- 8 Mart 2015
- 100
- 78
- 98
- 42
Ben ogluma gunde 720 defa essoluessek derim zatenBen de sizin oğlunuza hitap şeklinize gıcık oldum eşşekoğlueşşek ne demek şimdi çok mu sevimli oluyor bir bebeğe eşeoğlueşe demek?
vallai burdaki herkes kont,kontes gibi buyumus anladigim kadariylA. Kimse annesinden babasindan papara yememis. Bende zaten sabah gozumu aciyorum 'gunaydin esseoluessek' yatana kadar gün icinde ve son olarak 'iyi geceler esseoluessek diyip yeni güne basliyorum. Ben anlatamadim ya sadece 1 kere soyledim ve isin hemen bu noktaya gelmesini garipsedim diyorum surayida okusaniz.
Baska bir noktaya ve soylemek istediklerine okadar takilmissinki dediklerimi okumuyorsun bile. Sadece 1 kere söyledim ve hemen uyarı yapmasi hos degil diyorum.Ogluma sürekli boyle konusan biri degilim. Ve enaz senin kadar cocuk psikolojisinden anliyorum ama sen daha suraya yazdigimi bile anlamiyorsun. Yani hic hayatinda isteyerek yada istemeyerek hos olmayan bir kelime bir cümle kurmayan mukemmellikte cigir acmis birine birsey anlatmak kolay olmuyor haliyle.İsterseniz sabah akşam deyin bi uyandirirken bi yatirirken ama bu babası bile olsa kimsenin yanında böyle bi kelime ve buna benzer kelimeleri kullanamazsiniz bu kadar basit bunda anlaşılmayacak ne var ki ? Ayıptır yani ve çocuk için incitici olabilir. Takmaz takmaz bi gün kafaya bi takar tamam.
Yaa benim anlamadigimda bu. Bir insanin kafasinda nekadar kötü bişey canlanabilir yaa. Benim babamda derdi bize. Hic oyle bukadar detayli o ordan essek buda burdan eşşek sonuc olarak bu gelin bana essek demek istiyor diye hesaplara gireni görmedim. Hey allahim yaa gitmiycem bir süre kayinvalidem sorarsa henüz dilimi alistiramadim, bosuna keyfiniz kacmasin dicem.Ya Allah aşkına kadın kendi evladına küfür mü edecek babam da bize enik derdi şimdi essekogluessek de derdi şimdi kendine köpek yada eşşek mi demiş oluyor?yada ben bebeğime sıpam benim diyorum şimdi kocama eşşek mi diyorum? ayrıca kendi kocası ve oğlu söz konusu kayınvalideye ne kayınpedere ne ah ah onu bana söyleyecekler ağzının payını alır oturur .karışmasın kimse kimsenin çocuğunu nasıl sevdiğine. ben tersliyorum çocuğum ile ilgili hiçbir konuya karıştırmam.
Kadın kalkıp yeğenime, arkadaşımın çocuğuna dedim dese ki bunda bile kötü bişey yok Anne tepki verebilir ama kendi evladını severken söylemiş olduğu ve çocukken hepimize söylenen masum bir kelime nerelere çekiliyor. .ayrıca şu yüzyılda ki çocuklar bizim neslimiz gibi değil çok zekiler sen çocuğunun onurunu kıracak bişey yaptığında seni ikaz edecek kadar akıllılar ki öyle de yetiştirmek için çaba harcadığına eminim oğlundan bahsederken ki hassasiyetini kurduğun cümlelerden anladım. Kaldı ki bu senin evladın canın ciğerin neden onun psikolojisini bozacak bişey yapasın söyleyesin. ben seni çok iyi anladım ama insanlar hep eleştirecek yerecek bişey bulur. Evlat senin istediğin gibi sev kardeşim kayınvalidene de bunu belirt ben eşimi ve evladımı sizden çok düşünürüm onları kıracak üzecek birşey yapmam söylemem. Oğlumla iletişimime de lütfen müdahale etmeyin de .Yaa benim anlamadigimda bu. Bir insanin kafasinda nekadar kötü bişey canlanabilir yaa. Benim babamda derdi bize. Hic oyle bukadar detayli o ordan essek buda burdan eşşek sonuc olarak bu gelin bana essek demek istiyor diye hesaplara gireni görmedim. Hey allahim yaa gitmiycem bir süre kayinvalidem sorarsa henüz dilimi alistiramadim, bosuna keyfiniz kacmasin dicem.
Hayir gerçekten takilacak bir durummu? Benmi göremiyorum diye yazdim buraya? Yani kayinpederimin ağırina gidecek ve benim uyarilmamla son bulacak kadar ciddi bir kelimemi? Ilk defa böyle birsey söyleyince ben acikcasi o an afalladim tmam söylemem disinda birsey diyemedim ama sinirden kulaklarim kızardi. Esime diyorum bukadar takinilacak birseymi diye bosver yasli adam diyor anlamadım ben gercekten cok kotu birsey yaptim demekki.Kadın kalkıp yeğenime, arkadaşımın çocuğuna dedim dese ki bunda bile kötü bişey yok Anne tepki verebilir ama kendi evladını severken söylemiş olduğu ve çocukken hepimize söylenen masum bir kelime nerelere çekiliyor. .ayrıca şu yüzyılda ki çocuklar bizim neslimiz gibi değil çok zekiler sen çocuğunun onurunu kıracak bişey yaptığında seni ikaz edecek kadar akıllılar ki öyle de yetiştirmek için çaba harcadığına eminim oğlundan bahsederken ki hassasiyetini kurduğun cümlelerden anladım. Kaldı ki bu senin evladın canın ciğerin neden onun psikolojisini bozacak bişey yapasın söyleyesin. ben seni çok iyi anladım ama insanlar hep eleştirecek yerecek bişey bulur. Evlat senin istediğin gibi sev kardeşim kayınvalidene de bunu belirt ben eşimi ve evladımı sizden çok düşünürüm onları kıracak üzecek birşey yapmam söylemem. Oğlumla iletişimime de lütfen müdahale etmeyin de .
Aslında esin vermiş cevabını boşver yaşlı insanlar. Bak şöyle söyleyeyim sana hamileyim şuan Allah izin verirse bebeğimi kucağıma aldığım da kundak yapacak mısın diye sordu kayinbiraderim hayır asla dedim arkadan kayınpeder bağırıyor kundak şart diye aynı şeyi isim olayında da yaptılar ve çocuğumla ilgili her konuda bişey söylediler en son aradım bakın benim çocuğum ile ilgili lütfen fikir yürütmeyin ben taşıyorum onu Annesiyim sizden çok düşünürüm dedim .şimdi bişey söylemiyorlar .kayınvalide kayınpeder olunca herşeye karışıp istediklerini söyleyebileceklerini sanıyorlar. Gerçekten kötü bir durum olsa söylemiş olsan söylerim emin ol. Hepimizin evladimizi severken kendimize has bir üslubumuz oluyor .yeğenimi severken de eşşek diye seviyoruz ikizim de maymunun benim diyor biz bir kez olsun ikiz kardeşim böyle sacma bir tepki vermedi ..o değil de benim korkum bizler böyle kayınvalide olursak ya Allah'ım korusun. .Hayir gerçekten takilacak bir durummu? Benmi göremiyorum diye yazdim buraya? Yani kayinpederimin ağırina gidecek ve benim uyarilmamla son bulacak kadar ciddi bir kelimemi? Ilk defa böyle birsey söyleyince ben acikcasi o an afalladim tmam söylemem disinda birsey diyemedim ama sinirden kulaklarim kızardi. Esime diyorum bukadar takinilacak birseymi diye bosver yasli adam diyor anlamadım ben gercekten cok kotu birsey yaptim demekki.
Önceki yorumlari bir okusaniz varya herkes ingiliz kraliyet ailesinde inanılmaz bir tempoda baleden eskrime, felsefeden psikolojiye kosmakla gecmis hayatlari. Halbuki annesinin essek sipasi diye sevildigi guñleri sirf çaçaronluk yapmak icin unutmus numarasi yapan sovmen dolu.Benim babamda dedi, bende ogluma birkere dedim ve bunun icin suraya bir yanlismi yaptik diye yazdim. Burda direk mahkemeye verip cocugu elimden alacaklar nerdeyse. Hakikaten aşırılıktan yada baskalarinin mutsuzluguyla mutlu olmaktan nekadarda zevk alir hale geldik.Birçok anne baba çocuğunu kuzum, kedim,tavşanım,tosbaam,aslanım,
kaplanım vs vs diye sever ama iş eşeğe gelince auuw.
Hepsi hayvan değil mi bu hitapların? Bunları kullananları da linç ediyor musunuz?
Konu sahibi bir kez oğluna eşekoğlu eşek demişse ne olacak?
Kayın validenizin dominant ve her istediğini çat çat söylemesi çanınızı sıkmış sanırım buna sinir olmuşsunuz. Usturuplu bir şekilde cevap verin ne diye içinize atıyorsunuz.
Esimin ona cevap verdigi yok bana diyor bosver yasli diye.Yoksa o cumleyi kayinvalidem kurduğunda yanimdaydi. Onada ayri bir atarlanicam haksiz bile olsam yanimda dursaydin diye. Neyse biz öyle olmiycaz. kayinvalidem kendi kaynvalidesinden cok cekti şimdide onu örnek alıyo anladigim kadariyla. Halledicem en kisa zamanda.Aslında esin vermiş cevabını boşver yaşlı insanlar. Bak şöyle söyleyeyim sana hamileyim şuan Allah izin verirse bebeğimi kucağıma aldığım da kundak yapacak mısın diye sordu kayinbiraderim hayır asla dedim arkadan kayınpeder bağırıyor kundak şart diye aynı şeyi isim olayında da yaptılar ve çocuğumla ilgili her konuda bişey söylediler en son aradım bakın benim çocuğum ile ilgili lütfen fikir yürütmeyin ben taşıyorum onu Annesiyim sizden çok düşünürüm dedim .şimdi bişey söylemiyorlar .kayınvalide kayınpeder olunca herşeye karışıp istediklerini söyleyebileceklerini sanıyorlar. Gerçekten kötü bir durum olsa söylemiş olsan söylerim emin ol. Hepimizin evladimizi severken kendimize has bir üslubumuz oluyor .yeğenimi severken de eşşek diye seviyoruz ikizim de maymunun benim diyor biz bir kez olsun ikiz kardeşim böyle sacma bir tepki vermedi ..o değil de benim korkum bizler böyle kayınvalide olursak ya Allah'ım korusun. .
Alinganlik gosterecekleri kadar telaffuz etmedimki. Ama bende bundan sonra cok dikkat edicem kelimelerime. Hic yapmadigim, bulaşmadigim ve yuzgoz olmak istemedigim icin dikkat etmedim ama bende bundan sonra kelimelere dikkat edicem.ben bu tabiri pek sevmem hos gelmiyor acikcasi hani guzel anlamda degilde argo bir sozcuk olarak algiliyorum herkesin deyisi farkli tabi..sizin ne anlamda soylediginiz belli kotu niyet yok ama karsi tarafa olumsuz gitmis boyle birseye ben karismam devamli bu tarz seyler soylese gelinim ozaman yapma diye uyarirdim ama bir defa olmus alinganliklari tutmus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?