Resmen İşten Atıldım

Ya değismediyse kariyer net gibi yerler firmalardan yillik filan ucret aliyor. Dolayisiyla firmalar da ilanlari ihtiyaci olmasa da "nasilsa parasinı odedik" diye açık tutup cv topluyor. Yani niye dönmediler diye uzulmeyin. Bu bekleme suresini size arti olacak bir sey icin kullanin derim. Bilgisayar programı ogrenmek veya dil gelistirme vs.

Merhaba. Kabus gibi günler geçiriyorum. Yaklaşık 6 aydır bir firmada çalışıyordum ve bunun 3 ayında stajyer adı altında sigortasız çalıştırdılar. Sonrasında da sigortamı asgariden yatırmışlar. Geçtiğimiz hafta işyerinde kendimi inanılmaz kötü ve değersiz hissettirdiği için patronumla " Bakın moralim ve motivasyonum çok düştü, işler aksayacak. Lütfen bir çözüm bulalım." Minvalinde bir konuşma yaptım. Kendisi sorunların çözümü için benimle detaylı görüşeceğini söyledi. Sonrasında ben bakteriyel bir hastalığa yakalandım ve 3 gün rapor almak durumunda kaldım. Raporum bitip işe döndüğüm gün ilaçlar bende alerji yapmıştı, acile gitmem gerekirken ofise gittim. Gittiğim gün de işten kovulduğumu öğrendim :) Üstelik hiçbir sebep de sunamadılar, bu haberi de patronum değil alelade bir iş arkadaşımdan aldım :) ben şu an bunlara inanılmaz bilenmiş durumdayım, bir yandan işsizlik korkusu bir yandan intikam isteği sardı. Bu kadar kaosla nasıl başa çıkacağım?
Bana kalırsa hırslanıp da sinirlerinizi yıpratmayın, acil iş aramaya başlayın ve iş görüşmelerinde atılma konusunu. Ağır bir hastalık geçirdiğim için dinlenmem gerekti yol olarak falan da çok uzaktı beni çıkarmalarını rica ettim gibi güzelleyin.

Şirket mailim var, şirket adına katıldığım eğitimlerin zoom kayıtları var ama çalışabileceğim sektördeki tüm firmalarla da iletişimleri var. Açıkçası bir şekilde yeni iş bulmama engel olurlar diye korku içerisindeyim.

Inancinizi bilemem konuyu da asla öyle bir yere cekmek istemiyorum ama ben olsam sikayet ederdim. Cunku nasibimde yeni bir is varsa buna kimsenin egosu engel olamaz.

Merhaba,

Maaş günümü ve geçtiğimiz ayın sigorta girişinin e-devlet üzerinden yapılmasını bekliyorum şu an. Sonrasında gerekli işlemleri başlatacağım. Verdiğiniz fikirler için çok teşekkür ederim.

Cimer den şikayet edince SGK dan denetime geliyorlar
bu bilginiz güncel mi? yakınlarda denediniz mi? denediğiniz yer büyük şehir mi? çünkü ben yakın zamanlarda bu tür iş şikayetlerinde artık sürelerin 1 seneden aşağı düşmediğini görüyorum.

eskiden alo SGK hattına şikayet ediyordun ertesi gün geliyorlardı...ama o eskidendi.

bu bilginiz güncel mi? yakınlarda denediniz mi? denediğiniz yer büyük şehir mi? çünkü ben yakın zamanlarda bu tür iş şikayetlerinde artık sürelerin 1 seneden aşağı düşmediğini görüyorum.

eskiden alo SGK hattına şikayet ediyordun ertesi gün geliyorlardı...ama o eskidendi.
Güncel. İki kere şikayet edilmiş iş yeri geldiler

Back
X