Sivilceli Ciltler Roaccutane/Aknetrent/Zoretanin kullanırken nemlendirici?

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Rosarioo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2015
60
5
1
32
Merhaba arkadaşlar. Bi kaç soru sormak istiyorum morelim çok bozuk yorumlariniza ihtiyacım var.
1)Oncelikle bu ilacı kullanırken nemlendirici kullanmak doğru mu? Bazıları nemlendirici kullanmiyolar cilt soyulsun diye. Bende expicial hydro var cildim çok hassas olduğu icin (geçmişte her duydugum kürü denediğim için temas alerjisi oldum yüzümü yikadigimda bile kıpkırmızı oluyorum) bana kalsa hiç kullanmam ama aşırı kuruyor bazen.
2)Suan 80. Gundeyim. Ama sanki lekerim kırmızılaşti iyice belirginlesti :KK43:
Gözeneklerim derinleşti bunlar normalmi ya çok üzgünüm sanki hiç gecmiyicekmiş gibi :KK43: Lekeler ne zamandan itibaren geçiyor?
3)İlaç mutsuzluk, endişe yapıyor mu? Ben aynı zamanda antihistaminik kullanıyorum ve sebebini bilmediğim şekilde mutsuzum ve psikolojik bozulmuş gibi hissediyorum.
4)Son olarak leker i çok takiyorum acaba bepanthene plus sursem ise yararmi?
Lütfen arkadaşlar tecrübeli arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var. :KK43:

Son düzenleme:
Merhabaa. 3 Aydır Roaccutane kullanıcısıyım. Doktor nemler ndirici şart dedi. Sebebi ise ; cilt ilacın etkisi ile kuruyor ya canım. Ciltte kendisini nemlendirmek için daha çok yağ salgılıyor kuru bölgelere. Sonra sivilceler artıyor tabi gelen yağlarla. Ayrıca kuru bölgeleri sırf sivilce çıkmasın diye değil cilt sağlığı için de nemlendirmek lazımmış. Kış geliyor kuru hava daha beter yapar yüzünü. Çatlar kanar. Çok hassas oluyor zaten tedavi sürecinde. :KK43:
Gelelim psikolojik duruma. Bence suratımızı o halde görünce moralimiz bozuluyor ya insan içine çıkmak istemiyoruz ondan mutsuzluk yapar diyip olayı yan etkiye bağladılar ilaca suç attılar olay bizde bitiyor aslında kimseyi dinlemeyeceksin :)) İnsan tepkileri ayy yüzüne nolmuuş demeleri. Sıkıyorlar insanı. :KK47: Bende mutsuzluk karamsarlık vs yapmadı. Biraz üzülünce Roaccutane öncesi sonrası diye aratıyorum google amcada. Sonuçlara bakarken oh bee bende böyle olcam az kaldı diyorum. Moralim düzeliyor tavsiye ederim :KK48: Canım bir de doktorum Bana Topicrem diye bir nemlendirici verdi onu kullanıyorum hem yapış yapış durmuyor hem de gece sürüyorum sabah kalktığımda bile yumuşacık oluyor suratım. Dudaklarım için ise Decubal. O kadar güzel ki tavsiye ederim. Dudakların aşırı kurursa (tedavinin başlarında kanıyordu benim dudaklarım ) Madecassol sür biraz emsin onu dudakların sonra nemlendirici sür. 2 3 gün sonra düzeliyor hemen. Çok fazla konustum ama elimden geldiğince yazdım umarım yararım dokunmuştur. Geçmiş olsun canım. Biraz daha sık dişini. Eser kalmayacak önceki görüntünden :KK54:

Ufacık bir sır vereyim ; Sivilce varsa veya çıkmaya başlıyorsa ağrılı bölgeye sarımsak sür. veya limon. Ertesi gün u dönüşü yapıyor leke bile kalmıyor. Yeni taktiğim. Kendine iyi bak :KK39:

Canım coook tesekkur ederim cevabın için. Aslında sivilcelerden ziyade lekeler e çok üzülüyorum. Kozmetik alerjisinden dolayi kapatamiyorum ve çok kötü gözüküyor keşke kozmetik dışında bir kapaticiligi olsa ama imkânsız sanırım. Eczaneye gittim geçen de kozmetik kullanamıyorum dedim. Cc krem dedi biri tester ini verdi ceneme surdum denemek için hemen sivilce çıktı. Başka birine gittim oda PATA krem onerdi hemde daha fena gözenek tikiyor. Hiç insan sağlığına saygılari yok. Hangi markayla anlaşmaları varsa şiddetle o markanın ürünlerini oneriyorlar. :((
Püf noktan içinde tesekkur ederim cnm inşallah çıkmaz ama çıkarsa en azından hemen kurumuş olur. :)

Canım coook tesekkur ederim cevabın için. Aslında sivilcelerden ziyade lekeler e çok üzülüyorum. Kozmetik alerjisinden dolayi kapatamiyorum ve çok kötü gözüküyor keşke kozmetik dışında bir kapaticiligi olsa ama imkânsız sanırım. Eczaneye gittim geçen de kozmetik kullanamıyorum dedim. Cc krem dedi biri tester ini verdi ceneme surdum denemek için hemen sivilce çıktı. Başka birine gittim oda PATA krem onerdi hemde daha fena gözenek tikiyor. Hiç insan sağlığına saygılari yok. Hangi markayla anlaşmaları varsa şiddetle o markanın ürünlerini oneriyorlar. :KK43:(
Püf noktan içinde tesekkur ederim cnm inşallah çıkmaz ama çıkarsa en azından hemen kurumuş olur. :)

Merhaba arkadaşlar. Bi kaç soru sormak istiyorum morelim çok bozuk yorumlariniza ihtiyacım var.
1)Oncelikle bu ilacı kullanırken nemlendirici kullanmak doğru mu? Bazıları nemlendirici kullanmiyolar cilt soyulsun diye. Bende expicial hydro var cildim çok hassas olduğu icin (geçmişte her duydugum kürü denediğim için temas alerjisi oldum yüzümü yikadigimda bile kıpkırmızı oluyorum) bana kalsa hiç kullanmam ama aşırı kuruyor bazen.
2)Suan 80. Gundeyim. Ama sanki lekerim kırmızılaşti iyice belirginlesti :KK43:
Gözeneklerim derinleşti bunlar normalmi ya çok üzgünüm sanki hiç gecmiyicekmiş gibi :KK43: Lekeler ne zamandan itibaren geçiyor?
3)İlaç mutsuzluk, endişe yapıyor mu? Ben aynı zamanda antihistaminik kullanıyorum ve sebebini bilmediğim şekilde mutsuzum ve psikolojik bozulmuş gibi hissediyorum.
4)Son olarak leker i çok takiyorum acaba bepanthene plus sursem ise yararmi?
Lütfen arkadaşlar tecrübeli arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var. :KK43:

Üç ay önce tamamladım zoretanin tedavimi şuan halimden çok mutluyum.
Mutlaka nemlendirici kullanmalısın. Zaten cildin kuruyup dökülecek, bir de sen nemlendirici kullanmayarak daha çok yıpratma cildini. Daha yolun başında sayılırsın, sivilcelerinin artması, lekelerinin belirgin olması çok normal. Ben tedavimin ortasındayken yüzümde ilk başladığım zamandakinden neredeyse 2 kat daha fazla sivilce ve leke vardı. Son zamanlara doğru azalacak bu konuda da endişelenme.
İlacın mutsuzluk yaptığını sanmıyorum, en azından ben öyle bir problem yaşamamıştım, bu durumun biraz da kullanan kişinin psikolojisiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Roman gibi prospektüsü okuyunca ve orda da bu psikolojik bozukluklardan baya bir bahsedince etkilenmemek elde değil. Bunu ortadan kaldırmak sana kalmış.
Şu anda lekelerin için endişelenme, bepanthene kullanma bence. Yine de bir doktoruna danış tabiki ama sivilcelerin geçtikten sonra sana bir krem verecektir zaten kalan izlerini yok etmek için. Ben kullanmadım krem, tedavimi bıraktıktan sonra bir daha doktora gitmedim zaten ama üç ay içinde ilacı bıraktıktan sonraki izlerimde azalma olduğunu fark ettim. Hiçbir şeye canını sıkma, tedavin bitince çok güzel bir yüzün olacak zaten. Geçmiş olsun.

Selam kızlar bende de uzun yıllardır rozasea\seboreik dermatit var yıllardır çekerim bir sebireik dermatit pörtler bir rozasea uzun yıllar süren tedavi sürecini bi ara anlatırım neyse geçtiğimiz yıl roaccutaneye başlattı doktorum geçen ay 6 aylık süre sonunda bitti tedavi sebireik dermatit şuan birşey yok pörtlemedi rozasea arada geliyor ama tabi şiddetli değil bu süreçte ben topicrem kullandım hatta serum boster ını bile kullandım pek bir işe yaramadı açıkçası, bephanten kullandım oda bir süre sonra bi garip yaptı yağlı ama nemli değil yüzüm sulanmış gibi oluyordu, .... bir sürü krem markası daha var tabi 6 ayda baya para döktüm darphin kremini ve bb kremini demedim ve pembe makyaj temizleyicisi süper ama pahalı. Asıl yol arkadaşım hametan arkadaşlar kremi ama merhemi çok yağlı en az 4 tüp bitirdim ve görüntü anlamında hiç yan etkisini görmedim dudaklarımada bunu sürdüm bi deneyin derim ucuz 5-10 lira birşey maddi durumumuz uygunsa darphin deneyin eczanelerde minik paketlerde deneme boyunu veriyorlar önceden isteyin derim sonuçta hassas ciltler kötüde gelebilir çok uzattim :-) sağlıklı ciltlerrrr

Ilaci kullanirken pul pul dokulen cildim icin doktorum avene tolerance extreme emulsion u onerdi tedavi altindaki ciltler icin oneriliyor

Ilaci kullanirken pul pul dokulen cildim icin doktorum avene tolerance extreme emulsion u onerdi tedavi altindaki ciltler icin oneriliyor. Hametan kullanmistim ben ilk dudaklarimda. dudak altimda dokulmeler basladi ben hametana bağlıyorum bunu tabiikide herkesten herkese değişir

Back
X