Bana fena halde FlashForward'ı hatırlattı. Bunda da blackout falan var. Zaten bu da JJ Abrams dizisi, ki JJ'in bir röportajını dinledikten sonra diziyi izlemeye karar vermiştim.
Sonuç olarak, bütün bölümleri izledim. Vay be dedirten bir şey olmadı. Arada şaşırtıcı bir iki numara yapmışlar ama öylesine bir hoş seda olarak kalıyor. Kalıcı olacağını sanmıyorum.
Oyuncuları beğenmedim, karakterlere ısınamadım.
Şu Lost ve Flash forwarddan yediğim tekmelerden sonra hatta buna alcatraz falan da katılabilir artık bu gizem içinde gizem olayları benim kaçınmam gereken gibi birşey geliyor bana.Çünkü gizemi yarattın olayları düğüm yaptın ee hani sonucu?Sonuç sıfır.Çözülemeyen gizemler.O zaman izlemem.Merak da etmem.
Yeni sezonun fragmanlarını gördüm elektrik gelmiş,zaten o flash bellek gibi şeyle nasıl elektrik geliyordu da bilgisayar çalışıyordu,nasıl bir mantıklı açıklama yaptılar acaba,izlemek istemiorum ama sonucunu öğrenmek istiyorum.İzleyince tatmin olmuyorum çünkü.
canım izledim revolutionu iki bölüm sevdim gibi ama sende sıkılmışsın, napıyım bırakayım mı kafam karıştı...gittikçe sıkıcı olacaksa hiç boşa izlemiyim madem
Ben gizem içinde gizemleri sevmiyorum nedenini de yazdım canım benim,gizemleri açıklamıyorlar yine gizem olarak kalıyor,sen under the dome'u sevdim demiştin onda da bir sürü gizem var sen seversin bunu diye düşünmüştüm o yüzden sana önerdim,açıkcası under the dome da benim için çok aman aman bir dizi değil ama sen sevmişsin önemli olan da bu,revolutionu sevdiysen devam et bence,yemyeşil manzarası doğası çok güzel özellikle gizem sevenler için.Sen zor beğeniyorsun hoşuna gittiyse biraz daha izle derim
gizem severim, zeka yorup tahmin etmek şaşırmak vs severim, ama gizemler açığa kavuşmuyorsa çok saçma ve absürt birşey olur yani....
hep prison break ten örnek veriyorum ama aklıma prison geldiği için ondan örnek vericem, prison da da çok gizem vardı ama sık sık gizemleri açığa kavuşturuyorlardı, en basitinden michael'in bütün dövmelerini bile tek tek harf harf simge simge gösteriyorlardı ki zaten diziyi kaliteli yapan da bu, aklında soru kalmıyor....
gizemi açıklanmayan birşey cebzedici olmaz ki...
under the dome hoşuma gitti ama dört beş bölüm izledim sadece kaldı öyle....revolution da bir iki bölüm daha bakayım dediğin gibi olursa bırakırım zaten....
monk nasıl birşey biraz anlatırmısın??
Prison breakteki gizem bu dizideki gizemlere pek benzemiyor.Burada doğa üstü güçler var.İzlediysen eğer Losttaki,yada under the dome'daki gibi gizem var.Doğaüstü olayların oluşturduğu bir gizem.Ama tabii insan onun da açıklamasını bekliyor bir yerden sonra.Mesela Lostta öyle bir açıklama olmadı.Kafamda bir sürü soru işaretleriyle,benim için saçma sapan olan bir sonla bitirdim diziyi.Halbuki ilk iki sezonu ne kadar süperdi.Fringe de öyle başladı mesela.İlk iki sezon süperdi.Daha sonradan saçmaladı.Son sezonda izlemeyi bıraktım.Biraz zaman geçsin nasıl saçmaladıklarını görmek için devam edip bitirmeyi planlıyorum.
Seni daha iyi anlamak için diğer mesajlarına baktım geçen gün.Esaretin bedelini önermişsin mesela film olarak.Gerçekten çok güzel bir filmdir hatta imdb puanı da en yüksek filmdir şu ana kadar ondan daha iyi bir film çekilmedi.Aslına bakarsan prison breaklemantık olarak çok benzeşen yönleri var.İkisi de hapishaneden kaçış.İkisi de zekalarını kullanarak "Adamlar neler düşünmüşler" dedirtip bizi şaşırtıyor.Ama bu çok düz mantık.Yani ne bileyim macgyverda da bir sürü zekaya yönelik şey var ona bakılırsa.Ama o dizi herkese hitap etmez.Mesela fringede de paralel evren,zihin okuma,zamanda yolculuk vs gibi şu an bizim için günümüz için uzağında bulunduğumuz ama tartıştığımız konular işleniyor.Ve bunlara Walter'ın bakış açısından diziye göre bir açıklaması oluyor mutlaka.Bu da bir yerde zeka ürünü birşey.Bak mesela numbers var orda da olayları matematik formülleriyle filan çözmeye çalışıyor adam olayı.O da bir zeka ürünü.Criminal minds var suçlu psikolojisi üzerine mesela izlediğin zaman "şu şundan şu şekilde olmuştur"un cevabı her zaman veriliyor hem de psikoloji yönünden.
Monk'u seveceğini düşünüyorum , onun da temizlik obsesyonu var
suits demiştiniz suitse baktın mı peki?Ben mesela şu aralar onu izliyorum.Bak bir de mini diziler var onlar da güzel day break ve lost room.Lost room'un gizemli bi havası da var hatta ben çok sevmiştimx files'a bakacağını söylemiştin ses seda çıkmadı? criminal minds var mesela hiç bahsetmemişsin?Numbers var mesela seveceğini düşündüğüm?the sopranos'a bakmış mıydın? dexter de var mesela bilmiyorum izlemiş miydin? 24 var aksiyon hiç durmak bilmez true detektive var mesela ilk sezonu bitti ben çok beğendiğimi söyleyebilirim.. Ne diyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?