Rezervi iyi olan ancak az yumurtası gelişen var mı?????

tarcin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2010
47
0
86
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba,
Ben memorial da geçtiğimiz pazartesi tedaviye başladım, sebep erkek infertilitesi, görüşme için gittiğimiz gün yapılan muayenemde sol yumurtalık rezervinin çok iyi olduğunu bunun da tedavi için iyi bir şey olduğunu söylemişti doktorum. Tedaviye 187,5 gonal f ile başladım 3günün sonunda bu sabah kontrolumde yumurtalıklarımın ilaca çok tepki vermediğini, az yumurta geliştiğini söyledi doktorum, dozu 225 e çıkartıp yarın sabah tekrar gitmemi istediler. İlk tedavim olduğu için kafam karıştı, çok da iyi bilmiyorum açıkçası..Bana bu konu ile ilgili bilgi verebilir misiniz??Tedavimin yarım kalma ihtimali var mıdır? birde tedavi yarım kalırsa bir sonraki tedaviye ne zaman başlanır? rezervin iyi olup yumurtalığın cevap vermemesinin sebebi ne olabilir birde?? çok sordum di mi ( kafam çok karışık 37:

canım moralini bozma..tedavin yarım kalmaz..az yumurta toplanır,onlar işlem görür..ilk tedavin olduğu için stres yapıyosundur ama bunun yumurtalıklara olumsuz etkisi var..rahat olmaya bak..benimde duruma göre her defasında birkaç kez dozu artırıyorlar..

cevabın için teşekkür ederim..bu günden sonra sayıda artma olabilir mi? bu akşam 4. iğnemi yapıcam..Doktor yumurta sayısı çok ama büyüyen az dedi, o küçük olanlar da yetişir mi acaba??

aslında bu güne kadar gergin değildim çünkü bende hiçbir problem yok gibi gözüküyordu tedavi başlayana kadar, hatta doktorum siz şanslı gruba giriyorsunuz demişti ilk görüşmede..şimdi bunu duyunca biraz gerildim tabii ama yinede önce Allaha sonra doktorlarıma bıraktım kendimi..zamanı gelince olucak inşallah...

birde iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum tedaviye başladığım gün sigarayı bıraktım, biraz ondan da geriliyor olabilirim aslında

bu arada seni soramadım kendi derdimden kusura bakma senin problemin ne? tedavine nerde ne zaman başladın??

rahat ol canim yarim kalmaz arkadasinda dedigi gibi bende tup bebekle ikiz sahibi oldum darisi basina onemli olan kalite sayi degil
benim 24yumurtam toplandi 17si islem gordu 6transfer edildi ve geri kalani gitti yani kalite onemli birde sorun esinde sende degil tutma ihtimali daha yuksek pozitif ol

yumurtalığında çok yumurta varsa kullandığın ilacın dozu düşükmüş. ben de memorial de iki kez tedavi gördüm ve sadece iki yumurtam vardı gene de 300 mg ilaç vermişlerdi. madem çoksa yumurta ilaç düşük olmaz bence .
tedavin yarım kalmaz elbette ama yumurtan az olur ama olsun tek yumurta bile yetiyor hamile kalmak için. dua et sonucu bekle. iptal olmazda olursa da diğer aya tekrar başlarsın olur biter ama rabbim twz zamanda versin bebeğini işallah.

Cevaplarınız için teşekkür ederim, rahatlattınız beni sağolun..bugün doktorumlada konuştuk aynı şeyleri, geriden gelenler yetişecek mi bakalım dedi, dozu arttırdı..40 yumurta toplayıp da sonuç alamadıklarımız da oldu önemli olan kalite dedi..ama hani gönül isterdiki fazla olsun dondurulsun v.s...Neyse rabbim iyisini hayırlısını versin inşallah..Düşünmeyeceğim artık karar verdim..Saldım çayıra mevlam kayıra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…