• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Örgü Resimli örnek icin yardim - Resim alintidir.

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

DeveDikeni

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2011
242
1
66
İsviçre
http://img229.imageshack.us/img229/2668/naamloosz.jpg

Selam herkese. Linkteki anlatimli örnegi resim olarak eklemek istedim ama cok kücük oldu. Örnegi anlayamadim, saga dogru ör ve sola dogru ör diyor saga dogru anladim desem sola dogru nasil olacak bir de ör/kes denen yerler var, ördükten sonra kesecek miyim? Ben anlayamadim nasil oldugunu bilen birisi acik sekilde anlatabilir mi örgü kavramlarini cok bilmiyorum. Hatta sanirim hic bilmiyorum :53:

Simdiden tesekkür ederim herkese.

Kastettiği şey şu. İki ilmeği birlikte ör. (Böylelikle kesmiş olacaksın. İlmek satısı 1 oldu) Şişe ipi bir kez dola. (Arttırmış olacaksın.) 1 ilmeği düz ör. İpi şişe bir kez dola. İki ilmeği birlikte ör. Örnek kuruldu. Ortadaki düz ördüğün ilmek hep sabit kalsın. Sanırım 4 ya da 5 delik olana kadar bu en ortadaki düz ördüğün ilmeğin sağından ve solundan ipi şişe 1 kez dolayarak delikleri (ajur) yap. Ajur sayısını göremedim. 4 ya da 5.

2 ilmeği birlikte örerek kes 1 ilmek yap
şişe 1 kez dola
1 ilmek düz ör
Şile 1 kez dola
2 ilmeği birlikte örerek kes, 1 ilmek yap.

Back
X