Gecmis olsun cok. Biraz daha detay vermen mumkun mu canim? Kayiplarin hangi haftalarda kalbi durmustu? Hangi degerlerin nasil cikmisti? Genetik arastirma yapildimi sana ve esine?kızlar merhaba öncelikle tevrübeli anne adaylarının görüşlerine ihtiyacım var ben üç senelik evliyim ve üç tane bebeğimi iki bıcuk aylıkken kalp durması sonucu kaybettik iğne kullanmamıza rağmen aynı şeyi yaşadık şuan dördüncüye hamileyim ve bu bizi oldukça endişendiriyor doktorum iğne kullanmama bile gerek olmadıgını soyluyor ama yinede vereceğini soyledi üçcü hamileliğimde 04 lük iğne kullanıyordum şuanda aynı iğneyi kullacağım şimdilik aspirin kullanıyorum ama 04 lük iğne yetecekmi aspirinlemi almalıyım yoksa dozajı dahamı artırmalıyız bilemiyorum
Teşekkür ederim Evet eşimle bana bakıldı bende mtfr ler ve pı1 mutasyon cıktı kayıplarım 7-8 . Haftalarda oldu şuan 6. Haftanın içindeyiz pıtılasmalı kahve rengi sekılde lekelenmelerim oluyor ve gercekten ben endişeleniyorum elimizdende biley gelmiyor acaba aspirin yaparmı lekelenmeyiGecmis olsun cok. Biraz daha detay vermen mumkun mu canim? Kayiplarin hangi haftalarda kalbi durmustu? Hangi degerlerin nasil cikmisti? Genetik arastirma yapildimi sana ve esine?
Teşekkür ederim öncelikle bir profesör ve dört kadın doğum uzmanı baktı yalnız hepsinde aynı seyi dedi şimdi yeni bir doktor içim tekrardan rendevu aldıkGenetik test yapildiysa sonuclarin nasil canim? Sadece pihtilasmaya bagli gebelik kayiplari olmuyo başka bi arastirma yapildi mi? Baska drlarinda fikrini al derim
Evet genetiğimiz yapıldı beş doktorda iğne dedi ama dozaj konusunda pek yorum yapmadılarGenetik test yapıldı mı?
Teşekkür ederim Evet eşimle bana bakıldı bende mtfr ler ve pı1 mutasyon cıktı kayıplarım 7-8 . Haftalarda oldu şuan 6. Haftanın içindeyiz pıtılasmalı kahve rengi sekılde lekelenmelerim oluyor ve gercekten ben endişeleniyorum elimizdende biley gelmiyor acaba aspirin yaparmı lekelenmeyi
Anladım teşekkürler biz iğneye daha başlamadık İlk beş haftalıkdık tam o zamn gittik inşallah salı gunu randevumuzda duymayı ümit ediyoruz şimdilik bir kaç gunde bir kan veriyorum artışları iyi gibiAspirin bende yogun kanama yapti yani ben aspirini kullanmaya basladim cok kisa sure sonra once pembe akinti sonra kan bosalmasi oldu hemen aspirini biraktirdi doktorum igneye gectik. Doktorum kanamanin aspirinden olmadigini idda etti aslinda cunku aspirin dusugu onler kanama yapmaz dedi ama aspirin icene kadar yerlesme kanamamm bile olmamisti aspirini ictim sonra kanama oldu biraktim bir kac gun sonra kanama tamamen kesildi cok sukur lekelenme bile olmadi tekrar... o yuzden bilmiyorum kahverengi leke yapar mi? Kalp atisi alabildiniz mi?
İki gunde bir iki kat artis varsa korkma sakin hersey yolunda gidiyor demektir o cok onemli cunku. Ben kalp atisini 7+4 te coooook derinden duydum sanki bir kuyunun dibindeydi bebegim sonra gitmedik hatta burda konu acmistim bir arkadas bana bizim de oyleydi sonra gelisimi durdu bebegin aldilar cok kaptirma kendini bu bebege dedi cok taktim kafama ama cok sukur 12 hafta gittigimde dun gumbur gumbur duydum. Doktorum da bana her bebegin gelisimi farklidir ama biz ultrason goruntusunden saglikli mi degil mi anliyoruz ben en saglikli sesi 10. Haftadan sonra alacagimizi biliyordum seni rahatlatmaya calistim ama sen bir turlu ikna olmadin dedi:)Kızlar şu lekelenme konusunda bir fikriniz varmı suan doktora gitsem tam keseyi göremeyecek alttan muayene isteyecek suan için beklmedeyiz dinlenmeye calısıyorum surekli
Anladım teşekkürler biz iğneye daha başlamadık İlk beş haftalıkdık tam o zamn gittik inşallah salı gunu randevumuzda duymayı ümit ediyoruz şimdilik bir kaç gunde bir kan veriyorum artışları iyi gibi
Ay inşallah aminn sizi cok iyi anlıyorum siz zor zamanlarınızı bi nebze bitirmissiniz inşallahda hayırlı sonuclarnır biliyormusunuz cok ümitsizlik var bende yani kendimi bağlayamıyorum hatta hamile oldugumu ilk öğrendiğimde hüngür hüngür ağladım tabi kolay değil bu dördüncü yinede bir ihtimal deyip tevekkül ediyoruzİki gunde bir iki kat artis varsa korkma sakin hersey yolunda gidiyor demektir o cok onemli cunku. Ben kalp atisini 7+4 te coooook derinden duydum sanki bir kuyunun dibindeydi bebegim sonra gitmedik hatta burda konu acmistim bir arkadas bana bizim de oyleydi sonra gelisimi durdu bebegin aldilar cok kaptirma kendini bu bebege dedi cok taktim kafama ama cok sukur 12 hafta gittigimde dun gumbur gumbur duydum. Doktorum da bana her bebegin gelisimi farklidir ama biz ultrason goruntusunden saglikli mi degil mi anliyoruz ben en saglikli sesi 10. Haftadan sonra alacagimizi biliyordum seni rahatlatmaya calistim ama sen bir turlu ikna olmadin dedi:)
O yuzden tek siyleyecegim doktoruna guven. Onlar daha kesenin seklinden anliyor durumu inan... insallah hersey yolunda gider rabbim nasip eder de hepimiz kucagimiza aliriz hayirlisiyla
Cok iyi anliyorum bende sizi. İlk bebegimin kalbi durmustu 9. Haftada simdi de hamile kaldim kimseye doyleyemiyorum sanki 12. Haftayi hic goremeyecegim gibi geliyordu kendime bile hamileyim demiyordum ve allahim bunda da ayni seyi yasarsam ben bir daha asla anne olmaya cesaret edemem diyordum.Ay inşallah aminn sizi cok iyi anlıyorum siz zor zamanlarınızı bi nebze bitirmissiniz inşallahda hayırlı sonuclarnır biliyormusunuz cok ümitsizlik var bende yani kendimi bağlayamıyorum hatta hamile oldugumu ilk öğrendiğimde hüngür hüngür ağladım tabi kolay değil bu dördüncü yinede bir ihtimal deyip tevekkül ediyoruz
İnan suan yasadıklarımın hepsi doktora gitmeyi hiç istemiyorum gitsem bile kalp atısını duymayı istemiyorum hamileyim demeyi hatta hamile oldugumu bile aklıma getirmek istemiyorum zor durumlar inşallah atlatırız bizde allahım sonumuzu güzel eder inşallah mutlaka etiketleyeceğim tabi umarım guzel bir haberle inşallahCok iyi anliyorum bende sizi. İlk bebegimin kalbi durmustu 9. Haftada simdi de hamile kaldim kimseye doyleyemiyorum sanki 12. Haftayi hic goremeyecegim gibi geliyordu kendime bile hamileyim demiyordum ve allahim bunda da ayni seyi yasarsam ben bir daha asla anne olmaya cesaret edemem diyordum.
İnat ettim bir ay boyunca gitmedim doktora kalp atisini duyduktan sonra, 12. Hafta kontrolune gitmeden bir gun once agdami yaptim, pijama camasir ped hazirladim... tekrar kurtaj derse hazirlikli olayim diye... kontrol gunu geldi uzandim masaya gozlerimi simdiki kapatmisim doktor ultrason cihazini dayadi ne diyecek diye bekliyorum o arada kalp atisini duydum gumbur gumbur... gozlerimi actim kimil kimil ekran, ben ne kaygilarla gelmistim oraya, hic tahmin etmedigim bir mucizeydi sanki yasadigim...
Demem o ki, kaygilarini cok ama cok iyi anliyorum hatta emin ol benden cok kimse anlayamaz suan. Her defasinda ayni talihsizlik basimiza gelecek diye bir sey yok... o bebegini kaybettigin haftalari gecirene kadar biliyorum rahatlamayacaksin. Ama rabbim insallah hayirlisiyla riskli zamanlari atlatmayi nasip eder sanada... haber ver bana olur mu? Etiketle mutlaka
İnan suan yasadıklarımın hepsi doktora gitmeyi hiç istemiyorum gitsem bile kalp atısını duymayı istemiyorum hamileyim demeyi hatta hamile oldugumu bile aklıma getirmek istemiyorum zor durumlar inşallah atlatırız bizde allahım sonumuzu güzel eder inşallah mutlaka etiketleyeceğim tabi umarım guzel bir haberle inşallah
Evet oyleymiş galiba siz nerdesiniz yalnız cok sacma değilmi 12. Haftaya kadar kontrol olmaması bende dediklerinizi yapmaya calısacagım yani yapmaya basladım bakalım ne olacak Ama kendimi en kotusune hazırlıyorum suan12 hafta kontrolunu gecene kadar kendime bile hamileyim demedim, karnim cikmaya basladi ( cok erken cikiyor) arkadaslarim ogrencilerim fark etmeye basladilar hamile misin diyenlere hayir dedim. İsrar edenleri tersledim... bak, soyle yapabilirsin, kontrollere git ama onun disinda asla hamile gibi davranma. Kimseyle muhabbetini yapma kendinle bile yapma. Asla zirt pirt gitme, sadece ignelerini yazdirmak icin git. 3 ay dolana kadar sadece olaclarini ic, igneni yap ama kendine hamileyim deme. 12. Haftada git. Yurtdisinda bu sekilde isliyor sistem 12 haftadan once kimse doktora gitmiyor... 12 haftadan sonra ultrasonda doktor takibe aliyor gebeyi. En sagliklisi bu yontem bence
Banada üç doktorda kullanma dedi hatta biri profesördü ama benımle aynı durumu yaşayan bir arkadasımla konustugumda kendi doktorunu önerdi gittik kendisi doçetti o da bana riske atamam hem iğne hemede aspirin vereceğim dedi bizim kayplarımız hep 7. Haftalarda olurdu kalbi durudu cok sukur şimdilik iyi gidiyoruz bence kullanmalısın iki kaybın var riske atma derim hem doktorum şunu soyledi iğne bebeğe hiç bişey yapmaz rahat olabilirsin dediMerhaba, ben de daha önce bir dış gebelik ve bir düşük yaşadım. Sonra bir sürü test yaptırdım hiçbirinde sorun çıkmadı. Sadece trombofili genetik testinde pıhtılaşma sorunu olduğunu söyledi özel gittiğim bir doktor. Şu anda 14 haftalık hamileyim. Gebeliğimin başlangıcından beri Coraspin 100, Folik asit ve Clexane 4000 iğne kullanıyorum. Çok şükür bir sorun yok. Ancak aklıma takılan şu: Hacettepe'de Doç. Dr.'a gittiğimde iğnenin gereksiz olduğunu söyledi. İlk kez bana gelsyedin asla iğne vermezdim kullanman aşırı tedavi dedi. Aklım karıştığı için başka bir doktora daha gittim. Ortadoğu Hastanesi'nde profesör. O da gereksiz dedi. Asprin yeterli dedi. Kendi doktoruma durumu söyledim kullanmanı tavsiye ederim riskli olabilir dedi. Aklım iyice karıştıBenimle aynı test sonucu olup iğne kullanmayan var mı? Kendi doktorumun söylediğine göre 677 C>T homozigot olan risk yaratabilirmiş. Test sonucumu aşağıda paylaşıyorum.
Faktör V Leiden Mutasyonu : Homozigot normal
Faktör V 1299 Mutasyonu : Homozigot normal
Faktör XIII Polimorfizmi : Heterozigot
Protrombin 20210 Mutasyonu : Homozigot normal
MTHFR 677 C>T Polimorfizmi : Homozigot
MTHFR 1298 A>C Polimorfizmi : Homozigot normal
PAI Polimorfizmi : 4G / 5G
Yorum: Faktör XIII Polimorfizminin heterozigozitesi genellikle klinik bulgu vermemektedir.
MTHFR’de tespit edilen 677 C>T polimorfizmi homozigot mutantlığı trombofili etkenidir ve gebeliklerde bazı risklere neden olmaktadır. Gebeliklerinde folik asit replasmanı önerilir. USG ile NTD, yarım damak dudak ve kalp anomalilerinin takibi uygundur.
Aslında bırakarak risk alıyorsunuz siz bilirsinizBen de riske atmak istemiyorum ancak benden birkaç ay önce hamile kalan arkadaşım da önce iğne kullandı sonra doktor gerek yok dediği için bıraktı. Hamileliği gayet güzel gidiyor, bir sorun yok. Bebeği henüz doğmadı bekliyoruz :)
Bu konu ne yazık ki o kadar yoruma açık ki; o yüzden bazı doktorlar kesinlikle kullan derken bazıları gerek yok diyebiliyor. Hacettepe'deki doktor iç kanaman olsa, bir yerden düşsen kanaman durmasa daha riskli olmaz mı demişti. Ortadoğu'daki doktor da iğne kullanmak esnafın lokantasına giden müşterilerine çay ısmarlamazsa olmaz gibi algılanıyor bazı doktorlar tarafından halbu ki riskli olmaz demişti. Açıkçası kafam öyle karıştı ki, bırakmaya da korkuyorum devam ediyorum ama gereksiz yere kullanmakta istemiyorum. :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?