• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler roaccutane kullanmak gercekten anlatışdıgı kadar tehlikeli mi ?

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

cubeda

Guru
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2009
183
14
318
İstanbul
Arkadaslar ben roaccutane kullanmayı düsünüyorum. Ama burın estetiği oldugum için dahada korktum okuduklarımdan
Cünkü burun kanıyormus kuruyormus
Cilt cok inceliyormus intiharı düsüncek kadar psikoloji bozuyormus falan
Gercekten bu kadar zararlı mı yoksa abartılıyor mu ?
Korktum acıkcası. Siz tecrüberlerinizi paylasırmısınız
Ben 3 aydan fazla kullanmayı düsünmüyorum. Cünkü okul tatilken kullancam
Simdiden tesekkürler

İntahar olayı tamamen abartı diye düsünüyorum tam tersi ben seviniyorum sivilcelerim geçecek diye.. Evet burun kanıyor çoğu kişide ama bende sadece 2 kere oldu mesela bünyeye göre değişiyor yan etkiler abartılıyor.. Yinede sen bilirsin

3 ay kullanılacak bir tedavi değildir o. Doktor kontrolünde her ay kan testi vereceksiniz. Benim bildiğim yaklaşık olarak 7 ay sürüyor tabi doktor uzatabilir 1 seneyi geçen vakalar olduğunu biliyorum. Güneşten korunmak gerekir tedavi boyunca o yüzden kışın kullanmak en mantıklısı.

aman ben kullandım da NE OLDU HİÇ! 6 AY dudaklarımın kanaması ellerimde çatlaklar vs vs yanıma kar kaldı.. ilaç bittikte sonra 1 SENE RAHATTIM ŞİMDİ sanki hiç kullanmamışım gibi.sıkıntılı bi ilaç karaciğer falan yoruyor tabi. son çare dene arkadşım yoksa hiç bulaşma pişmanım ben :/

Benim oyle cok buyuk bir sivilce problemim yok sadece iri iri koklu sibilceler sinirimi bozuyor
Izim cok az
3-4 ay yeterli olmaz mi sizce
Yada 3-4 ay sonra kuruluk gibi yan etkileri azalir mi cunku okula cokta kuru bir ciltle gitmek istemiyorum
Ama yeterli olmazsa bu sure ve dr daha uzun bir tedavi olacagi soylerse kabul ederim mecbur

Birde siyah noktalarim cok canimi sikiyor en onemsedihim aey cilt ve malesef boyle sorunlu bir cildim var. cok isterdim guzel bir cildim olmasini

3 ayla bitmez.benim 4 ayda bile çıktı.ki benim tedavim 4,5 ay sürdü.daha erken biten yoktur sanırım çünkü ben yüksek dozda kullandım.sivilcelerimde çok fazla değildi ama bitmek bilmiyodu gerçekten.biri geçiyo biri çıkıyodu.abartıldığı gibi depresyon intihar falan olmuyo.ama estetik varsa biraz bekle derim.hiç kanamam olmadı benim sadece burnumu sildiğimde kan geliyodu ama burun içi çok kuruyo.sakıncalı olabilir yeni ameliyat olduysan.ben çok memnunum.sivilce izlerim kaldı şuan sadece.onlarda geçiyo gibi.ilk ayda çıkanların rengi baya açıldı.
kullanırkenki sorunlarımı da yazıyım.dudaklarım felaket sızlıyodu.yaz döneminde kullandım birde.yüzüme arada alev basıyodu sızlıyodu sıcakta gerçekten çekilmiyodu o.onun dışında bi sorun olmadı.bu arada şeker hastalarına falan önerilmiyo karaciğere zarar verdiği için.doktor testi çok önemli.kullanımdan sonra da gözlerimde hassaslık oldu.göz makyajımı temizlemekten gözümde arpacık gibi bişey çıktı 4-5 kez.tabi kullandığım üründen de kaynaklı.hassas ciltler için makyaj temizleyicisi kullanıyorum artık bi sorun kalmadı.

3 ayla bitmez.benim 4 ayda bile çıktı.ki benim tedavim 4,5 ay sürdü.daha erken biten yoktur sanırım çünkü ben yüksek dozda kullandım.sivilcelerimde çok fazla değildi ama bitmek bilmiyodu gerçekten.biri geçiyo biri çıkıyodu.abartıldığı gibi depresyon intihar falan olmuyo.ama estetik varsa biraz bekle derim.hiç kanamam olmadı benim sadece burnumu sildiğimde kan geliyodu ama burun içi çok kuruyo.sakıncalı olabilir yeni ameliyat olduysan.ben çok memnunum.sivilce izlerim kaldı şuan sadece.onlarda geçiyo gibi.ilk ayda çıkanların rengi baya açıldı.
kullanırkenki sorunlarımı da yazıyım.dudaklarım felaket sızlıyodu.yaz döneminde kullandım birde.yüzüme arada alev basıyodu sızlıyodu sıcakta gerçekten çekilmiyodu o.onun dışında bi sorun olmadı.bu arada şeker hastalarına falan önerilmiyo karaciğere zarar verdiği için.doktor testi çok önemli.kullanımdan sonra da gözlerimde hassaslık oldu.göz makyajımı temizlemekten gözümde arpacık gibi bişey çıktı 4-5 kez.tabi kullandığım üründen de kaynaklı.hassas ciltler için makyaj temizleyicisi kullanıyorum artık bi sorun kalmadı.
Öncellikle cevapladıgınız için tesekkür ederim.
Dediği gibi dr ne derse oyle yapıcam mecbur
Madem daha uzun bir tedavi gerektiriyor bende cekicem
Benimde sizin gibi cok yok ama biri gidiyor biri geliyor bıktım artık
Ve tedaviden kesin sonuc alınıyor
Kemik agrısı oluyor mu gercekten be sac dokulmesine neden oluyor mu ?
Bide benim ameliyetım cok yenide değil
Ama hala tam olarak iyilesmedi burnum ondan korkuyorum
Annemde kısırlık yapıyor diye duymus bide göz bozabiliyormus
Karaciğer sorunlarını bilmiyor galiba yoksa kesin izin vermezdi haha

Öncellikle cevapladıgınız için tesekkür ederim.
Dediği gibi dr ne derse oyle yapıcam mecbur
Madem daha uzun bir tedavi gerektiriyor bende cekicem
Benimde sizin gibi cok yok ama biri gidiyor biri geliyor bıktım artık
Ve tedaviden kesin sonuc alınıyor
Kemik agrısı oluyor mu gercekten be sac dokulmesine neden oluyor mu ?
Bide benim ameliyetım cok yenide değil
Ama hala tam olarak iyilesmedi burnum ondan korkuyorum
Annemde kısırlık yapıyor diye duymus bide göz bozabiliyormus
Karaciğer sorunlarını bilmiyor galiba yoksa kesin izin vermezdi haha

Kısırlık yaptığı söylentileri var evet ama öyle bişey olsa bu ilacın satışı durmaz mı doktor belirtmez mi.hamilelerin kullanması yasak çünkü bebeğe ciddi zararlar veriyo.kullanan ve çocuk sahibi olan çok kişi tanıyorum.yani böyle bişey yok.
Saç dökülmesi kişiden kişiye değişiyo.benim ilk zamanlar biraz dökülmüştü devam etmedi.

Eklem ağrısı ben hiç çekmedim.yine kişiden kişiye farklılık gösterir.

Doktor kontrolünde kullanıldıktan sonra hiç bi zararı olmaz.faydası zaten ortada.hangi hap krem bütin sivilceleri ömür boyu geçirebilirki.yan etkilerine değer bi hap bence.

Back
X