Rezil oldum

Hiç üzülmeniz gerekmez rahat olun herkes unutmuştur zaten şimdiye bu olayı. Herkesin gülmesi önemli değil siz de gülün hatta daha çok gülün kimse sizden üstün değil bırakın ne olmuşsa olmuş...

neden bi psikologa gitmiyorsunuz? böyle hayatınızı ziyan etmiyor musunuz? Hayatın yarısını kaçırıyorsunuz. Ergenlik dönemimdeyken benzer şeyler yaşadım. Ve hala pişmanlığını yaşıyorum neden gençliğimi böyle geçirdim diye Anladığım kadarıyla yetişkin bi kadınsınız neden bi çözüm bulmaya çalışmak adım atmak yerine kendinize acımakla yetiniyorsunuz?

Yazdiklarinizin hepsini okudum. Cok sagolun.

Gec kalmam kesinlikle benim hatamdi. Kabul ediyorum. Mutlaka ozur dilemeliydim. Ki zaten ders sonunda gidip yapicaktimda. Ama olaylar gelisti.

O anda ozur dileyemem ise utangacligimdan korkularimdan olmayan ozguvenimden kaynakli sanirim. Ben tek cocugum ve asiri korunarak buyudum. 13 yasimda yurtdisina geldim. Sifir dille. 3 yil boyunca mobbinge maruz kaldim. Sustukca artti. Annem babama bisey belli etmedim. Olmamis gibi davrandim. Ogretmen rastladikca uyariyodu ama degisen bisey olmadi. 19 yasima gelince tuhafligi farkedip psikologa gittim. Ama daha atlatmis degilim. Hala ceremesini cekiyorum.

Iste bu tur olaylarla hersey dahada korukleniyo. Iletisim kuramiyorum. Utangacim. Korkuyorum. Adimlar atiyorum ama bir ileri iki geri. Kisir bir dongudeyim. Sorun bugunki yasadigim olay degildi. Sorun cok daha derinlerde.

Ve butun bunlar kimin sucu bilmiyorum. Koruyup kollayan ozguvensiz cocuk yapan anneme mi? Vicdansiz sinifimami? Hepsine susan aglamayan banami? Tum bunlari farketmeyen, sadece sorun ortaya cikarsa mudahale etwyye hazir anne babama mi?

Kime kizmaliyim?

Evet hoca kaba biri belli ki ama sen neden hocadan izin istemedin derse girerken veya neden özür dilemedin ki? "hocam geç kaldım özür dilerim, derse girebilir miyim?" desen ölmezsin yani bence. Bu ilkokulda öğretilen bişeydir yani, ilkokulda falan geç kaldığımız zaman öğretmenden özür dilememiz gerektiği öğretildi hepimize. Kimsenin demesine gerek kalmadan senin derse girerken ozur dilemen ya da en azından izin istemem gerekirdi bence. Bu bir nezaket kuralıdır benim bildiğim.

Aklima bisey geldi ben de bi ara bi kiz bana bulasti laflarimin amtinda kaldi kaldi sinir kupu oldu en son beni yerden yere atti kalktim guldum kiz psikilolojikmen coktu aglamaya basladicok zevkliydi dayak yiyen ben geberen o

YANI DEMEM O KI ONLAR SEN AGLADIKCA GULER SEN GULDUKCE AGLARLAR UZULMEMELISIN!

Ah buna aglanor mi bak universiteye basladigim ilk gündü sınıfa girdim gec kalmişım hoca( ki hoca degilmis basindan bi sakaymis hersey ) bana tek ayak ustunde dur dedi ya universite de dusün bende durdum herkes güldu sonra gec yerine dedi gectim imza attik yoklama kagidina kirmizi kalem kullandim die disiplin cezasi icin tutanak yazdi agladim bi kac arkadasla hepimiz korkmustuk sonra bunun hoca degil ust siniftan bi arkadas oldugunu duyduk saka yapmis gördükce ters ters bakiyordum bi 4 yıl konuşuldum yani takma derim

Bu saatten sonra " bunlar kimin suçu" diye dusunmek yerine sorunlarına çözüm aramalisin.
Geçmişteki yaşananlari değiştirebilecek hiçbir sihirli değnek yok.
Ama geleceğimizi değiştirebilmek için firsatlarimiz ve çareler var.
Bu fobilerinizeden kurtulmak için mutlaka bir uzmandan iyileşene kadar yardım alın.
Lütfen korkularinizin ustune gidin.
Selamlasmaktan ve kendinizi haklı olduğunuz yerde savunmaktan geri cekilmeyin.
İnsanlara yardımcı olmaya çalışın.
Bu sizi sosyal bir birey yapar.
Başlarda zorlanabilirsiniz ama sonra sonra bunlar kisiliginize oturacaktır.

Beni de lisedeyken kendınden nefret ettıren hocslar vardı.Dalga gecıp kucumserlerdi.Takma kimseyı onlar rezıller.

Olmasi gereken oydu. Ama ben standart, normal bir insan degilim. Anlatabiliyor muyum? Iceri girince herkesin donup bakmasi bile yetti. Toplum icinde konusurken kendi sesimi zor duyuuorum.

Tanidgim bildigim cevremde hicbir sorun yok. Kendimi anlatabilir konusabilirim. Ama disari acildigim zaman. Hersey tersine donuyor.

Üniversitede geç kalan öğrenciyi ağıza dolamak nedir yahu.
Hiç hazzetmiyorum,dersine geç girilmesini istemiyorsan senenin ilk dersine uyarırsın,geç kalanı almazsın,olur biter.
Her geç gelenden özür beklemeler...
Orayı liseden ayıran şeyler var neticede.
Sıkmayın canınızı,siz şimdi herkes sizi böyle hatırlayacak sanıyorsunuz ama hoca söyledikten birkaç dakika sonra bile unuttu herkes inanın.
Canınızı boşa sıkmayın.

süper yaa

Böyle egosu tavan insanları takma balım kusura bakmayın hocam geciktim deseydin iyi olurmuş ama olsun hiç takma hicbirsey olmamış gibi davran çok biseyde olmamış zaten

Böyle egosu tavan insanları takma balım kusura bakmayın hocam geciktim deseydin iyi olurmuş ama olsun hiç takma hicbirsey olmamış gibi davran çok biseyde olmamış zaten

Iyi ki varsiniz.

Hocam bütün gün gec gelenlerle beni karsilastirdi.:) oyle ypailmaz boyle yapilirmis. Gercekten kotu bi gundu. Ama belkide degismem gerektigini, adim atmam gerektigini gosteren bir isaretti diye dusunuyorum.

Rezil olma durumu yok.Sizde sosyal fobi olduğu için özür dilemeden oturduğunuzu siz ve şuan biz biliyoruz ama başkaları bilmezki..Hoca bunu doğal olarak saygısızlık algılamış.Algılanması da gayet normal.günaydın ve iyi akşamlar bile diyemicek kadar yabani birinin sevilmemesi normal..Bu konuda psikolojik destek almanız lazım çünkü cidden büyük problem bu..yaşınız küçükte değil..

Ama ağlıcak gibisin diye dalga geçmesi ve diğerlerinin de gülmesi iğrenç..ben burda komik birşey göremedim neye güldüler acaba

Sinifa girdiginde en azindan hocayla goz temasi kurabilirdin girebilirmiyim ya da ozur dilerim anlaminda

Sosyalfobini aş bian once
Destek al bisey yap ama aş
Hayati zehir etme bosuna kendine

Rezil olcak bi durum yok uzulme o kadar

Cok uzgunum. Neden boyleyim anlamiyorum. Hocam hakliydi. Ama okadar insanin icinde herkes beni izlerkwn ozur dilemek buz gibi suya atlamakla ayni. Dahada kotusu hoca boyle derken herkes icinden demistir bu kiz zaten hep boyle diye. Cok uzuluyorum

Anlamadim, derse girerken kapiyi tiklatip hocam ozur dilerim gec kaldim, derse girebilir miyim demediniz mi? Sizinki de yani dingonun ahirina girmek gibi bir durum olmus. Hocanizin hareketini tasvip etmesem de sizin de yanlisiniz var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…