• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Roaccutane ile ilgili bunalımlarım

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

ladyrosy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2011
791
54
123
Ankara
kızlar döndüm dolaştım düşündüm taşındım kendim işin içinden çıkamadım size danışmaya karar verdim.Biraz hayat hikayemi anlatıyorum gibi olacak ama yaklaşık 7 senedir sivilce problemim var son iki senedirde iltihaplı ve büyük kırmızı sivilcelerim çoğunlukta bu zamana kadar kullanmadığım ne kür kaldı ne krem kaldı yani anlıycanız ne yaptıysam kar etmedi bu sivilcelerime..Haziran gibi bi doktora görünüyüm dedim kadın direk senin bu sivilcelerini roaccutandan başka bişey geçirmez dedi biraz yan etkilerinden bahsetti güneş görmemem gerektiğini falan filan.bende haziranda güneş görmememin mümkün olmadığı için bunu erteledim..Bir ay önce evimize gelen bi aile dostu doktorda tetradox diye bi ilaç önerdi onuda içtim sonuç kocaman bir sıfır...Artık insanlar senin yüzüne nooldu gibi şeyler demeye başladı ve bu yaşayanlar bilir çok sinir bozucu...Kısacası roaccutana başlamak istiyorum yani sivilcesiz bi cildimin olmasını tabiki çok isterim ama kendimi bünyemi biliorum pek dayanıklı olduğum söylenmez gözüme damla bile damlattıramam nedense yapamıyorum çok huylanıyorummu desem neyse böyle oluncada hapın yan etkilerini kullanan arkadaşlardan okudum bazıları memnun bazıları ise neler neler söylemiş hatta birisi ilerde doğacak çocuğumuzun sakat doğma riski olduğundan bile bahsetmiş hayatta en çok istediğim şeyse daha evli bile olmamama rağmen sağlıklı bi erkek çocuğumun olması bu yüzden eğer böle bişey warsa bunu riske atmayı düşünemem bileanlıycanız okadar kafam karışık ki kullanayımmı kullanmayayımmı bilmiyorum..neler önerirsiniz kullanan arkadaşlar başladığınıza pişman oldunuzmu yardımınızı desteğinizi bekliyorum ...:(

Son düzenleme:
ben eylülden beri roaccoutane kullandım yaklaşık 9 ay kullandm yaz geldigi için haziranda bıraktım o kadar memnunum ki kullandıgım için bu kadar sene nasıl ole bi ciltle gezmişim anlamadım ben kesinlikle tavsiye ederim ilacı kullanırken kendine bakarsan saglıklı beslenirsen saglıksız yiyeceklerden uzak durursan hiçbir yan etkisi yok guzel bi cilt için herseye deger bence :)

2 yıldır bende çekıyorum sivilce problemını bı roacutane kaldı kullanmadıgım... doktor yazdı ama almadım çok korkuyorum yan etkılerinden... çocuk sakat doguyo agdet düzenı bozuluyo kıllanma yapıyo yazmışlar

ben de 6sene kadar birçok ilaç,krem,losyon vs kullandım ama geçmediler. son çare roaccutane kullandım 6ay kadar. kullandığım süre içerisinde sadece dudaklarımda kuruluk yaptı ama kabuklanma derecesinde değil. bunun için de bepanthen sürdüm sık sık dudaklarıma. sonuç mükemmel tabi ki:) artık nadiren diyebileceğim sıklıkta minikler çıkıyor sadece. yalnız ilacı kullanmayı bıraktıktan 1,5 yıl kadar sonra burnumun üstünde kılcal damar çatlaması oldu,minik kırmızı bir izi var. roaccutane mı sebebi,bilemiyorum ama o olabileceğini de düşündüm. yani bana olan tüm olumsuz etkisi bunlardan ibaret. ama kişiden kişiye de değişiyor tabi.. prospektüsünde doğurganlıkla ilgili,doğacak çocukla ilgili bir şeyler yazdığını hatırlamıyorum. doktoruna danışarak tüm risklerden de haberdar olabilirsin.
umarım en kısa zamanda kurtulursun:3:

Son düzenleme:
canım bende senin gibiydim.bu ilacı kullanmamak için ne varsa kullandım sürmediğim şey kalmadı.ama sonuç bu ilaca çıktı her seferinde.ve benimde bünyem çok dayanıksız o yüzden korktum.ama ilaca başladım.16 gün oldu.çok ciddi bir yan etki yok Allaha şükür sadece kuruma ve bel ağrısı falan var.göz kuruluğu için yapay gözyaşı kullanıyorum.sakat çocuk diye bişey yok canım öyle olsa doktorlar verir mi? evli olanlar kullanıyo ayrıca 15 yaşındaki çocuklar bile kullanıyo.çok kullanan arkadaşım var gayet iyiler .ben böyle teselli ediyorum kendimi canım sivilcesiz yüz için katlanıcaz ;)

ben de kullansam mı kullanmazsam mı diye ok tereddütteydim ama baktım olmuyo ve herkes de memnun başladım,7 gün oldu bakalım...

Arkadaşlar o çocuğun gelecekte sakat doğuyor bilgisini nereden aldınız bilmiyorum ama bu ilacı kullandığınız sırada hamile kalırsanız bebeğin sakat olma riski var.Zaten belirtilen bir süre var.Bu ilacı kullandığınız sırada ve bu ilacı kullanmayı bıraktıktan sonraki 2 yıl içinde hamile kalmamanız gerekiyor.Tabiki doktor değilim ahkam kesemem ama bu bilgi yanlış.Yakın bir arkadaşım bu ilacı kullandı.Ordan biliyorum.

Arkadaslar roac blogu diye bi site var orada sayisi kişi olumlu ve olumsuz yorum yapmis ve sayamadigim kadar kişi de kullandiktan bi kac yil sonra genc yasta yuzlerinin çöktüğünü göz kirisikligi yaslilik belirtileri gördüklerini yazmışlar ben 3 . Ayima gircem ama birakmayi düşünüyorm

Canım ilk ağızdan yazayım, ben kullandım nerdeyse bir yıl. Cildim mi? kullanırken özellikle son aylarda inanılmaz güzeldi. Ama ilacı bıraktıktan bir ay sonra hep o mermer güzelliği kalmıyor, normal insan cildi oluyor ki hala bakıyorum cildime. Kuru bir cilt yapım var artık ve bu hiç düzelmedi, saçlarım da öyle. Bu kuruluktan dolayı ağız kenarında gülmekten kaynaklı çizgilerim oluştu, yüzümde genel bi çökme var - yağ enjeksiyonu düşünüyorum), genç ve dolgunluğum gitti gibi. Ama bırak der miyim? Sanırım demem. Bunların çözümü, önlemi, tedavisi bir şekilde var. İlacını bitir, her etki herkeste görülmüyor hem. Bende olanlar, başkalarına da olacak diye bir şey yok. Hem ilerki yıllarda clt daha toparlıyormuş gençken, ben de ona uğraşıyorum ^^

18 yasindaym ve erken yaslanmaktan o kadar cok korkmuyorum ki 49 kiloyu ilerde kilo alirsam cilt hala cokuk olarak mi kalir ? (Tedavin ne zaman bitti)

1, member: 450288"]Canım ilk ağızdan yazayım, ben kullandım nerdeyse bir yıl. Cildim mi? kullanırken özellikle son aylarda inanılmaz güzeldi. Ama ilacı bıraktıktan bir ay sonra hep o mermer güzelliği kalmıyor, normal insan cildi oluyor ki hala bakıyorum cildime. Kuru bir cilt yapım var artık ve bu hiç düzelmedi, saçlarım da öyle. Bu kuruluktan dolayı ağız kenarında gülmekten kaynaklı çizgilerim oluştu, yüzümde genel bi çökme var - yağ enjeksiyonu düşünüyorum), genç ve dolgunluğum gitti gibi. Ama bırak der miyim? Sanırım demem. Bunların çözümü, önlemi, tedavisi bir şekilde var. İlacını bitir, her etki herkeste görülmüyor hem. Bende olanlar, başkalarına da olacak diye bir şey yok. Hem ilerki yıllarda clt daha toparlıyormuş gençken, ben de ona uğraşıyorum ^^[/QUOTE]

Canm bn 18 yasindaym ve 49 kiloyum genc yasimda yaslanmaktan cok ama cok korkuyorm sen kac yasindasn ve ne zaman tedavin bitti kilon?

Canm ben 18 yasindaym ve 49 kiloyum erken yasta yaslanmaktan o kadar cok korkuyorm ki.sen kac yasindasn ne zaman tedavin bitti kilon kac?

Back
X