Ritalin Selectra , dehb hakkında🥲

nurdan6828

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
1
Öncelikle herkese iyi geceler. Ben de yaklaşık on senedir DEHB ( dikkat eksik hiperaktivite bozukluğu) var daha önceki yıllarda ilaç kullandım ama uzun bir süredir kullanmıyordum. Bu çok iyi bir dönemden geçmiyorum ve psikiyatriste gittim bana Concerta önce reçete etti fakat ilaçların pek faydalı olmadığını söyleyerek Ritalin günde iki kere içmem gerektiğini söyledi. Bunun dışında da Selectra 50 mg içiyorum. Selectra ne için verilmiş olabilir bilmiyorum. Bilenler yazabilir mi? Bir de Ritalin kullananlar ilaç hakkında bilgilendirme yapabilir mi çünkü ilk defa kullanıyorum

Geçmiş olsun arkadaş
Ya allah aşkına bu dehp de yeni yeni duyuyorum önüm arkan kimi sorsam dehb
Ya gerçekten nasıl konuyor bunların teşhisi anacım
Vala hepsi yalan diyesim var
Bunlar hep işsizlikten
Gİt doğaya al küreği eline iki toprak kaz birkaç tezek yap bak bakim dehb neyin kalıyor mu
Veriyorlar ilacı mileti uyuşturuyorlar
Zombi gibi dolaşıyor millet yaw

Bana selectrayi stres bozukluğu için vermişti çok iyi gelmisti

Çocuklarda çok yaygın bence. Yani eskiden de vardı ama adı konulmuyordu. Bazı çocuklar diğerlerinden farklı oluyor. Benim de çocukluğum bu hastalığın sıkıntısıyla geçti ama o zaman bir tadavi bilinmiyordu. Üniversite sınavı zamanı Süper fokus durumunu yaşayıp derece yaptım. Gerçekten odaklanma çabasına girince en iyisi oluyor ama hayatımın içinde çok çok büyük sıkıntılarını yaşadığım oluyor malesef. Arada ritalin kullanıyorum... Ve malesef aynı rahatsızlık büyük oğlumda da var. En son ilaçla teşhis konuldu. Erken çocukluk döneminden beri vardı belirtileri. Üç çocuğum olunca ondaki farklılık daha da belirgin hale geldi. Ben her çocuk öyle sanıyordum meğerse değilmiş. Çocuk ilaçla birlikte resmen level atladı. Çok şükür diyeyim de. Hem aile içindeki catismalar çok çok azaldı. Hem de çocuğumun arkadaşlık ilişkileri düzene girdi. Ders başarısı arttı. Ne kadar şükrettigimi anlatamam. Ben de öyle dehb mis travmalarmis çok inanmıyordum ya ki oğlumda gözlemleyene kadar. Allah kimseye vermesin çok zorlu bir süreç oluyor.

Ama konuya gelecek olursak yaşınız kaç bilemiyorum. Ama 20li yaşlardan sonra artık bunla mücadele etmek daha kolay olmalıydı. Umarım zamanla ilaçlarında düzene sokmasiyla şifa bulursunuz. Doktor verdiyse kullanın demek ki ihtiyacınız var. Geçmiş olsun...

Bir şeyi sizin yaşamamış ya da çevrenizde görmemiş olmanız, onun olmadığı anlamına gelmiyor. DEHB kişinin kafasına göre kendine koyduğu bir etiket değil; tıpta tanımlanmış, tanı kriterleri olan nörogelişimsel bir bozukluk. İnsanların günlük hayatında neyle mücadele ettiğini bilmeden “işsizlikten”, “kürek ver geçer” diye küçümsemek çok kolay. Keşke gerçekten iki toprak kazınca geçseydi de insanlar bunun için doktor doktor gezmek, tedavi görmek zorunda kalmasaydı. Yaşamadan anlamayabilirsiniz, bu gayet normal; ama bilmediğiniz bir konuda bu kadar kesin konuşmak yerine bazen susmak çok daha doğru

Keşke belli bir yaştan sonra mücadele etmek daha kolay olsa ama daha da kötü oluyor bence.. teşekkür ederim

`