resmi nikah tazelettirmek tecrübesi olan varmi cok acil :/

Fehim_e

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2014
35
3
6
merhaba arkadaslar,
durumum cok kötü nerden anlatmaya baslasam....isin icinden cikamiyorum düsündükce de daha kötü oluyorum...esim trde yasiyor ve ben almanyada..2013 de gizli evlilik yaptik, fikrimiz onu yanima getirmek ve ondan sonra ailelerimize evlilik meselesini acmak...gel görki vize oturum islemleri cok zor oldugu icin getiremedim esimi planimizi gerceklestiremedik yani..bu ara kocamin ailesi evliligi biliyor fakat benim ailem bilmiyor ve bilmesi de cok kötü olur, kaldiramazlar..resmi nikahi tazelettirmek gibi bir imkan varmi acaba trde? belediyede yada evde tekrar resmi nikah kiydirmak yapmacik bir belge gibi birsey?! cok rica ediyorum tecrübesi fikirleri olan.cok caresizim...

Canim dini nikahi tekrarlarsin da resmi nikah nasil tazelenir ki? Belge falan vermezler...

Resmi nikah tazeleme olmaz.. En baştan hata yapmışsın bence ailene söylemelisin...

Onun ailesininde bilmesi hoş olmamış aileniz açısından.
Açık açık anlatın derim , eni sonu duyabilirler.
Illa yok diyorsanız bir sahte memur arkadaş ayarlayacaksınız. Evlilik cuzdanınıza bakmaz aileniz herhalde.

ayy üzüldüm adınıza aileden birşey saklamak ne kadar zordur bilirim üzerinizde büyük bir yük oluşturur nefes aldırmaz insana inş vardır öyle birşey. ama ben ailenize durumunuzu açıklamanız taraftarıyım er yada geç bi şekilde olay ortaya çıkarsa durum daha da kötü olabilir yada aileniz eşinizle evlenmenizi istemeye bilir allah yardımcınız olsun

Elbet duyarlar, es tarafi biliyor sonucta, söylemekten baska careniz yok, baska türlü ortaya cikarsa daha kötü olur.
Nasil cesaret ettiniz böyle birseye cok sasirdim.
Bir de islemleri çoktan halletmis olmaniz gerekirdi. Sonucta esiniz, eskisi kadar zor da degil gelmek, ki iki sene olmus nerdeyse.
Niye hala kabul etmediler?

alman vatandasiyim fakat yeterince büyüklükte ev kiralayamadigim icin (bu ara üni ögrencisiyim gelcek sene ise baslayacagim) vize verilmedi...hal böle olunca aileler trde görüsüp tanismislar söz konusu resmi nikah yapmaya gelince kocam trden belge ayarlayabilir durumda ama memur bulamiyor cevresi yok o anlamda...yildirim nikahi yaptigimi sölemekten cok cekiniyorum cünkü düsman kesilebilirler, kirginlik vs. olacak. dügün olduktan sonra yuvamizi kurduktan sonra eger ortaya cikarsa, o kadar büyük sarsinti yasamayacagimizi ümid ediyorum

Almanya da olduğunuz için durum nasıl olur bilmiyorum ama aile bilgi formlarında falan hep çıkıyor bunlar.

sizin aileniz esinizi biliyormu.yani anladigim kadariyla tanismislar dugun falan olacak oylemi

nikah tazeleme olmuyor mu ya benim cevremde yirmi besinci yıllarında boyle bi sey yapacak olan vardi ama naptilar bilmiyorum. bence vardir ya hep duyuyoruz

E biz gittik memurlar doluymuş gün alamadık orda imzaladık geldik deyiverin allalaaa

Böyle bişey mümkün değil
Fakat nikah yaptığınız belediye de aynı nikah memuru aynı defter üzerinden playback usulu yapabilir kendi insiyatifinde.
Tayin için erken yapılan nikahlarda salonda tekrarlanabiliyor fakat bu iç işleri bakanlığından uyarı aldğı için heryerde mümkün değil herkes yapmayabilir.
Ayrıca o bile işinize yararmaz, çünkü defterin üzerindeki tarihleri ve renkli fotokopiyi aileniz görecek ve soracaktır.

Evlenme teklifi etti nikah günü teklifi ettiği gundu kabul etti evlendim de..

az önce bir organizasyon sirketi ile görüstüm gercek gibi bir nikah töreni yapilabiliormus cok sevindim tabiki bunu duyunca fakat esim diyor nerden bilecegiz belkide dolandirmak istiyorlar ne malum, ...sefaköyde kokteyl tarz bir nikah töreni en az 6000 TL ye gerceklestiriyorlarmis ögretmenevinden felan bahs ettiler...bilmiyorum vallaha yarin olan hayrola kcekmece belediyesine telefon acip yinede soracagim mümkünati varmi diye nikahi tekrara almanin

bu gercekse daha da kötü olurdu cünkü bursada evlendik benim aile tarafi istanbulda yasiyor ama. nisanla beraber resmi nikahi orda yapmayi düsünüyorduk ...dügünü ise 3 4 ay sonra olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…