Sivilceli Ciltler Roaccutane mağduruu :(

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Canım bnde aknetrent kullandım 6 ay yalniz makyaj yapman çok yanlış senin bu süreçte çünkü yüzünün hava almaya ihtiyacı var o iltihapları atabilmek icin sense gözeneklerini tıkayarak buna engel oluyorsun iyice çoğalmalarına sebep oluyorsun.. Tedavi suren boyunca makyaj yapmamaya çalış en azından fondoten ve pudradan kaçın sadece göz makyajı yap sabırlı ol ilacın etkisini görmeye başlayınca bu surece katlandığına değdiğini göreceksin...
Evet çok haklısınız çok sağolun yüzüme bir şey sürmemeye özen göstericem umarım geç kalmamışımdır :)

3 yıl önce roaccutane kullandım. 1 yıl sonra tekrar başladılar. sonuç şuan yüzüm daha kötü halde. 12 yaşından beri oldukları için benim sivilcelerim büyüktü roaccutane için 17 yaşımı bekledi doktor. ve ister istemez ütün sivilceleri patlatarak deriden atan bir ilaç. buna çare yok. hatta benim bir sürü izim kaldı bu tedaviden sonra. çukurlardan mı neyden bilmem sivilcelerim geçmiyor asla. geçsede i kaç güne çıkıyor aynı yerlere. bazılarının cildi süper olmuş o ayrı:KK14:

3 yıl önce roaccutane kullandım. 1 yıl sonra tekrar başladılar. sonuç şuan yüzüm daha kötü halde. 12 yaşından beri oldukları için benim sivilcelerim büyüktü roaccutane için 17 yaşımı bekledi doktor. ve ister istemez ütün sivilceleri patlatarak deriden atan bir ilaç. buna çare yok. hatta benim bir sürü izim kaldı bu tedaviden sonra. çukurlardan mı neyden bilmem sivilcelerim geçmiyor asla. geçsede i kaç güne çıkıyor aynı yerlere. bazılarının cildi süper olmuş o ayrı:KK14:
Allah yardımcımız olsun çok zor bu gerçekten yüzümü deli gibi kaşıyıp soymak istiyorum resmen :-(

Meraba bayanlarr. Bu ilacın adını mutlaka duymuşsunuzdur. Benim hep sivilce sorunum olmuştur ama bu ilacı kullanmamak için çok direndim. Doktorum artık kullanmam gerektiğini söyledi yüzümde derin derin sivilceler oluyor çünkü ve en az 1 ay geçmiyor. Bugün ilacın 100.günündeyim. Çok acı çekiyorum, yüzüm çok kötü görünüyor, ilacı kullanmadan önce makyajla çok güzel bi görüntü oluyodu. Dışarı çıkarken falan utanıyorum ister istemez. Yüzüm o kadar kaşınıyor ki sivilceler olmasa kaşıyarak derimi yüzerim heralde. Zaten uyurken falan hep patlıyor sivilceler arkadaşlar sabah ağlayarak uyanıyorum. Ben patlamasın diye o kadar uğraşırken böyle olunca canım çok sıkılıyor aynaya bakmak dahi istemiyorum. Kullanan var mı bu ilacı arkadaşlar ya makyaj yapıyor musunuz ben okula gidiyorum mecburen giderken yapıyorum kendimi kötü hissetmemek için. Yaparken bile en ufak bi dokunuşta patlıyor sivilce. Geçer diyolar ama yüzümde belli yerdeki sivilceler 3 aydır var gitmiyor resmen oturma izni aldılar vallahi ya çok bunaldım

canım bende lise yıllarında kullanmıştım :) İnanılmaz zordu cildin çok hassaslaşıyor ve ben o halde bıyıklarımı sir agdayla almıştım :D ve sonucu tahmin edersin:D derim kalktı :D ve ben 2 hafta bıyıklı gibi gezdim :D dudaklarım fena çatlaktı :D ama sabrettim . Makyaj hiç yapmadım bol bol nemlendirdim . sabret boşver sonunda mükemmel bi cildin olcak benim yıllar oldu hala çok güzel cildim çok şükür:) sonuçta tedavi görüosun yani bekle ve gör sonucu :)

canım bende lise yıllarında kullanmıştım :) İnanılmaz zordu cildin çok hassaslaşıyor ve ben o halde bıyıklarımı sir agdayla almıştım :KK70: ve sonucu tahmin edersin:KK70: derim kalktı :KK70: ve ben 2 hafta bıyıklı gibi gezdim :KK70: dudaklarım fena çatlaktı :KK70: ama sabrettim . Makyaj hiç yapmadım bol bol nemlendirdim . sabret boşver sonunda mükemmel bi cildin olcak benim yıllar oldu hala çok güzel cildim çok şükür:) sonuçta tedavi görüosun yani bekle ve gör sonucu :)
Harikasınız çok sağolun inşAllah darısı başımaa :-)

O ilaci erkek kardesimde kullandi zamaninda. Ilk ay mecburen daha cok sivilce cikar. Cunku kokten temizleme yapiyor o ilac. Tum bakterileri vucuttan disari atiyor. Seninki 3 ay biraz fazla surmus bi surec. Ama demekki cildinin alti tahris dolu.Sabretmen gerek yapicak bisy yok. Sonucu guzel olucak.

canım 4. ayındasındır smdı ya da 5 cildin nasıl kusmalar bitti mi soyulmalar basladı mı ben de yenı basladım kullanmaya haberdar et benı =)

benim bir arkadaşım hiç memnun kalmadı. yüz çok hassas oluyor, dudaklar kupkuru oluyor. arkadaşımın yuzunde çukurluklar var şimdi
sanırım sabır ve biraz dikkat önemli. güneş kremi sürmek faydalı diye duymuştum.

canım 4. ayındasındır smdı ya da 5 cildin nasıl kusmalar bitti mi soyulmalar basladı mı ben de yenı basladım kullanmaya haberdar et benı =)
Canım 5 ay bitti artık öyle yeni büyük sivilceler çıkmıyor, önceden çıkanlar var yüzümde ama geçecek inşAllah. Tedaviye 6 ay diyorlar ama benimki biraz daha uzayacak gibi. Sabrın sonu selamet olur inşAllah Allah yardımcımız olsun bu da bir imtihan :)

ben de dördüncü ayındayım aknetrent kullanıyorum ve memnunum şu anda başta bende de sivilcelenme yaptı ama şimdi geçti umarım izler de geçince rahat edeceğim :) sen de doktora gene görün tabi ama birazcık da sabret bence sonuç güzel olacak inş

benim bir arkadaşım hiç memnun kalmadı. yüz çok hassas oluyor, dudaklar kupkuru oluyor. arkadaşımın yuzunde çukurluklar var şimdi
sanırım sabır ve biraz dikkat önemli. güneş kremi sürmek faydalı diye duymuştum.

canım bu ılac yuzeyı puruzsuslestırıor ama cukurlk mu yapms :/

Canım 5 ay bitti artık öyle yeni büyük sivilceler çıkmıyor, önceden çıkanlar var yüzümde ama geçecek inşAllah. Tedaviye 6 ay diyorlar ama benimki biraz daha uzayacak gibi. Sabrın sonu selamet olur inşAllah Allah yardımcımız olsun bu da bir imtihan :)

pekı alttan cıkan yenı cildi hisediomusn ? cukurlkların gözeneklerın kuculdu mu tek ıstegm bunlar :(

canım nasıl cukurluklar var ? bu ılac suratı puruzsuz duruma getırıyor o baska bır şey mı yaptı acb cıldıne ?? ben 3 cıldıyecıyle görustum ücü de cıldımdekı tum ızlern puruzlern yokolcagını sıyah nokta ve gözeneklerın de kaybolacagını soyledıler.
o tedaviyi yarım bıraktığını söylemişti çünkü psikolojikmen çökmüş. derindeki sivilceleri de çıkardığından bir de çok fazla soyulma yaşadıgından. bir de güneş kremi sürmeyi ihmal etmiş.
ayrıca karaciğere de zararı var diyordu.

ben de dördüncü ayındayım aknetrent kullanıyorum ve memnunum şu anda başta bende de sivilcelenme yaptı ama şimdi geçti umarım izler de geçince rahat edeceğim :) sen de doktora gene görün tabi ama birazcık da sabret bence sonuç güzel olacak inş
Ya inşAllah inanın çöktüm bu sivilceler yüzünden psikolojim bozuldu, dönem olarak da üniversiteye başlayışım ve abimin düğününe denk geldi bayağı zorlandım. Umarım sabrettiğime değer :)

Ya inşAllah inanın çöktüm bu sivilceler yüzünden psikolojim bozuldu, dönem olarak da üniversiteye başlayışım ve abimin düğününe denk geldi bayağı zorlandım. Umarım sabrettiğime değer :)
gecmıs olsun canım dedıgın ılacı arkadasım kullanıyordu bı donem 17 yasındaydı...cıldı senın gbıydı...ılk zamanlar dudakları catladı ılactan bır kac ay kullandı cıldı gercekten mukemmel olmustu cukurluk vs yoktu....derken dr bu kez karacıgerıne ılac dokunmaya basladı deyıp kestırdı...sonra cıldı yıne eskısı gbı oldu...sonuc olarak yumurtalıklarındakı kıstten dolayı yuzu sıvılcelı ımıs...sızde dıkkat edın gereklı testlerı muanelerı olun derım

pekı alttan cıkan yenı cildi hisediomusn ? cukurlkların gözeneklerın kuculdu mu tek ıstegm bunlar :KK43:
Benim doktorum değişti talihsizliğim, eski doktorum dozunu az yazmış bana yetmedi o. Şimdi günlük 40 mg'a çıktım. 6.ayıma girdim fakat dudak kurumaları ilk aylar gibi, burun kanaması da oluyor. Bunlar ilk aylarda daha çok oluyordu. Yüzümse bi iyi oluyor bi kötü, bazen çok ümitsizliğe kapılıyorum hiç geçmeyecek diye. Dua ediyorum sadece, eğer yüzüm düzelirse resmini sana atarım inşAllah canım :)

canım tedavine kac mg la basladın ? neden uzadı bu kadar ben 2. ay doktordan mg ı arttırmasını ısteyecegm 10 sbh 10 aksamla baslattı 12.günüm böyle gderse surec uzar

gecmıs olsun canım dedıgın ılacı arkadasım kullanıyordu bı donem 17 yasındaydı...cıldı senın gbıydı...ılk zamanlar dudakları catladı ılactan bır kac ay kullandı cıldı gercekten mukemmel olmustu cukurluk vs yoktu....derken dr bu kez karacıgerıne ılac dokunmaya basladı deyıp kestırdı...sonra cıldı yıne eskısı gbı oldu...sonuc olarak yumurtalıklarındakı kıstten dolayı yuzu sıvılcelı ımıs...sızde dıkkat edın gereklı testlerı muanelerı olun derım
Sağolun inşallah bu hafta kontrole gideceğim bakalım bizim ciğerler ne alemde :)

Back
X