Sivilceli Ciltler ROACCUTANE KULLANAN VAR MI?

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Ilac karacigerde metabolize oldugu icin karaciger enzimlerine bakilir donem donem. Cok fazla sivilceniz yoksa bence gereksiz.

2 kere tam dozu tamamlamadığım için bu sene 3. Kez kullandm ve bitti.

Kalıcı hasar falan yok ben de başlamadan önce öyle sanıyordum gerçek değilmiş 3 doktora sordum.
6 ay sonra vucuttan tamamen atılıp sanki hiç kullanmamış gibi oluyorsun boşuna korkutma kendini.
Her ay kan tahlili veriyorsun zaten, bi aksilik olsa anında bırakırsın.
Şu an yüzümde sivilceyi geçtim siyah nokta bile yok ben çok memnunum.

Ama sivilcelerin iz bırakmıyorsa kullanmasan da olur.

Ayrıca ömrü kısaltsa ben çoktan ölmüştüm :).

Bir de benim ilaç bitince bi sürü kan testi, karaciğer dalak röntgeni fln aklına ne geldiyse bakıldı hiçbi problem yok.

2 kere tam dozu tamamlamadığım için bu sene 3. Kez kullandm ve bitti.

Kalıcı hasar falan yok ben de başlamadan önce öyle sanıyordum gerçek değilmiş 3 doktora sordum.
6 ay sonra vucuttan tamamen atılıp sanki hiç kullanmamış gibi oluyorsun boşuna korkutma kendini.
Her ay kan tahlili veriyorsun zaten, bi aksilik olsa anında bırakırsın.
Şu an yüzümde sivilceyi geçtim siyah nokta bile yok ben çok memnunum.

Ama sivilcelerin iz bırakmıyorsa kullanmasan da olur.

Ayrıca ömrü kısaltsa ben çoktan ölmüştüm :).

Bir de benim ilaç bitince bi sürü kan testi, karaciğer dalak röntgeni fln aklına ne geldiyse bakıldı hiçbi problem yok.

Aşırı sivilcem yok. Dediğim gibi alnımda yanaklarımda var. Bazen büyük çıkıyor. Baya siyah noktam var. Ve yüzüm aşırı yağlı. Kurtulmak istiyorum artık :)

Benim arkadasim kullandi. Yan etkilerine dayanamadigi icin devam edemeden birakmak zorunda kaldi.

Aşırı sivilcem yok. Dediğim gibi alnımda yanaklarımda var. Bazen büyük çıkıyor. Baya siyah noktam var. Ve yüzüm aşırı yağlı. Kurtulmak istiyorum artık :)

Allah allah yaz ayları konusunu duymadım hiç. Ama ben zaten kolumdaki sivilce midir nedir bilmiyorum o şeylerden dolayı kısa kolluyla dışarı çıkmak istemiyorum hiç. güneş zaten cildime her zaman zarar veriyo çok hassas cildim. o yüzden ben yazın bile ince bi ceket geçiririm üstüme. şapka falan takarım çoğunlukla, ya güneş şapkası ya da geniş fötr şapkalar.

güneş kremi kullanıyorum her çıktığımda, zaten kullandığım bb kremin içinde de güneş koruyucu var.

benimki senelerdir var birdenbire oldu neden bilmiyorum. sivilce mi başka bişey mi onu da bilmiyorum. son çarem roaccutane. benim 1 ayım dolmak üzere, doktora kontrole gideceğim, doktorun söylediklerini gelir buraya da yazarım fikrin olur.

bir de canım mesajımızı alıntılamak için ''cevapla'' butonuna tıklıyorsun ya, ondan sonra tekrar direk ''cevapla''ya tıklama, altına da cevabını yaz öyle tıkla, bir kere de gitsin cevabın. sen önce bizim yorumları alıntılayıp ayrı cevap olarak yolluyorsun, sonra kendi cevabını yolluyorsun, karışık oluyor öyle :) :KK14::KK66: bak resmini attım sana, büyük harflerle QUOTE yazanların arasında senin alıntıladığım mesajın var, boşluk bırakıp altına da cevabımı yazdım bi sefer de yolluyorum :) yeni olduğun için böyle oldu sanırım :)

Eklentiler

• gg.webp
    gg.webp
    40,6 KB · Görüntüleme: 58
Retinol yüklemesi gibi bir ilaç o,kellik felli cilt kremlerinin ana maddesi a vitamininin bir türü,karaciğeri yoran bi etkisi var o yüzden kan tahlili istiyorlar sık sık

Peki sizce sonuç kullanmama değecek mi?

Bu ilaç harici tedavilerin bir çoğu denendi. Suratım sivilve siyah nokta dısında siyah yara lekeleri kalmıştı. Bu ilaçla hepsi geçti. Değer mi evet değer. Tekrarlamak istiyorum. Bu tedaviye son bahar kış ayları devam etmek gerek. Eğer bünye zayıfsa 6 aydan uzun sürüyor. Güneşten kesinlikle korunmak gerek yoksa güneş yanıkları oluyor. 6 ay sürekli dudaklarımın acıması bir süre sonra yorgunluk hissi falan hepsine katlandım ama daha ağır yan etkileei yaşayanlar tanıdım çok zor.

Not suan yüzümden regl dönemi tek tük çıkanlar dısında sivilce cıkmıyor.

18 yaşındayım. Yüzüm sivilcelerle kaplı değil. Ama 5-6 yane büyük sivilce var her zaman. Doktor azeltin vardı. Eğer işe yaramazsa 1 ay sonra roaccutane ye bşlayacağımızı söyledi. Ama ben çok korkuyorum. Organlarda kalıcı hasarlar bırakabileceğini ömrümü 6 ay kısaltacağını falan okudum. Herkes çok tehlikeli olduğunu söylemiş. Deneyimi olan var mı? Kullanmalı mıyım sizce?

2 buçuk ay kullandım sadece bazı nedenlerden(kişisel tamamen) dolayı bıraktım yüzümde nerdeyse hiçbi şey yok şu anda

Uc sene once kullanmistim yuzumdeki tek ama dev sivilce icin. o kadar inatciydi ki 2 ay ara ile 2 kür 9000 ve 7200 mg olmak uzere kullandim. 9000 mg zaten max doz olarak biliyorum. Sonuclarak sivilcem yok oldu hicbir yan etkisini gormedim. kullanmaya baslamadan once kullanan kisilerin yorumlarini okuyup korkmustum. derinin pul pul dokulmesi, karaciger problemleri vs sadece sivilce kurudukca o bolgenin uzeri soyuldu kan tahlillerimde sıkınti cikmadi biraz istahimi acmisti :)

Henüz 18 yaşındasın, 21 yaşına kadar hormonların dengelenmiş olacak ve muhtemelen sivilce şikayetin ortadan kalkacak.Ben Roac yerine, doktorunun vereceği pomad ve solüsyonları kullanmanı tavsiye ederim.5-6 sivilce için gerek yok.

Bende zoretanin kullaniyorum. Su an 2. Ayimi bitirdim. Doktora kontrole gideceğim. Yüzümu her zaman hametan suruyorum. Tek şikayetim dudak kuruluğu onun dışında herşey iyi gidiyor. Sivilcelerim kayboldu tekrar çıkmıyor tek sivilce izlerim kaldı. Doktor agdayi kesinlikle yasakladi. Çünkü deri hassaslasiyor.

Hadi ya korktum iyice. İnşAllah gerek kalmaz kullanmama

5 6 tane sivilce için kullanılacak bir ilaç değil.Çok fazla yan etkisi var ve vücuttan atılması uzun süre alıyor.Mesela 2 sene

hamile kalmak yasaklanıyor. Sürekli test yapılıyor.Oradan anla. Bu ilaç yüzü yara gibi artık psikolojisi bozulmuş hastalarda

kullanılmalı.Biz de onunda suyunu çıkarttılar.Yakın arkadaşım dermatolog güven.

ömrünü kısaltmak mı hiç güleceğim yoktu:) böyle birşeyin sağlık bakanlığı izni alması mümkünmü ben 6 ay kullandım 5 yıl önce karaciğeri yorduğu doğru ama onun dışında pek bişeyi yok. gerçekten ciddi sivilce problemi yoksa önermem varsa yapacak bişey yok ek olarak tedavim biteli 5 yıl oldu 5 yıldır hiç sivilcem çıkmadı

Bende 4 ay kullandim. Karaciger enzimlerini bozabiliyor bunun icin de her kontrolde tahlil yapiliyo sorun yoksa devam ediyorsun. Bebek gibi cildim oldu.sivilce falan hala yok 4 yil olmasina ragmen. Bu ilaci kullanirken birisine kan falan veremiyosun ve kesinlikle epilasyon yaptiramiyorsun. Evet yazin cok zor kullanmak ama imkansiz degil. Nemlendiriciler gunes kremleri ile dolasmak zorundasin. Birde hamile kalmamk gerekiyor. Ilaci biraktiktan 2 yil sonra doktorum izin vermisti hamilelige. Cok sukur cocugumdada bi sorun olmadi. Hatta doyle 40 li yaslarin sonlarinda da kullanmak istiyorum. Kırisiklik falan kalmiyo

Doktor takibinde kullanırsan neden sorun olsun ki. Çok yan etkisi olan bir ilaç ama doktor iyi gelmediğini gördüğü an bıraktırır zaten.

Ilk 3 ay berbat haldeydim. Daha cok ciktilar. Dudaklarim catladi. Burnum kanadi. Tenim hasaslasti bulasik deterjanina dokundugum an ellerim yara olmaya basladi. Gunese kremsiz asla cikma. Kis ayi oldugu halde cam onunde kisa kolluyla oturubca kolumda gunes lekesi oldu hep.
Sonra hepsinin cozumunu buldum. Dudaklarim icin tibbi vazelin kullandim sik sik. Gunes kremini duzenli kullandim. Cildimi sik sik nemlendirdim. Bulasik mis camasir suyuymus bu gibi seylerden uzak durdum.
Sonuc olarak sivilcelerden kurtuldum. Aradan 4-5 sene gecti sanirim. Sadece adet donemlerinde 1-2 tane cikiyo o kadar.

Roaccutane gerçekten mucizevi bir ilaç.
Yüzü pürüzsüz hale getirip cilt rengini 1-2 ton açıyor.
Evet karaciğer enzimlerini, kolesterolü yükseltmek gibi etkileri var ama her kullananda görülmüyor bu yan etkiler.
Ömrü kısaltmak gibi bir etkisi olan ilaca sağlık bakanlığı onay verir mi?

Back
X