• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Reyyan mı melike mi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
görkem koyma bence erkek ismi olarak algılanıyor ..reyyan çok güzel bir isim ..anlamı çok güzel herşeyden önce. ..insanların isimleri koyarken güzel anlamlı isimleri koymasından yanayım ..öyle anlamı olmayan saçma sapan uydurulmuş isimler koyulması taraftarı değilim..
reyyan cennet kapılarından birinin ismidir...
insanlar isimleri ile müstesnadırlar yani isimlerinin anlamlarını taşırlar ..o yüzden nasıl bir isim koyarsanız o ismi yaşatmalrını dileyerek koyunki o ismi yaşatsınlar ve o ismin güzelliği ile anılsınlar...
reyyan da anlamı açısından bence güzel bir isim ...

görkem koyma bence erkek ismi olarak algılanıyor ..reyyan çok güzel bir isim ..anlamı çok güzel herşeyden önce. ..insanların isimleri koyarken güzel anlamlı isimleri koymasından yanayım ..öyle anlamı olmayan saçma sapan uydurulmuş isimler koyulması taraftarı değilim..
reyyan cennet kapılarından birinin ismidir...
insanlar isimleri ile müstesnadırlar yani isimlerinin anlamlarını taşırlar ..o yüzden nasıl bir isim koyarsanız o ismi yaşatmalrını dileyerek koyunki o ismi yaşatsınlar ve o ismin güzelliği ile anılsınlar...
reyyan da anlamı açısından bence güzel bir isim ...

nickine hayran kaldim kaydirigubbakcemile3

reyyan ismi arkadaslarin da dedigi gibi oruclu iken vefat eden cennetliklere ozel bir cennet kapisi.. melike ismi ise allahin el melik isminin muennesi yani bayan versiyonu diyebilirz. o nedenle melike anlam itibariyla allahin sifatlarindan biri oldugu icin dini acidan pek uygun gorulmuyor.
kesinlikle reyyan derim ben.

bence reyyan ismi rehyanla karıstırılır sürekli kızınız sıkıntı yasar...görkem de erkek ismi olarak daha güzel bence...ayrıca iki isim koymaya ne gerek var ki boşa kalabalık ve kızınıza hep işkence olacak ileride...sürekli iki ismini de telafuz etmek, sınavlarda kodlamak vb. sıkıntılar yasayacak..benim fikrim bua.s

açıkcası beğenmedim ben bu isimleri ama illaki onlardan biri olacaksa melike görkem sanki daha iyi,sağlıklı sıhhatli doğurup büyütün inş meleğinizi:)

benimde 24 günlük bi kızım var canım.Çok düşündüm 2. ismi.Sonunda Ebru Şura koyduk.İsim aradığım dönemde Reyyan'ı da düşündüm.Çok hoş bir isim.Bence Reyyan görkem

benim bikaç hafta sonra Allah'ın izniyle bi kızım olack bizde adını melike koyacaz:))))
hatta kız olduunu öğrendiimizden beri melike diye konuşuyoruz onunla:))))
melike adı yukarda belirtildiği gibi arapça veya Allahın sıfatlarından birinden türetilmiş bir isim deildir...
melike öz türkçe bir isimdir anlamıda kadın hükümdardır...

Back
X