Çorbalar Restoranlardaki Gibi Ezogelin Çorbası Yapabilen Var Mı?

cerenora

Balı kaymağı fazla kaçmış
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2008
2.510
81
683
Kocaeli
Ezogelin çorbasına bayılıyorum ama sadece dışarıda kendim hiç beceremedim. yapabilne varsa tarifini ve püf noktasını söyleyebilir mi?

benim yaptıgım bir tarif var canım ve cok güzel oluyor.denemeni tavsiye ederim.1 su bardagı kırmızı mercimegi güzelce yıkayıp üzerinei geçecek şekilde haşla suyuna arar ara bak canım azaldıkça eklersin,çokta aşırı ekleme.tamamen haşlandıktan sonra onu blendırdan iyice gec.daha sonra başka bir tavada göz kararı sıvaı yag ekle üzerine 1 yemek kaşıgı dolusu domates salçası ekle.üzerine 1 yemek kaşıgıda kuru nane.en sonda yıkadıgın 1 yemek kaşıgı pilavlık bulgur ve 1 yemek kaşıgı pirinçi ekliyorsun azcık soteleyip altını kapatıyorsun ve bunu mercimekli olan tencereye boşaltıp pişmesini için gerektigi kadar sıcak su ekliyosun ,suyun miktarı siz ne koyulukta sevdiginize baglı.en son piştiginde corba 1 tane limon sıkıp içine çorbanın altını kapatıyorsun.istege baglı knorr bulyonda koyabilirsin.afiyet olsun

bu tarif aynen rest. gibi oldu .yaptım,süper oldu 3 kaseden fazla içtim herhalde:)teşekkürler...

Ben de bir kaç kez denedim ama restoranlardaki gibi olmadı,
bu tarifi deneyeceğim,teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…