• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

resmi nikah tazelettirmek tecrübesi olan varmi cok acil :/

Ailenize cok üzüldüm, büyüt bu yasa getir ve o sizin arkanizdan ne isler cevirsin, yazik tüm emeklerine...umarim esiniz ailesi bigün koz olarak kullanmaz bu yalanlarinizi, yada bi kavgada yüzünüze vurmaz.... Allahim sen benim evlatlarima akil, fikir, minnet duygusu ver... amin...:ssz:

sizin aileniz esinizi biliyormu.yani anladigim kadariyla tanismislar dugun falan olacak oylemi
evet trde ailelerimiz birbirine gidip geldiler tanistilar ve onay aldik isteme nisan dügün yapilacak de o öne aldigimiz gizli resmi nikah avantaj olacagina desavantaj oldu maalesef...simdi cok pismanim tabiki ne acelemiz vardi herseyi zamanina biraksaydik ama napalim hasret iste, insan sevdigi kisi ile beraber olmak istiyor düsünmeden

Ailenize cok üzüldüm, büyüt bu yasa getir ve o sizin arkanizdan ne isler cevirsin, yazik tüm emeklerine...umarim esiniz ailesi bigün koz olarak kullanmaz bu yalanlarinizi, yada bi kavgada yüzünüze vurmaz.... Allahim sen benim evlatlarima akil, fikir, minnet duygusu ver... amin...:KK14:

evet dogru diyorsunuz da, türk kültüründe özellikle kiz tarafi annesine babasina "ben bu kisi ile evlenecegim, benim icin uygundur" deyip evlenemiyor yani...bu da bir gercek...hersey anne baba rizasi alarak yürüyor...ayrica evlenmek "is cevirmek" degil, bir kisi ile hayati paylasma kararidir...yinede katiliyorum size, en güzeli cocuklar annelere babalara danisarak evlensinler ama son söz daha fazla anne babada oluor türk kültüründe...

bu gercekse daha da kötü olurdu cünkü bursada evlendik benim aile tarafi istanbulda yasiyor ama. nisanla beraber resmi nikahi orda yapmayi düsünüyorduk ...dügünü ise 3 4 ay sonra olacak

Gerçekse derken bu işin içindeyim :)
Bizde böyle taleple gelen herhangi birini kesinlikle kabul etmeyiz.
Bizlerinde sorumlu olduğu yasalar var.
Kişiye özel uygulama yapmamız mümkün değil
Ama sorumsuzluk risk alma cesareti varsa herhangi biri yapabilir neden olmasın sormakta fayda var
Onun dısında ancak dosyanızın olduğu belediye çare olabilir oda dediğim şartlarda.

evet dogru diyorsunuz da, türk kültüründe özellikle kiz tarafi annesine babasina "ben bu kisi ile evlenecegim, benim icin uygundur" deyip evlenemiyor yani...bu da bir gercek...hersey anne baba rizasi alarak yürüyor...ayrica evlenmek "is cevirmek" degil, bir kisi ile hayati paylasma kararidir...yinede katiliyorum size, en güzeli cocuklar annelere babalara danisarak evlensinler ama son söz daha fazla anne babada oluor türk kültüründe...

Iyide, annenler zaten onay vermisti. Yani nisan, dügün hepsi olacakti. Gizli nikah yapilmasinin anlamini halen cözemedim.

Velev ki hersey yoluna girdi, almanyaya getirdin adami, bunu annenlere nasil aciklayacaktin? Üstelik daha ögrencisin, nasil gecinecektiniz? Sen aklini peynirli ekmek ilemi yedin?

Bu adam seni gercekten sevseydi, ailenden gizli sakli isleri yapmana asla izin vermezdi. O nikahta senin annenlerde olmasini isterdi. Sen simdi kizacaksin, ama adam belli daha cok pasaport icin o gizli nikahi yapti. Yoksa tayin, hasret hepsi hikaye. Bu isin sonu hüsran olacak, cok belli.

Umarim annenleri daha fazla kandiramazsin ve bu is ortaya cikar. Yazik ya annenlere, calis, didin, kizini okut, ondan sonra kiz arkanda gizli is yapsin :( Gercekten üzüldüm onlarin adina...

Madeem ailen anlayışlı biri seni sevdiğine verecek biri nie gidip en başta seviyoruz demedinizde gizli nikah kıydınız.. Hatta gizli nikah deil bu çünkü onun ailesi bilior, bu ailenin arkasından iş çevirmen.. Kv ve kp nin gözünde ne kadar küçük düşürdün ne kadar dışladın aileni farkındamısın.. Şimdi herşey tozpembe, hele bir gelin git o eve , bunlar tek tek dökülecek önüne.. Laf başı gelinde biz seni istemeden sen evlendin bile denir.. Uzun lafın kısası ailene çok üzüldüm.. Dahada çok yalana bulaşıp onları saf aptal yerine koymak yerine git açıklada onlarda nasıl davranacaklarını bilsinler.. Birde yarın kocam sana derse sen ailenden gizli benle nikah kıydın anlamadılar, kim bilir almanyada daha neler neler yaptın derse? Asla olmaz deme daha cnm cicim zamanındasın

Iyide, annenler zaten onay vermisti. Yani nisan, dügün hepsi olacakti. Gizli nikah yapilmasinin anlamini halen cözemedim.

Velev ki hersey yoluna girdi, almanyaya getirdin adami, bunu annenlere nasil aciklayacaktin? Üstelik daha ögrencisin, nasil gecinecektiniz? Sen aklini peynirli ekmek ilemi yedin?

Bu adam seni gercekten sevseydi, ailenden gizli sakli isleri yapmana asla izin vermezdi. O nikahta senin annenlerde olmasini isterdi. Sen simdi kizacaksin, ama adam belli daha cok pasaport icin o gizli nikahi yapti. Yoksa tayin, hasret hepsi hikaye. Bu isin sonu hüsran olacak, cok belli.

Umarim annenleri daha fazla kandiramazsin ve bu is ortaya cikar. Yazik ya annenlere, calis, didin, kizini okut, ondan sonra kiz arkanda gizli is yapsin :KK43: Gercekten üzüldüm onlarin adina...

peynirli ve menemenli ekmekle bana bana yedim hemde...kusura bakmayin, hata yapmak insanlikdir.olmadi "bir derdim var" basligini "ceza mahkemesine" dönüstürebiliriz...pasaport icin evlendigini söylediginiz icin ayrica kizmiyorum size dogaldir bütün detaylari bilemediginizden kaynaklanir..nasilmi gecinecektik? esim calisacakti elbet bende bursumla devam okuyacaktim ailemi yakindan taniyacakti resmi nikahi trye gidip geliyoruz diyerekten halledecektik...ama vize islemi olmadi planimiz olmadi amac birbirimize erken kavusmakti...simdi pismanmiyim sorarsaniz evet pismanim cünkü hayal ettigimiz gibi olmadi

Gerçekse derken bu işin içindeyim :)
Bizde böyle taleple gelen herhangi birini kesinlikle kabul etmeyiz.
Bizlerinde sorumlu olduğu yasalar var.
Kişiye özel uygulama yapmamız mümkün değil
Ama sorumsuzluk risk alma cesareti varsa herhangi biri yapabilir neden olmasın sormakta fayda var
Onun dısında ancak dosyanızın olduğu belediye çare olabilir oda dediğim şartlarda.
tesekkürler bilgiler icin, bursa ile görüsürüm o zaman

peynirli ve menemenli ekmekle bana bana yedim hemde...kusura bakmayin, hata yapmak insanlikdir.olmadi "bir derdim var" basligini "ceza mahkemesine" dönüstürebiliriz...pasaport icin evlendigini söylediginiz icin ayrica kizmiyorum size dogaldir bütün detaylari bilemediginizden kaynaklanir..nasilmi gecinecektik? esim calisacakti elbet bende bursumla devam okuyacaktim ailemi yakindan taniyacakti resmi nikahi trye gidip geliyoruz diyerekten halledecektik...ama vize islemi olmadi planimiz olmadi amac birbirimize erken kavusmakti...simdi pismanmiyim sorarsaniz evet pismanim cünkü hayal ettigimiz gibi olmadi

Esin sonuçta dil,dis bilmiyor, o kadar kolaymi is bulmak? Bir müddet sadece burs ile geçinmek zorunda kalacaktiniz, kira, elektrik parasi, su parasi derken hepsinden haberin var mi? Geçim çok zor birseydir. Ayrica hem evli kalip hem okula gitmek o kadar kolay olmuyor. Hem ev ile ogras, esin ile ilgilen, okula git, ders çalisacak kadar disiplinli olmak,... Ve bunun üstüne annenlere aslinda kaç aydir nikahli oldugunuzu açiklamak..

Bende ayrica yurt disinda yasiyorum ve pasaport neden ile birçok erkek Türkiyeden geliyorlar. Benim herseyi bilmeme gerek yok fakat ortada sorun yokken, annenler onay vermisken, yinede senin annenlerden gizli birseyleri yapmani bekleyen birisinden asla hayir gelmez. Hani ha pasaport için yapmis, ha yapmamis, bana pek hayirli birine benzemiyor.

Ha bu arada ben burayi ceza makhemesini dönüstürmüyorum. Senin gözlerini açmaya çalisiyorum. Sen daha evliligi tasiyacak kadar olgunlukta degilsin canim. Elbette her genç kiz gibi hayal kurabilirsin fakat ayni zamanda gerçekçi olman lazim. Madem birseyler yapiyorsun, evlenmek istiyorsun, sorumlulugunu alabilmeyide bileceksin canim. Artik bu gizli sakli isleri birak, hem kendine, hem annenlere dürüst ol.

Esin sonuçta dil,dis bilmiyor, o kadar kolaymi is bulmak? Bir müddet sadece burs ile geçinmek zorunda kalacaktiniz, kira, elektrik parasi, su parasi derken hepsinden haberin var mi? Geçim çok zor birseydir. Ayrica hem evli kalip hem okula gitmek o kadar kolay olmuyor. Hem ev ile ogras, esin ile ilgilen, okula git, ders çalisacak kadar disiplinli olmak,... Ve bunun üstüne annenlere aslinda kaç aydir nikahli oldugunuzu açiklamak..

Bende ayrica yurt disinda yasiyorum ve pasaport neden ile birçok erkek Türkiyeden geliyorlar. Benim herseyi bilmeme gerek yok fakat ortada sorun yokken, annenler onay vermisken, yinede senin annenlerden gizli birseyleri yapmani bekleyen birisinden asla hayir gelmez. Hani ha pasaport için yapmis, ha yapmamis, bana pek hayirli birine benzemiyor.

Ha bu arada ben burayi ceza makhemesini dönüstürmüyorum. Senin gözlerini açmaya çalisiyorum. Sen daha evliligi tasiyacak kadar olgunlukta degilsin canim. Elbette her genç kiz gibi hayal kurabilirsin fakat ayni zamanda gerçekçi olman lazim. Madem birseyler yapiyorsun, evlenmek istiyorsun, sorumlulugunu alabilmeyide bileceksin canim. Artik bu gizli sakli isleri birak, hem kendine, hem annenlere dürüst ol.

tmm 60 imi bekleyeyim belki o zaman olgunlasirim, su an 33 yasindayim
nasihatlar icin tesekkür ediyorum

Canım istediğin kadar organizasyon yap ama vukuatlı nüfus kaydında asıl nikah tarihin çıkar bence ailenlw konuş düğün yap geç

Canım istediğin kadar organizasyon yap ama vukuatlı nüfus kaydında asıl nikah tarihin çıkar bence ailenlw konuş düğün yap geç
vukuatli nüfüs kaydi nerede bulunuyor? simdi söyle birsey var, alman vatandasi olarak benim kütügüm kapali yani kayit islem felan yapilmior, yanlizca esimin kütügünde olabilir bu, onuda kim soracak görecek? benim telaslandigim konu daha fazla o evlilik cüzdani meselesi ve imzalar nasil nereye atilacagi gibi...bende bilmiyorum artik yarin soracagim belediyelere...olmadi gercegi sölemem gerekecek..

vukuatli nüfüs kaydi nerede bulunuyor? simdi söyle birsey var, alman vatandasi olarak benim kütügüm kapali yani kayit islem felan yapilmior, yanlizca esimin kütügünde olabilir bu, onuda kim soracak görecek? benim telaslandigim konu daha fazla o evlilik cüzdani meselesi ve imzalar nasil nereye atilacagi gibi...bende bilmiyorum artik yarin soracagim belediyelere...olmadi gercegi sölemem gerekecek..
bana mesaj yazmışsınız acil bir durum olduğunu düşünerek yazdığınız konulara baktım. durumunuz gerçekten zor ama çözümsüz değil. Anlaşmalı boşanmak 1-2 günlük mesele. hala almanyadaysanız bir avukata vekalet vererek onun aracılığı ile yapabilirsiniz sanırım. sonra tekrar evlenebilmeniz için 300 günlük bir iddet süresi var (sadece kadınlar için bu şart var) normalde ama onuda doktor izni ile beklemek zorunda kalmazsınız tekrar evlenirsiniz.
(iddet süresi kadının ilk evliliğinden henüz bilinmeyen bir hamileliği varsa ikici evliliğinde doğan çocukla ilgili sıkıntı yaşamamak için gerekiyor.) ama doktordan hamile olmadığınıza dair bir belge almanız istnir ikinci kez evlenmek istediğinizde ve sorun olmaz evlenirsiniz.

cok tesekkür ediyorum kendi capinizda arastirma yapmisiniz, yazmaya firsat bulamadim sabah ise gidip daha yeni döndüm. anlasmali bosanmaya gelince, evet onu da aklimdan gecirdim trde bu islem cidden hizli gerceklesiyor, maalesef bunun da bi "amasi" var: alman vatandasi olarak evlenme ehliyetini almanyadan cikarmam gerek, bunun icin de trden cikan bosanma kararini burdaki makamlara iletmem gerekecek...onaylamasi en az bes ay sürüyor (tahmini görüsler)...esim de buna katilirmi bilmiyorum..sonucta yine vakit kaybi olacak cünkü simdiki nikahimiz ile vizeyi ayarlayacak o da var, kednisi bu ayin 20sinde kisa dönem askere baslicak ...biraz karmasik durum cok pismanim birseylere elde etmek icin ugrasmistik cok büyük güven kaybi olabilir, yinede sagolun

cok tesekkür ediyorum kendi capinizda arastirma yapmisiniz, yazmaya firsat bulamadim sabah ise gidip daha yeni döndüm. anlasmali bosanmaya gelince, evet onu da aklimdan gecirdim trde bu islem cidden hizli gerceklesiyor, maalesef bunun da bi "amasi" var: alman vatandasi olarak evlenme ehliyetini almanyadan cikarmam gerek, bunun icin de trden cikan bosanma kararini burdaki makamlara iletmem gerekecek...onaylamasi en az bes ay sürüyor (tahmini görüsler)...esim de buna katilirmi bilmiyorum..sonucta yine vakit kaybi olacak cünkü simdiki nikahimiz ile vizeyi ayarlayacak o da var, kednisi bu ayin 20sinde kisa dönem askere baslicak ...biraz karmasik durum cok pismanim birseylere elde etmek icin ugrasmistik cok büyük güven kaybi olabilir, yinede sagolun

Evet, insallah cikar meydana diyenlere müjde olsun sevinebilirler...persembe günü annem babam önceden evlendigimin haberini alcak..iki uc günden beri kafam allak bullak..en kötüsü beni azarlayip benimle konusmazlar, nisanimda iptal olur dügünümede hic gelmezler...dahasini düsünmek istemiyorum :(

Resmi nikah yenilenmiyo maalesef biz nikahtan sonra düğün salonunda tekrar bir nikah olmasını istedik ama maalesef böyle bişey olamıyacağını söylediler

Evet, insallah cikar meydana diyenlere müjde olsun sevinebilirler...persembe günü annem babam önceden evlendigimin haberini alcak..iki uc günden beri kafam allak bullak..en kötüsü beni azarlayip benimle konusmazlar, nisanimda iptal olur dügünümede hic gelmezler...dahasini düsünmek istemiyorum :KK43:
Arkadasim buradakiler niye sevinsinler. Kimse kimseyi tanimiyor sonucta. Kim sizin kotulugunuzu niye istesin. Durumunuza uzuldum. Insallah tahmin ettiginiz gibi olmaz. Buyuk ve tehlikeli bir ise kalkismissiniz. Sonuclari da sarsici olabilir tabi. Umarim tatlilikla halledebilirsiniz.

Birisini ayarlasaniz gostermelik olmaz mi? Yani nikah memuru olarak. Kıyafet filan kiralanır herhalde. Kim nerden anlayacak ki?

Evet, insallah cikar meydana diyenlere müjde olsun sevinebilirler...persembe günü annem babam önceden evlendigimin haberini alcak..iki uc günden beri kafam allak bullak..en kötüsü beni azarlayip benimle konusmazlar, nisanimda iptal olur dügünümede hic gelmezler...dahasini düsünmek istemiyorum :KK43:

Ne oldu? Nasıl öğrenecekler?

Back
X