olarak olculerini hatirlamiyorum ama
tadina ve goz kararina gore yapa bilirsiniz
gerekli olanlar
Seftali
su
seker
seftalini soyup cekirdegini cikarip gelisiguzel dograyip tencereye aliyoruz uzerine de seker ilave ediyoruz
seftali eriyene kadar pisiriyoruz sonra blendirdan gecirip uzerine kivami istediginiz duruma gelene kadar sicak su ilave ediyoruz
ve 10 dakika daha kaynatip sicak sicak kavanozlara ve ya benim gibi gorsel olarak guzel gozuksun diye hazir meyve suyu siselerine dokup agzini ski ski kapatip seffaf yapiskan bantla dort bes tur sariyoruz ki hava almasin
bu sekilde istediginiz sure kilerde tutup kisin ice bilirsiniz

Merhaba arkadaslar:KK3::KK3:
yazin bitmesine 1 ay kaldi ve buzdolabi,buzluk doldurma telaslari basladi:KK71:
ben malesef pek bi sey atamiyordum buzluga ama simdi hamilelik dusunuyorum ve ben hamile olunca en az 4 ay bas donmesi,mide bulantisi ve halsizlikten basim uzerimde durmuyo:KK51:
yemek falan da yapamiyorum haliyle:eek:evde kucuk cocuk olunca da yemek yapmamak olmuyo.
o yuzden hamile kalmadan(insallah kalirim) buzdolabini ve dondurucuyu doldurmak istiyorum bana pratiklik olsun diye:KK49:
evet bu baslik atinda kendimizin yaptigi ve ya internetde gorup begendigimiz tarifleri resimli olarak eklicez ki bir birimize fikir olsun:KK76:
ama lutfen resimli tarifler olsun:KK66:

Simdilik dondurucuda bi hazirligim olmadigi icin netden yapmak istedigim tarifleri eklicem:KK24:
bunlari yaptikca fotolarini da cekip eklerim:21:
gecen sene yaptigim ve cok memnun kaldigim tarif dondurucuda menemen
dondurucuda-kislik-menemen-fotografi-3.jpg

benim yaptigim tarif soyle
domates - 4 kilo
biber-2 kilo
sivi yag 1 su bardagi
isteyen aci biber de ilave ede bilir
tuz

yag isininca icine soyup dogradigim domatesleri ve biberleri,tuzu ilave edip az sulu kalacak kadar pisiriyorum.
soguyunca ben kaplarda sakliyorum ama isteyen olursa posete de koyup dondurucuda saklaya bilir:KK66:

oooo hayırlı olsun azerincim yeni topiğin,senin topiklerini seviyorum,gerçekten çok faydalı topikler,bunu da takip edicem inşallah,ben de hazırlıklara evimi taşıyınca başlarım inşallah

Dondurucuda kurabiye hamuru
IMG_7672.jpg

resim alintidir

benim tarifim soyle
200 gr tereyagi
1 yumurta
1 su bardagi pudra sekeri
1 cay bardagi sut
un
kabartma tozu
icine arzu ettiginiz kuru meyve

bu tarifle yaptigim baska bir kurabiye
kendim yaptigim
Eki Görüntüle 1583859
canım hamuru çiğden mi konuluyor,pişirip konulursa daha iyi olmaz mı,hamurda kararma tat değişikliği olmuyomu?
acaba poğaça hamuru,börek hamuru da koyabilirmiyiz ve aynı şekilde kabarırmı acaba?

ayrica her ne kadar buzluk icin olmasa da bu tarifimi de eklemek istiyorum
kisin cok guzel ice bileceginiz kati seftali suyu:21:
resim kendime aittir
Eki Görüntüle 1583892
bunun tam olarak olculerini hatirlamiyorum ama
tadina ve goz kararina gore yapa bilirsiniz
gerekli olanlar
Seftali
su
seker
seftalini soyup cekirdegini cikarip gelisiguzel dograyip tencereye aliyoruz uzerine de seker ilave ediyoruz
seftali eriyene kadar pisiriyoruz sonra blendirdan gecirip uzerine kivami istediginiz duruma gelene kadar sicak su ilave ediyoruz
ve 10 dakika daha kaynatip sicak sicak kavanozlara ve ya benim gibi gorsel olarak guzel gozuksun diye hazir meyve suyu siselerine dokup agzini ski ski kapatip seffaf yapiskan bantla dort bes tur sariyoruz ki hava almasin
bu sekilde istediginiz sure kilerde tutup kisin ice bilirsiniz
canım ilk pişirip kavanozlara koyunca ters çevirip bekletiyormusun yoksa düz bir şekilde kalıyormu

canım hamuru çiğden mi konuluyor,pişirip konulursa daha iyi olmaz mı,hamurda kararma tat değişikliği olmuyomu?
acaba poğaça hamuru,börek hamuru da koyabilirmiyiz ve aynı şekilde kabarırmı acaba?
canim evet cigden koyuyorum:KK66: buzluktan cikan taze olarak pisirilenden cok daha lezzetli oluyor pisince:KK49:
pogaca da attim ben ama pisdikten sonra ama cigden de atilir diye dusunuyorum
canım ilk pişirip kavanozlara koyunca ters çevirip bekletiyormusun yoksa düz bir şekilde kalıyormu
hayir canim ters cevirmene gerek yok:21:
kızlar size kış hazırlıkları konusunda cahide jibek'in sitesini tavsiye ederim,gerçi bütün tarifleri güzel de
cahide jibekin tariflerini ben de cok severim
İnanki tazesi kadar lezzetliydi ıspanak, kara lahanada saklıyorum böyle çok çok lezzetli oluyor
bunu bi denicem sagolasin canim:KK19:
çok beceriklisiniz maşallah ya:nazar:
sagolasin canim daha bi sey yapamadik ama:KK23:

Dondurucuda kurabiye hamuru
IMG_7672.jpg

resim alintidir

benim tarifim soyle
200 gr tereyagi
1 yumurta
1 su bardagi pudra sekeri
1 cay bardagi sut
un
kabartma tozu
icine arzu ettiginiz kuru meyve

bu tarifle yaptigim baska bir kurabiye
kendim yaptigim
Eki Görüntüle 1583859

Çok başarılı olmuş kesinlikle yapacağım bende :) ellerinize sağlık fikir için teşekkürler :KK66:

Eki Görüntüle 1584098
Bunu simdi yaptim
Sogani boyle dograyip kavanoza koydum uzerini gececek kadar sivi yag ilave edip kapagini sıkıca kapattim
Gerektiğinde yagi ile birlikte alip tavaya aticam:KK49:
Bunu dondurucuya koymuyoruz ama buzdolabinda bekletiyoruz sadece:KK66:
Sarimsaklari da bu sekilde yapa bilirsiniz

Ne kadar sure dayanir ki bu sekilde ?

X