Revizyon oldum(resimli)

gurbetkusu

Guru
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2007
488
112
323
41
Kızlar resim ekledim burnumun yamukluğu gecer mi?
Kızlar bu burnumun ilk ameliyat hali ama son aylarda çok daha kötüydü üç hafta önce revizyon oldum şu an memnunum ama kaburgadan kıkırdak konulan Septum kısmı biraz bombeli duruyor sol taraf çökük gibi duruyor bu yüzden geçer mi bilmiyorum iyi kötü yorumlarınızı bekliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
mrb burnunuzun son hali nasıl memnun musunuz? doktorunuz kimdi
Ilk doktorum Enver Arpacı burnumu berbat hale getirdi. Ikinci doktorum ilker yiğit kaburgadan kıkırdak aldı. Öncekine göre daha iyi ama yine tam düzelmedi memnun değilim sol tarafımda iz ve ucunda bombelik var

O bombeli kısım ne peki sordunuz mu? Ödem gibi duruyor halbuki. Ne kadar olmuştu ameliyat olalı?
Ödem yukardada olunca bombeli kaldı canım. Oralara kıkırdak konulmuş ilk ameliyatta burun ucum çok kötü olmuştu. Kıkırdak kalmamıştı burun sırtımdan ucuna s harfi olmuştu yan duvarlarımda sis gibi duruyordu. Nazal valf darlığı da vardı konkalarim şişti. Doktor ancak bu kadar toparlamış.

Şuan 2. aneliyatın iyi görünüyor canım inşallah ödemler geçtikçe daha muntazam olur.

2. Ameliyatin ustunden bir sene gecti daha da duzelir mi bilmiyorum. Derim çok ince o yüzden çok küçük kusurları bile gösteriyor

2. Ameliyatin ustunden bir sene gecti daha da duzelir mi bilmiyorum. Derim çok ince o yüzden çok küçük kusurları bile gösteriyor
Ben de revizyon olmayı istiyorum burun ucu çok kötü kemer var sekli de hiç istedigim gibi değil. Benim de derim çok ince o yuzden Korkuyorum ama. Fasya ile kapatılır diye biliyorum. Siz de kullanmadı mi? İlki ile ikinci arasındaki duzelme sizi memnun etti mi?

Ben de ameliyat olalı 45 gün oldu ucu yamuk ve bir tarafı seninki gibi bombeli bir tarafı çukur ilk alçıdan çıktığından beri öyleydi. Masaj yapıyorum ama o bombelik gitmicek gibi sende de gitmemiş sanırım. Ama ikinci ameliyatın çok iyi olmuş diğerine göre. Benim de konum vae burnuma bakabilirsin.

Öncekine göre tabiki daha iyi cevremde de ilk ameliyatımı gören herkes bu burun artık düzelmez diye ya arkamdan ya yüzüme diyordu. Ben 7 ay arayla ameliyat oldum. Ve eve kapandım. ilk ameliyat sonucunu gormeyenler burnum büyümüş burun ucun tombul olmuş köküne de eğri olmuş çökük yere çökmüşdiye konuşup duruyor tabi. yan duvarlarım da düzgün kırılmamış ve az alınmış. Iki taraf eşit değil. Bi taraf daha icerde. Anlayacağın ben septoplasti diye girdigim ve şeklini değiştirmeyin dememe rağmen ısrarla çok güzel olacak azıcık kavis azıcık ucunu toplayacagim diye burnumu kikirdaksiz olabilecek en berbat hale getiren ilk doktorumun eserinin bedelini çok ağır ödüyorum. Dolguyla daha eşitledim. Ama o da 6 bile olmadan eridi. Ben sizin burnunuza yorum yapmıştım benim değişmedi. Aksine şişlikler indikçe ufak tefek sorunlar daha eklendi ve bombelikler çok belirginleşti

Bacım, sen daha nereye kemer aldırıyorsun. Görüşlerin bulanıklaşmasın, acele etme. Sen burnun yanları için neden çöktü diyorsun, bunu biliyor musun? Çünkü kemer alındı ve burnunun kemikleri açık kaldı. Sonra tabanlar kırılarak burnun iki taraftan içeriye veya eğrilik varsa eğri olan taraftan içeriye ittirildi. Dolayısıyla tabanları ve yanları eski sevdiğin şeklini kaybetti. Şimdi bir daha kemer alırsan standart bu işlem yine tekrarlanır. Sana yok piezo, yok daralmaz derler ama bu işlen klasiktir. Yan tarafları tamamen çökertirsen ömür boyu rahatsızlık hissedersin. Asla kemer aldırma ki zaten böyle bir şeyin yok. Senin burnunun problemi burun ucunda. Burun ucun adı üzerinde burnunun ucunda olması gerekirken burnunun sırtında geziyor. Türkiye'de zannedersem Barış dışında burun ucunu burun ucunda bırakan bir doktor yok. Barış da zaten yapmıyor, orjinaline dokunmadan geri çekiyor ki yaratılışı bozmuyor. Sadece birkaç teknik zırvalıyor ama başarısı burun ucunun yaratılışına dokunmamakta gizli... O adam bile burun ucunu yapmak istediğinde orijinalleri koruduğu kadar başarılı olamıyor. Benim görüşüm senin burnunun sırtında hiçbir şey yok. Dolayısıyla fasyaya da gerek yok. Çünkü fasya, kıkırdak aşılandığında yüzeyin pürüzsüz olması veya derinin güçlendirilmesi için konulacaktır. Buna rağmen kemiksi bir yüzey elde edilemiyor. Şu an senin böyle bir derdin yok. Burun sırtında kemik yerli yerinde duruyor. Üzgünsün ama kemer aldırırsan bil ki dertsiz başına dert almış olursun. Böyle bir şey yapma... Türkiye'de böyle bir algı oluşturdular: Kadın burnu hafif kavisli, erkek burnu düz... Şu kadar açı falan hepsi hikaye. Özgünlüğünü koru. Kemerli burun bir kusur değil bir şekildir. Gün gelecek o da trend olacak. Ne kemerli burunlu kızlar var ki çok yakışıyor. Burun ucu da burun ucunda olur. Burun ucu burun delikleri arasındaki kolumela adı verilen hattın üstünde olur. Bu hat burun deliklerinin hafif ilerisinde olması gerekir ki burun ucu bir martı kanadı şekli alsın. Yani karşıdan bakıldığında tam uç bölgesi belli olmalıdır. Senin burnunun ucu raptiye ile geriye çalışmış gibi durduğu için böyle bir görüntü yok. Türk kızlarına bu geriye çakılmış ve burun sırtına çıkarılmış burun ucuna alıştırdıkları için senin duygularını anlamsız buluyorlar. Halbuki yabancılar bu burunlarla alay ediyorlar. Çinliler, Koreliler bu burnu uzatmak, üstüne kemer ilave etmek için Asya Rinoplastisi adı altına bir alan oluşturmuş iken Türkiye'deki doktorlar gelen hastanın kemerini alıp açık çatıyı kapatmak için burun yanlarını daraltıp burnu geriye çakıp gönderiyorlar. İstisnasız. Yabancı arkadaşlarımla görüştüğümde İstanbul'da ne kadar estetikli kız var, hepsi de aynı diyorlar. Hepsi de revizyonluk diyorlar... Burun ucu, burun ucunun bağlı olması gereken ve iki burun deliği ayıran o kolumela denen hat baştan sona burnun içine sokuluyor. Aklınıza kim geliyorsa... Hangi doktor. Hele E. İ. diye öve öve bitiremedikleri şahıs tamamen böyle. Bu sektör çok iş yapar. Çocuklarınız varsa doktor olması için yönlendirin. Dün kayık gibi, bugün düz dedikleri gibi yarın kemerli burun bir kusur değilmiş bu da bir burun şekliymiş diyecekler ve sadece deviasyon problemlerini çözecekler.

Bacım;
1-Kemer aldırma
2-Acele etme, bulanık kafayla karar verme. Kadınlar Kulübü kızları algısal olarak popüler kültürün esareti altında dolayısıyla buradaki hanımları da çok dikkate alma.
3-Ne istediğine karar verdikten sonra asla ve asla doktorun önerisi ile daha güzel olur zannı ile karar değiştirme. Kendinden emin ol. (Benim bu yazdığımı dikkate almanı isterim.)
4-Birazlı ameliyat olma. Net ol. Burnun kısaldı. Burnunun ucu burnunun ucunda değil de burnumun sırtında de. Dışarı çıkarın, uzatın vesair artık nasıl tarif edersen et ama net iste ve biraz uzasın gibi isteme... Korkma mevcut kültüre göre burnumu ağzımın içine sokun desen 1 mm uzatmaya korkarlar ve yapamazlar. Mümkün değil zaten.
5-Hea o zaman senin fasyayla falan işin yok. Burun ucun ve burun yanlarını dert edinmiştin galiba. Burun yanları çok zor. Ben bu sorunu aşan bir insan dahi görmedim. Çok uğraşma bence.

İnşaallah düzelir. Senin böyle olmanda suçlu olan kişi doktor değil. Kime gitsen burun ucunu geriye çakarlardı ve sen mutsuz olurdun. Bak buradakiler beğeniyor. Bana göre bikini üzerine tüeban takmak kadar acayip. Fakat Türk kızları beğeniyor. Japonlar, Çinliler, Almanlar, Amerikalılar, İspanyollar ise bu Türkiye'deki burun ucu mantığını anlayamıyorlar. Bunlarla yabancı sitelerde iletişim halindeyim. Orada 15-20 bin dolar burada 3-5 bin dolar olunca dayanamayıp ucuz diye Türkiye'ye geliyorlar. Değilse hayatta gelmezler. Bunu bilin. Asyalılara çeviriyorlar. Bir de kemer aldır tam Asyalı ol... Kendine eziyet etme. Senin yüzüne nasıl kısa girmediyse kavis de gitmez. Gülen yüzün solmasın. Çoluğun çocuğun ailen ile mutlu yaşa.

Umarım yeniden gülerek kendi fotoğraflarını çekersin. Bence burun ucu dışında hiç bir yerine dokundurma. Derde düşme.

Çok teseteşe ederim bu uzun açıklama için. Evt benim problemim burun ucu bu doğru. Zaten kemeri çok taktigimi yok. Burun ucum duzeltsinler inidirip uztasinlar yuzume yapışık gibi durmasin. Benim ihtiyacimi görür. Ama işte bunları yapcak adam akıllı guvenebilecegim doktor arıyorum. Maalesef ki güzel bana yakisan bir burundan oldum. Üzüntümu tarif edemem.
Ama gerçekten şaşırdım bunları bana yazmak için mi üye oldunuz ve beni taniyorsunuz. Çok bilgili birisiniz galiba siz de bayağı arastirma yapmissiniz. Dr. tavsiyeniz varsa alabilirim. zira bu istediğimizi yapacak Dr. Pek bulamıyorum.

O kadar doğru yazdın kii!!! Almanya'dan gittim İstanbul da ameliyat oldum İnsan sonradan anlıyor.. Türkiyedeki doktorlar hepsiiii aynı burnu yapıyor ve tarzları Avrupa ya hiç uymuyor.. Almanya da doğmuş büyümüş birisi olarak çok pişmanım berbat duruyor burun benim için. Türkiye de yaşayan bi çok kişi bana salak olduğumu burun şahane olduğunu söyledi. Kemerli burunları kıskanır oldum. Burun ucu çok kalkık ve kolumela diye bişey yok. Siz siz olun hanımlar yaptırmayın burun felan. Hayat tüm hataları yapmak için çok kısa. Başkaların yaptığı hatalardan da ders almak lazım.

Revizyon düşünüyorum ama Türkiye de olmam.. Olamam gibime geliyor. Bilmiyorum araştırıyorum. Sadece burun ucunu yaptıracağım revizyon olursam eğer. Doğallık diye bişey yok şu an bende. Kalmadı. Bir daha gelmez de zaten. Ama en azından biraz mutlu olabilmek için belki revizyon olmam lazım.. İyi bir doktor bulabilsem bide.. Dünyanın her köşesinde zor iyi birisini bulmak. Hepsi para para diye kuduruyor..

Gülden hanım bizim de başımızdan kötü bir olay geçti. Benim değil ama bir yakınımın. Bu anlatıldığı gibi kolay bir süreç değil. Zaman zaman üye olmadan takip ediyordum. Sizin yazılarınızı gördüm. Burun ucu hususunda düşündüklerinizi yüzde yüz destekliyorum. Fakat burnunuza aynadan çok baktığınızı veya üzerinde çok düşündüğünüzü farkettim. Bu dönemdeki burnunuza olan çok ilginizin, sorun olmadığı halde başka problemler varmış gibi bir psikoloji oluşturduğunu farkettim. Tecrübeli olduğumuzu düşündüğüm için uyarmak istedim ve size yazmak için üye oldum.

İnanın tavsiye edebileceğim bir doktor yok. Fakat bazı hususlardan yine burada bahsetmek istiyorum. Ortada bir popüler kültür var ve bu kültürü yönlendiren etkin bir pazarlama stratejisi var. Sosyal medyanın şekillendirdiği özellikle henüz çok tecrübesiz ergenlikten çıkmış güzelliğin ne olduğunu tanımlayamayan masum bir gençlik var. Bu masum insanlara özellikle medya ve dizi, film sektörü ile bir model aşılaması yapılıyor. Özellikle dizilerdeki başrol oyuncuları halkın genelinin temsili olan gerçek tiyatrocular yerine gözlerimizde büyütmemiz ve büyülenmemiz istenen bir model tipler üzerine kuruldu. Son yıllarda durum tamamen böyle oldu. Artık güzellik; organik ve naturel olmakla değil, hormonlu ve yapay şekillerle tarif edilmeye başladı. Çok ilginç! Güzelliği artık matematikle ifade etmeye başladılar. Fıtratını değiştirmeyen, doğduğu gibi yaratılış ruhu üzerinde olan fakat bir şekilde operasyon geçirmiş kimseler ise depresif bir ruh hali içinde yaşamaktalar.

Güzellik herhangi bir kalıba sığamaz. Ne kemerli burun çirkindir ne de düşük burun veya ne kavisli burun çirkindir ne düz burun. Bunların hepsi bir şekildir. Deviasyon bu şekillerin hepsinde de olabilir ve sadece düzeltilmesi yeterlidir. Bu benim düşüncem. Plastik Cerrahi elbette kaza yapmış, yanmış, bozulmuş durumlar için geçerlidir fakat bugün peynir ekmek gibi doktor sırası beklenildiği bir durum gerçekten ürkütücüdür.

Her şeyden önce şunu söylemek istiyorum. Dünyanın birçok yerinde muayene görüşmesi çok daha uzun sürerken ülkemizde adeta dışarıda bekleyenler var biraz acele edelim tarzında yürümektedir. Devletimizin bir konsültasyon süresi şartı da hukuken yoktur. Dolayısıyla hastalar yeterince bilgi edinememektedirler. O halde bir nasihat daha veriyorum. Konsültasyon ameliyatın %75'idir. Ameliyat öncesi her türlü komplikasyon hususunda bilgi almak hastanın hakkıdır. Bu bilgiyi aldıktan sonra bir müddet düşünmeli ve ameliyat öncesi yeniden ilk görüşmeyi teyit etmelidir. Doktorunda herhangi bir tezatlık hisseden muhakkak operasyonu ertelemelidir. Burada bahsettiğim şey ön görüşmenin ne kadar önemli olduğudur. Bu size tavsiyemdir. Acele etmeyin. Kendinizi de yıpratmayın. Burun ucu hususunda da birkaç şeyden bahsetmek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…