Resmen gıcık oldum yaa..

Canım sen çok takma kafana bu konuyu gerektiğinde tavrını belli et ama millete de çok bakma ben geçen bir konu açtım açtığıma pişman oldum zira hepsinin hayatı mükemmel, kendileri mükemmel ,evlilikleri ,aile iliskileri mükemmel bir linç etmedikleri kalır. Yüklenmeyi seven bir toplumuz yeter ki insanları psikolojik olarak, duygusal olarak yıpratmak söz konusu olsun. Bu benim hemcinsim, benim gibi bir Anne vs hak getire. .kibir insanın en büyük düşmanıdır. hala empati yapabilen bir kaç kadın kalmışız ne mutlu bize. .

Keşke eşşek kadar masum olabilsem ....üstelik çok severim o hayvanları kimseye bir zararı yokturlar sivri dilide yoktur kv gibi ...sokmazlar ..

Hayatimda duydugum en sacma uyari! Biktim su herseye burnunu sokan insanlardan! Sanane yahu sanane!! Su sacma sapan "uyari" yapan tiplere kendinizi ezdirmeyin, cevap verin duzgunce rica ediyorum. Kizin gerekirse. Kavinyalideymis...Aman aman her seye maydanozlar herseye alinacaklar cunku. Gereksizler. Kbakmayin ama sinirleniyorum ister istemez. Siz haklisiniz bu konuda.

Esek sipasi diyorum ben bazen bazen de sipam diye seviyorum. ama suan 15 aylik anlmaz diye dusunuyorum artik yavas yavas anlamaya baslayacak bunlari dilimden atmam lazim diye dusunuyorum. ama eşekoglueşek biraz agir sanki ya... demeyin oyle bir kere iki kere farketmez o lafin soylenisi bile kaba.

Çocuğunuza bi üçüncü kişinin yanında kötü söz kullanmak doğru değil bencede çocuğu rencide eder. diyorsanız ki sevgi sözcüğü olarak kullandım o da bence doğru değil bunca naif hoş sevgi sözcükleri varken neden çocuğunuza sevdiği kişiye eşeoğlueşşek demeyi öğretesiniz. çok itici

Hanımefendi birincisi sen değil siz diye hitap edin lütfen. Çünkü ben size öyle hitap ediyorum. Biz sizi anlıyoruz ama şöyle düşünün kayinvalideniz kötü ve "gıcık" olunacak biri olsa emin olun eşinizin, kayinpederinizin yanında uyarirdi sizi. Ama samimiyetinize güvenip size basbasayken söylemiş ve kurduğu cümlede bi anormallik göremedim ben gıcık olucak kadar. Nedir bu düşmanlık anlayamadım. Kaldı ki ben ailemden kötü söz işitip dayağa maruz da kalmış olabilirim ama bu demek değildir ki bunu yaşayan herkes çocuğuna değişik kelimelerle hitap edebilir. Daha tatli bi kelime bulamadınız mı? Karşınızdaki cocugunuzdan evvel bi insan, insana insan gibi davranın. Daha fazla da birşey yazamayacagim. Anlamayacaksiniz çünkü. İyi günler...

evinin içinde eşine de oğluna da istediğini söyleyebilirsin ama onların yanında gerçekten olmamış.zaten kadın da bizim yanımızda deme demiş ki muhtemelen kp in bu konuda rahatsızlığını kvne belli etmiş ki o da gelip seni uyarmış.biz kendi yaşımıza göre belki böyle şeyleri pek takmıyoruz kafaya ama onların yaş grubu daha alıngan oluyor.

Hitap şeklimi degistirmemim nedeni, israrla söylemek istedigimi anlamaman ve anlamaman ve halada sanki ben anlamamisim gibi lanse ettirmen. Tabiki bir yanlisi herkes yapinca dogru kabul edilmez. Belliki cocugunuz yok ve olsada ona hic herhangi bir hayvan ismi takmayacaksiniz. Takarsanizda önce otlamayan daha sevimli hayvanlarla ise baslayin. Mesela maymunum diyebilin ama essek diyince kendi kendinize dövünün falan. Ama cocuguna 1 kere şaka yollu ve olaki daha kaba bir hayvan ismiyle yanlislikla 3.sahislarin yaninda hitap ederseniz yasayacaginiz psikolojik cokuntunun boyutunu gorebiliyorum. belliki siz bu durumu kaldiramayacaksiniz. Cunku benide linc ediyorsunuz. Umarim hic hatasiz mukemmellikte nirvana bir cocuk yetiştirirsin, belkide yetistiriyorsun ama sunu soyliyimki birkere olmus birseyden 3.bir kisi hemen size bidir bidir bilmislik taslayarak uyariyi yapmaya merakliysa bunu hicte iyi niyetli karsilamazsiniz. Yazmak zorunda değilsiniz, konuyuda tam olarak kavrayamadiniz zaten zorlamayin kendinizi. Iyi günler.

Siz nasil oglum benim gozbebegim diyorsaniz sizin essogluessek diyerek esek yerine koydugunuz esinizde onlarin oglu.

Ayrica birine esek demek hakarettir ve isin icine onlarin ogluda girdigi icin onlarin gozunun onunde cocuklarina hakaret etmis oluyorsunuz.

Esiniz ailenizin yaninda "anasi ne ki sipasi ne olsun" gibi bir cumle kursa sizin ailenizde alinir.

Yemin ediyorum sonuna kadar hiç okumadım tavşanım, sipam, essek, kedicik vb. Kullanılmaz değil sadece koskoca insanların yanında essogluessek tabiri hoş olmamış diyoruz başta kayinpedere kayınvalideye saygısızlık. Ben suan 30 haftalik gebeyim ve emin olun cocuguma dışarda insanların yanında sizin hitap ettiğiniz gibi hitap etmeyeceğim. Saygı aileden gelir...

Az bile demiş kv. Sülale daha kalabalıkken söylemeliymiş

Mesele konu sahibinin ogluna essekogluessek demesi degil.Kayinvalide cocugun rencide olacagini falan dusunmuyor tamamen cocuktan alakasiz olarak kayinpederin alinacagini dusunuyor.Nasil tepkiler veriyorsunuz anlamis degilim.Herseyi bukadar ince dusunseydik toplum olarak cok daha ileri ve elit bir toplum olurduk..

Benim şu hayatta sevgi göstermek için kullandığım sözcüklerin yarısı hakaret niteliğinde.. çocuğu rencide etmedikten sonra bi önemi yok bence.
Uyarı kısmına gelince ben de rahatsız olurdum. annem bi sey dese "sana ne sen mi doğurdun" diyebiliyorken diger tarafa cevap veremiyorum ya off içim sisiyor..

çocuğunuz dahi olsa toplumda hakaret olarak algılanan bir hitabı kullanmak doğru değil çocuğu eşekoğlu eşek diyerek büyütmek bağımsız olarak düşünün doğrumu sizce ?
kayınvalide anne vs bazen gözlerine hoş gelmeyen durumlarada evlatlarını uyarırlar
kvnin tepkisi doğru ifadesi yanlış burda büğüğe saygı ikici planda olmalı ilk olarak ifadenizin çocuk üzerindeki etikisini dile getirmeliydi
aslında bunu siz düşünmeliydiniz

Okumadan yorum yapiyorsun. Yanlis anlamis olman normal tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…