Revizyon burun ameliyatı

Bus42

Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2022
18
3
6
29
Arkadaşlar merhaba. Rinoplasti yapılan burun yıllar içinde eski burna göre daha kötü halde olabilir mi, deformasyon vs. ?
Yani içinizde yıllar önce burnunu yaptırıp şeklini başta beğenirken sonradan bozulan, revizyon gereken oldu mu ?
Burnumu yaptırmak istiyorum ama korkuyorum ameliyattan. Bunu göze almışken sonrasında ikinci bir ameliyati kaldiramam diye düşündüm. Revizyon ameliyati olmamak için ne yapmak gerek?

Olur,oluyor bu yüzden dolu revizyon vakası var. Yıllar geçmesine bile gerek yok bozulma ihtimali var. 100 kişide 30 kişi rahat revizyona giriyor

İyi doktorların revizyona gerek duyulan hasta oranı %5-10 imiş. İçlerinde doktoru mutlu edip hastanın beklentisini karşılamayan da epey varmış. Bence böyle hele de estetik içerikli bir operasyon için fazla bir oran değil. İlk bir sene özellikle çok iyi korumak gerekiyor. Burun oturup iyileştikten sonra bozulan hiç görmedim, etrafımda yıllar önce ameliyat olmuşlar var.

İyi doktorların revizyona gerek duyulan hasta oranı %5-10 imiş. İçlerinde doktoru mutlu edip hastanın beklentisini karşılamayan da epey varmış. Bence böyle hele de estetik içerikli bir operasyon için fazla bir oran değil. İlk bir sene özellikle çok iyi korumak gerekiyor. Burun oturup iyileştikten sonra bozulan hiç görmedim, etrafımda yıllar önce ameliyat olmuşlar var.
Korumak için ne yapılabilir? Yani bir yere carpmamak ya da doktorun önerdiği bakımları yapmak mı

İlk 2 ay yan yatmadım (deviasyon da düzeltildi). 1. ayın sonunda yürüyüşlere başlayıp 2. ayın sonunda spora döndüm. İlk 2 hafta pek mimik yapmamaya çalıştım, çok yavaş hareket ettim. Burnum çok şişti, soyuldu falan ama ilk iki ay duşta çok minik minik dışını bastırmadan tırnak ucuyla soymak dışında burnuma hiç ellemedim, baskı yapmadım. Hala da jiç bastırmam, pamukla ufak ufak siliyorum ek olarak. Sürekli kasket taktım, insanlar çarpmasın diye ilk 3 ay. 5 ay oldu, hala da kalabalığa girerken takıyorum. maskeyi çok bollaştırıp burnuma baskı yapmayacak şekilde takıyorum (telini ona göre büküp). İlk iki ay yan yatıp burnuma bastırmayayım diye ortopedik boyun yastığı aldım, onunla uyudum. Bana nostril retainer verildi ameliyat sonrası, her gece istisnasız takıyorum. Bir de ameliyat öncesi yüzüme dokunmayı bıraktım ki o alışkanlığım ameliyat sonrası da sürmesin diye. Fazla dikkat ediyorum ama bence böyle de olmalı.. Böyle anlatınca ohoo çok iş gibi duruyor ama o ameliyat sürecinden sonra bunlar hiçbir şey gibi geliyor, asıl zoru ameliyattan sonraki birkaç gün.

İlk 2 ay yan yatmadım (deviasyon da düzeltildi). 1. ayın sonunda yürüyüşlere başlayıp 2. ayın sonunda spora döndüm. İlk 2 hafta pek mimik yapmamaya çalıştım, çok yavaş hareket ettim. Burnum çok şişti, soyuldu falan ama ilk iki ay duşta çok minik minik dışını bastırmadan tırnak ucuyla soymak dışında burnuma hiç ellemedim, baskı yapmadım. Hala da jiç bastırmam, pamukla ufak ufak siliyorum ek olarak. Sürekli kasket taktım, insanlar çarpmasın diye ilk 3 ay. 5 ay oldu, hala da kalabalığa girerken takıyorum. maskeyi çok bollaştırıp burnuma baskı yapmayacak şekilde takıyorum (telini ona göre büküp). İlk iki ay yan yatıp burnuma bastırmayayım diye ortopedik boyun yastığı aldım, onunla uyudum. Bana nostril retainer verildi ameliyat sonrası, her gece istisnasız takıyorum. Bir de ameliyat öncesi yüzüme dokunmayı bıraktım ki o alışkanlığım ameliyat sonrası da sürmesin diye. Fazla dikkat ediyorum ama bence böyle de olmalı.. Böyle anlatınca ohoo çok iş gibi duruyor ama o ameliyat sürecinden sonra bunlar hiçbir şey gibi geliyor, asıl zoru ameliyattan sonraki birkaç gün.
Çok iyi yapmışsınız. Hayat tarzı haline getirince sorun olmaz tabii. Bir de ben öğretmenim kalabalığa çok giriyorum nöbet oluyor dersten giriş çıkış oluyor çocuklar çok dikkatsiz bakalım olunca nasıl dikkat edeceğim..

Şapka takmanızı kesinlikle öneririm. İnsanları uzak tutuyor, size de hatırlatıyor. bir de birkaç kez kafamı çarpmaktan şapka ile korunduğum oldu, dikkat etmediğim birkaç seferde.

Şapka takmanızı kesinlikle öneririm. İnsanları uzak tutuyor, size de hatırlatıyor. bir de birkaç kez kafamı çarpmaktan şapka ile korunduğum oldu, dikkat etmediğim birkaç seferde.
Bu ay olacağım ben de. Evet o zaman aşırı dikkat edersek sorun yaşamaz miyiz ? Bir de şunu merak ediyorum burnunuz ilk acildigi zamanki gibi mi bandajlardan ? Üç ay içinde bir değişiklik oldu mu ödemler dışında şeklinde

Bende epey değişti, iyi anlamda. İlk açıldığında çok şişti her yeri. 2.ayda şişler belirgin şekilde inmeye başladı, şu an 5.ayda epey azaldı şişlikler. Burun açımda pek bir değişim olmadı, sadece şişlik inince daha küçük ve sanki ucu hafif inmiş gibi durdu ama açısal bir değişim olmadı. Doktor gittikçe güzelleşecek demişti, öyle de oldu. Gerçekten doktor seçimi ve ameliyat sonrası koruma çok önemli. Her şey yolunda gidince iyi kiler çok oluyormuş bu işte. İnşallah bir problem çıkmadan sağlıkla atlatırız bu süreci de.

Bu ay olacağım ben de. Evet o zaman aşırı dikkat edersek sorun yaşamaz miyiz ? Bir de şunu merak ediyorum burnunuz ilk acildigi zamanki gibi mi bandajlardan ? Üç ay içinde bir değişiklik oldu mu ödemler dışında şeklinde
Alakasi yok ne kadar dikkat ederseniz edin bilimsel gerçekler var estetikli burun riskli burundur. Revizyon riskini göze alarak gireceksiniz,illa kötü olacak diye bir durum yok ama bu ihtimal var. Sizin isteğinizi karşılayıp karşılaşmasıyla da alakalı revizyon. Doktora gore iyi sonuçtur ama siz beğenmezsiniz. Dokular iyileşirken farklı reaksiyon verebilir vb gibi. En önemlisi doktorunuzu iyi seçin doktor ne kadar iyiyse sonrası oluşacak ihtimaller daha aza iniyor,yok olmuyor tabi ama en azından mutlu olma şansınız yuksek

Alakasi yok ne kadar dikkat ederseniz edin bilimsel gerçekler var estetikli burun riskli burundur. Revizyon riskini göze alarak gireceksiniz,illa kötü olacak diye bir durum yok ama bu ihtimal var. Sizin isteğinizi karşılayıp karşılaşmasıyla da alakalı revizyon. Doktora gore iyi sonuçtur ama siz beğenmezsiniz. Dokular iyileşirken farklı reaksiyon verebilir vb gibi. En önemlisi doktorunuzu iyi seçin doktor ne kadar iyiyse sonrası oluşacak ihtimaller daha aza iniyor,yok olmuyor tabi ama en azından mutlu olma şansınız yuksek
Instagramda bir sayfada revizyon ameliyati gördüm doktor paylaşti. Adamın burnu saddle nose deformasyon mu ne olmuş öyle bir şey yazmış altina. Gerçekten kotu durumdaydi. Bıçak altına yatip da burnumun öyle olmasını asla istemem. Belli ki sonradan oluşmuş ama insan korkuyor yinede ikinci ameliyat fikrinden.

Tabiki var ameliyata girdiğinde yüzde 15 başarısız olma ihtimali var.benim kendi burnum ucu düşüktü hafif bir kemer vardı ve büyüktü ilk ameliyatımda kemeri almışlar deviasyonu yapmışlardı güya bilmiyorum şimdi günah yazmasında belki gerçekten yapmıştır sonradan tekrarlamıştır.burnum 10.ayda mı ne yamuldu malesef.ilk başta yamukluk yoktu sonradan birde kemikleri törpülediği yerde çıkıntı oluştu ama bu çıkıntı ne zaman oluştu hatırlamıyorum.ilk baştada güzel değildi ama yandan düzdü önden düzdü en azından kemer yoktu ucuda normaldi diye kabullenmiştim ama sonradan böyle sorunlar çıktı tekrar ameliyat oldum.mutlaka bilindik birkaç doktora gitmek gerekiyor.ben 5-6 doktora gittim belki daha fazladır revizyon için.

merhaba, burun ameliyatı iyileşme sürecinde her doktorun farklı bir önerisi oluyor duyduğum gördüğüm kadarıyla. o sebeple doktorunuzun tavsiyelerine uymanız daha doğru olacaktır, belki yaptıkları işlemlere göre önerileri de değişiyordur. yani burnuna sık sık dokun sinirler uyarılsın diyeni de okudum, dokunma dokular zarar görebilir diyeni de. ben doktoruma alçı çıktıktan sonra görüşmeye gittiğimde bu süreçte nelere dikkat etmem gerekir neyi yanlış yaparsam burnum bozulur diye sorduğumda kırmaman yeterli demişti bana 🤷🏻‍♀️ ben zaten çok dikkatli bir insan değilimdir yan vs de yatıyorum bir deformasyon olmadı çok şükür, sadece şişliklerin yeri değişebiliyor yan vs yattıkça 🥲

Sonradan çökme vs şekilde burun bütünlüğü bozulanlar da var illa doktorun hatasından değil de bu, hastanın iyileşme sürecindeki darbe vs olabildiği gibi enfeksiyondan da kaynaklanabiliyormus. Ama ameliyat sırasındaki fonksiyonel, teknik bir hatadan kaynaklanan deformiteler bantlar ilk çıktığı andan itibaren belli oluyor benimki o şekildeydi.
Genel olarak burun ameliyatlari görsel ya da nefes olarak aşırı derecede kötü bir görüntü yoksa uzak durulmasi gereken ameliyatlar bence. Alınacak risk değil şahsen. O yüzden ameliyat düşünenler iki kez değil daha fazla düşünsün diyorum.

Tabiki var ameliyata girdiğinde yüzde 15 başarısız olma ihtimali var.benim kendi burnum ucu düşüktü hafif bir kemer vardı ve büyüktü ilk ameliyatımda kemeri almışlar deviasyonu yapmışlardı güya bilmiyorum şimdi günah yazmasında belki gerçekten yapmıştır sonradan tekrarlamıştır.burnum 10.ayda mı ne yamuldu malesef.ilk başta yamukluk yoktu sonradan birde kemikleri törpülediği yerde çıkıntı oluştu ama bu çıkıntı ne zaman oluştu hatırlamıyorum.ilk baştada güzel değildi ama yandan düzdü önden düzdü en azından kemer yoktu ucuda normaldi diye kabullenmiştim ama sonradan böyle sorunlar çıktı tekrar ameliyat oldum.mutlaka bilindik birkaç doktora gitmek gerekiyor.ben 5-6 doktora gittim belki daha fazladır revizyon için.
Benim de durumum da tamamen aynıydı ikinci ameliyattan memnun musunuz

Merhaba revizyondan memnun musunuz çok mu zorlu bir süreç

Back
X