- 11 Haziran 2020
- 40
- 46
- 38
- 26
- Konu Sahibi acuraaloha
-
2 aydır sigortalı göründüğüm için tazminat talep edemiyorum maalesef.Tazminat hakkınız var öyle kafalarına göre işten çıkarırlarsa sizde hak ettiğiniz parayı alırsınız
Onun öncesinde neden yapmadılar2 aydır sigortalı göründüğüm için tazminat talep edemiyorum maalesef.
Şirket mailim var, şirket adına katıldığım eğitimlerin zoom kayıtları var ama çalışabileceğim sektördeki tüm firmalarla da iletişimleri var. Açıkçası bir şekilde yeni iş bulmama engel olurlar diye korku içerisindeyim.seni sigortasiz calistirdiklarini kanitlayamaz misin , o calistigin 3 ayi ?
cunku staj ile olsa sana maas verip sigirta yapmak zorundalar .orayi kurcalarsan rahat tazminat alirsin.
Engel olamazlar. Sizi sigortasız çalıştırdıkları için şikayet edin cezayı yesinlerŞirket mailim var, şirket adına katıldığım eğitimlerin zoom kayıtları var ama çalışabileceğim sektördeki tüm firmalarla da iletişimleri var. Açıkçası bir şekilde yeni iş bulmama engel olurlar diye korku içerisindeyim.
Şirket politikaları öyleymiş güyaOnun öncesinde neden yapmadılar
Şu an sigortamı asgariden yatırdıkları için ihbar süremi çalışmayacağımı belirtip 14 günlük maaş talep ettim. Bu konuyla ilgili sıkıntı çıkarırlarsa hemen, çıkarmazlarsa iş bulur bulmaz şikayet edeceğim.Engel olamazlar. Sizi sigortasız çalıştırdıkları için şikayet edin cezayı yesinler
Sigortasız bir gün bile çalıştırdıklarında ceza yerler. Şirket politikası diye sizi sadece kandırmışlar. Sigorta firmaların politikalarına ayak uydurmaz kural kuraldır.Şirket politikaları öyleymiş güya
Engel olamazlar. Sizi sigortasız çalıştırdıkları için şikayet edin cezayı yesinler
Tüm bunları biliyorum işin en acı kısmı da bu. Yeni mezundum, aileme yük olmak istemiyordum ve firma güya sektörde çok tanınan ve profesyonel bir firmaydı. O anın koşullarında cazip gelmişti. Şimdi dönüp baktığımda ne kadar büyük bir salaklık yaptığımı anlıyorum.Sigortasız bir gün bile çalıştırdıklarında ceza yerler. Şirket politikası diye sizi sadece kandırmışlar. Sigorta firmaların politikalarına ayak uydurmaz kural kuraldır.
Sonradan şikayet etmek geçerli olmuyor maalesef pratikte. Is mahkemeleri cok yoğun daha benim 2016daki davalarim sonuclanmadi. Siz orada çalışırken çalışma bakanlığını arayip suç üstü yaptirmaniz lazım. Onun dışında bi sekilde vergi fln da kaciriolarsa o daha büyük zarar verir.Şu an sigortamı asgariden yatırdıkları için ihbar süremi çalışmayacağımı belirtip 14 günlük maaş talep ettim. Bu konuyla ilgili sıkıntı çıkarırlarsa hemen, çıkarmazlarsa iş bulur bulmaz şikayet edeceğim.
oyle bır polıtıkaları olamaz yasal haklarınız var sıgortasız calıstıgınızı ıspatlarsınız once bununla ılgılı sıkayetde bulununŞirket politikaları öyleymiş güya
Cimer den şikayet edince SGK dan denetime geliyorlarSonradan şikayet etmek geçerli olmuyor maalesef pratikte. Is mahkemeleri cok yoğun daha benim 2016daki davalarim sonuclanmadi. Siz orada çalışırken çalışma bakanlığını arayip suç üstü yaptirmaniz lazım. Onun dışında bi sekilde vergi fln da kaciriolarsa o daha büyük zarar verir.
Deli misininnnnnnn neden bekliyorsun sen bir yandan yine işini bul. Ama koşşşi şikayet et. Hep böyle arka plan kaşınıp hak aranmazsa olur böyle şeyler cesaretleniyorlar.Merhaba. Kabus gibi günler geçiriyorum. Yaklaşık 6 aydır bir firmada çalışıyordum ve bunun 3 ayında stajyer adı altında sigortasız çalıştırdılar. Sonrasında da sigortamı asgariden yatırmışlar. Geçtiğimiz hafta işyerinde kendimi inanılmaz kötü ve değersiz hissettirdiği için patronumla " Bakın moralim ve motivasyonum çok düştü, işler aksayacak. Lütfen bir çözüm bulalım." Minvalinde bir konuşma yaptım. Kendisi sorunların çözümü için benimle detaylı görüşeceğini söyledi. Sonrasında ben bakteriyel bir hastalığa yakalandım ve 3 gün rapor almak durumunda kaldım. Raporum bitip işe döndüğüm gün ilaçlar bende alerji yapmıştı, acile gitmem gerekirken ofise gittim. Gittiğim gün de işten kovulduğumu öğrendim :) Üstelik hiçbir sebep de sunamadılar, bu haberi de patronum değil alelade bir iş arkadaşımdan aldım :) ben şu an bunlara inanılmaz bilenmiş durumdayım, bir yandan işsizlik korkusu bir yandan intikam isteği sardı. Bu kadar kaosla nasıl başa çıkacağım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?