- 14 Ekim 2016
- 7.218
- 48.900
- 548
O kadar haklısınız ki. Şimdi her yer üniversite dolu. Okumayanı dövüyorlar. Ama ben mezun olalı 15 sene oldu tabi. Bizim zamanımızda 30.000 yapan hiçbir yere yerleşemiyordu. Şimdi 50.000 tıp fakültesi için sıralama kabul ediliyor.Ben üç büyük şehirdeki okullarda okuyanlarla on sene önce açılan yeni okullardan mezunları bile aynı seviyede görmüyorum heleki açıktan okumak nasıl eşdeğer olsun?
ilk on bine girecek kadar çalışıp sonra dört sene en iyi akademisyenlerden bire bir ders dinleyen konferanslara katılan staj görenlerle nasıl denk göreyim açıktan okumayı?
Bana mesela bu da hadsizlik geliyor.
Sonra bu tip konularda nedense birden “kendini geliştiren ilkokul” mezunu dolu diyenler geliyor. Yani bu ütopik ilköğretim mezunlarıyla ben henüz karşılaşmadım.
Benim kayınpederde sürekli İlber Ortaylı dinleyen elinde felsefe kitapları gezen biridir. Kusura bakmasın ama yazım yanlışlarından kendini ifade edişinden düşünce tarzından yine belli oluyor yine belli oluyor.
Ben eşin de muhteşem bir üniversiteden mezun olduğunu düşünmüyorum mesela öyle olsa açık mezunuyla evlenmezdi. Boşuna kompleks yapıyor bence ondan. Herkes az çok kendine yakın biriyle evlenir
Ayrıca "kendini geliştirme" masalina asla inanmıyorum.
Benim babam ilkokul mezunu ama gündemi takip eder. Belli bi şeyler biliyor tabi ama bakıyorum da farklılıklara saygi, empati yeteneği, adalet kavramı vs yok. Bunlar ancak kampüste edinilecek yetenekler bence
Biz kimseyi kırmayalım
Küçümsemek cahil insanın işi. Kimseyi küçümseme veya kibirlenme niyetim yok cünkü cehaletimin farkındayım. Ama kimse de gelip lise mezunuyum ama kendimi çok geliştirdim, açıktan okudum ama sonuçta benimki de diploma diyerek benim emeğimi hiç etmesin.
1 buçuk milyon insandan belli bir sıralamaya girerek okudum. Yiğidi öldürelim ama hakkını teslim edelim. Aksi de beni kırıyor çünkü