Roaccutane kullanıpta 1 sene önce bırakanlar Çok Önemli......

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
karaciğerini yormamak için a vitamini içeren yiyeceklerden uzak durmak gerekiyo. havuç, balık, yumurta gibi.... hiç yeme demiyo doktorlar ama az yemekte fayda var......

ben bu ilacı 2 yıl kadar önce yaklaşık 7 ay boyunca kullanmıştım.evet ağır bi ilaç düzenli ve dikkatli kullanmak,yan etkilerinden korunmak gerekiyor.öncelikle yan etki olarak kısırlıktan bahsetmiş bi arkadaş.kısırlık yapmaz ama ilacı kullanırken ve kullandıktan sonra belirli süre hamile kalmamak gerekiyor.bunun nedeni vücutta biriken aşırı a vitamininin bebekte anormali yapmaması.ama ilaç bırakıldıktan ve bekleme süresi tamamlandıktan sonra hamile kalmanın bir sakıncası yok.ayrıca 16-17 yaşından itibaren 8-9 yıl boyunca sivilce problemiyle uğraşmış biri hatta bi eczacı olacak diğer ilaçlara cevap vermeyen inatçı aknelerin roaccutane haricinde bi tedavisi olduğuna inanmıyorum.benim yüzümde çökme yapmadı ve bunu da ilk kez burada duyuyorum...evet ilaç bırakıldıktan sonra sivilceler tekrarlayabiliyor.benimki de tekrar çıkmaya başladı ama eski( iroaccutane kullanmamış halimdekine) oranla %5 bile değil şuan çıkardığım sivilceler....özetle;bu ilacı eğer DOKTORUNUZ ÖNERİYORSA, diyetinize,cildinizi nemlendirmeye,her gün güneş kremi kullanmaya ve aylık tahlillerinizi yaptırmaya özen gösterirseniz bu kadar korkmayın derim.

4 sene önce bende kullandım 6 ay kadar ve bendede hiçbir sıkıntı çıkarmadı kızlar,arada sivilcelerim çıkıyor ay hallerimde ama bır ıkı tane kabarcık gıbı,sıvılceden saymıyorum bıle onları ben,bende bu ılacı kullanırken her ay duzenlı tahlıllerımı yaptırdım ve bı sıkıntısını gormedım ustelık hamdolsun saglıklı aslan gıbı bı yavrum var.yanlız gercekten sunu soyleyeyım ılacı kullanmaya basladıktan snr super otesı bı cılde kavusuyo ınsan gercekten,hatta bende cok sıyah nokta vardı kendıne kendıne dışarı pörtlemişlerdi,en guzel yanı oydu:27:sımdı sıvılcesız ama sıyah noktalarla yasıyorum,olsun saglık olsun,tek problem bu olsun:52:

ayyy nasıl korktumm kızlar ya sabah dinamik başlamıştım burayı okuyana kadar birden yüzüm değil ama ruhum çöküntüye uğradı 2 ay olucak kullanmaya başlayalı inşallah olmaz allahım öyle birşey ne olur ne olur ben artık yoruldum sivilceydi oydu buydu uğraşmaktan şu ilacı allahın izni ile kullanayım faydasını göreyim ve uzun seneler devam etsin faydası yüzümü yıkayıp çıkayım allahım acil şifa ver sen tüm dertlilere...

ya kızlar ben bu ilacı kullanmadım henüz ama doktor yazdı... doktor iki ay kullan yeter sende birşey yok dedi ama şimdi inanın cok korktum ya.. hiç başlamadan bitirmelimiyim aceba sırf yüxümdeki gözenekler küçülsün diye intihar edecekmiş gibi hissettim burayı okuyunca.. kızlar bu çökme nasıl birşey yani derin derin göçükler mi yoksa yüzde genel halsizlik gibi görünen bir çökme mi anlayamadım.. yani yüzü delik deşik mi yapıyo yoksa

slm kızlar öncelikle bu ilaç olmasaydı sivilcelerimden nasıl kurtulurdum bilmem...
önceleri yüzümde tek bir sivilce dahi yokken sınav stresi vs. yüzünden yüzümde ne kullandıysam hangi dr.a gttyisem işey yaramayan sivilce tarlası gibi olmuştu.bu ilacı bir akrabam kullanıpta yüzünün o halinden sonra nasıl pürüzssüz olduğunu gördüm ya olay btti benm için.
dr.a gttim araştrma hastanesine ve tandıık bir dr.du bu (komşumuzun tanıdığı)
ben daha bu ilacın adını söylemeden o dedi sana başlayalım madem o kadar ilaç kullanmışsın geçmemiş die.
bende dedim korkuyorum yan etkileri varmış şöle kötü bi ilaç böle kötü bi ilaçmış die.
oda dediki asprin,n bile bir ağrı kesiicin bile yan etkileri vardır dedi. yan etkisi olmayan ilaç yoktr doğru kullanırsan hiç bişi olmaz dedi. 20mg.ile başladım sadce günde 1 kez.6 ay kullandım ama her ay gidip kan tahlil yaptırıp değerlerime baktrdım. yüzüm inanılmaz güzelleşti pürüzsüzleşti. bende çok şükür hiç bir yan etki olmadı.
kimilerinde yok saçı dökülmüş kimisinde yok tüylenme olmuş bende hiç bişi olmadı.
dikkat edilecek nokta ilaç kullanırken hamile kalmamamak! bu ibare kısırlaştırır gibi yanlış bi şekilde yorumlanıyo alakası yok akrabımın bi tane oğlu oldu bu ilaçtan sonra.
dudakları kuruttuğu için yanında cebnde çananda bephantene taşımak :1:
güneşe çıkmamak( çok hassaslaştırdığı için cildi kıpkırımızı oluosunuz aman dikkat)
çıkacaksanızda şapka takın.gerçi şimdi kış sorun olmaz.
hepsi bu kadar herkese geçmiş olsun...:34::34::34:

slm kızlar öncelikle bu ilaç olmasaydı sivilcelerimden nasıl kurtulurdum bilmem...
önceleri yüzümde tek bir sivilce dahi yokken sınav stresi vs. yüzünden yüzümde ne kullandıysam hangi dr.a gttyisem işey yaramayan sivilce tarlası gibi olmuştu.bu ilacı bir akrabam kullanıpta yüzünün o halinden sonra nasıl pürüzssüz olduğunu gördüm ya olay btti benm için.
dr.a gttim araştrma hastanesine ve tandıık bir dr.du bu (komşumuzun tanıdığı)
ben daha bu ilacın adını söylemeden o dedi sana başlayalım madem o kadar ilaç kullanmışsın geçmemiş die.
bende dedim korkuyorum yan etkileri varmış şöle kötü bi ilaç böle kötü bi ilaçmış die.
oda dediki asprin,n bile bir ağrı kesiicin bile yan etkileri vardır dedi. yan etkisi olmayan ilaç yoktr doğru kullanırsan hiç bişi olmaz dedi. 20mg.ile başladım sadce günde 1 kez.6 ay kullandım ama her ay gidip kan tahlil yaptırıp değerlerime baktrdım. yüzüm inanılmaz güzelleşti pürüzsüzleşti. bende çok şükür hiç bir yan etki olmadı.
kimilerinde yok saçı dökülmüş kimisinde yok tüylenme olmuş bende hiç bişi olmadı.
dikkat edilecek nokta ilaç kullanırken hamile kalmamamak! bu ibare kısırlaştırır gibi yanlış bi şekilde yorumlanıyo alakası yok akrabımın bi tane oğlu oldu bu ilaçtan sonra.
dudakları kuruttuğu için yanında cebnde çananda bephantene taşımak :1:
güneşe çıkmamak( çok hassaslaştırdığı için cildi kıpkırımızı oluosunuz aman dikkat)
çıkacaksanızda şapka takın.gerçi şimdi kış sorun olmaz.
hepsi bu kadar herkese geçmiş olsun...:34::34::34:

canım ben senin kullandığından daha az kullancam.. hiç sokağa cıkamayacak duruma geldin mi elin yüzünün kurumasından dolayı ben ondan cok korkuyorum... yüzünde cok sivilce çıkardı mı ilk etapta ve yüzünü tamamen baby face :)) yaptı mı yoksa bende hiç sivilce yok sadece gözenekler ve yağ cok iştee

bende bu ilacı kullanrak sivilcelerimi geçirdim hala tek tük çıkıyor ama bana koskoa çukurlar olarak geri döndü ve bunun çresi yok tıpkı çatlaklar gibi bu deliklerdende kurtulmanın tedavisi yok arkadşlar denemdigim bişi kalmdı güzel bi yüzüm var ama o deliklerden ben bunun kıymtni bile bilemiyorum malesf:(

Kızlarrrr yardımm istiyorumm.. Geçen gün gittim doktor gül hastalğı oldugumu soyledi rosacea hastlgi ufak ufak kabartılar var yüzümde roaccutan verdii ve yanıda ek olarakda bi hap birde krem verdi bi ay kullan sonra gel dedi çok arastırdım ilacı ve çok korkuyorum sizce kullanmalımıyımm yüzüm sonradan kırşr mı çökermi sizce kullanmalımıyımm.. yardımm..

Back
X