Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
mymelino Roaccutane bir dönem bende kullanmıştım ancak yüzümde hiçbir iz kalmamıştı bebek cildi gibi olmuştu ..Roaccutane birlikte dr um verdiği ecz. yaptğı yüze sürülen bir ilaç vardı belki o da yüzümü soyarak temizlenmesine yardımcı oldu diğer arkadaşlarda tecrübelerini paylaşır sanırım ancak yüzünde leke kalması pekde normal gibi görünmüyor. Bence en kısa sürede dr unla görüş canım ..Dr kontrolünde kullanılması gereken bir ilaç sende öyle yapmışsındır sanırım ..
aynı tedaviyi görmüş biri olarak doktorun söylediğini yazayım.
sivilce izleri, oradaki ölü derinin yenisiyle değişmesiyle yok olur.
Ya kimyasal peeling yada eczanede yaptırılmış ilaçlar,
(şahsi fikrim ; evde uygulanabilecek peelingler çözüm olabilir...)
geçmiş olsun..
Kırmızı izlerdenmi bahsediyorsun yoksa yüzde delik delik olan izlerimi? Kırmızı izler ilaç tedavisi bittikten sonra zamanla kayboluyor ama diğeri için arkadaşların dediği gibi ya peeling yada laser tedavisi ile kesin çözümü var.
sgürsoyy doktorunun verdiği karışımı söylede bende doktora danışayımm onu..... kimyasal peeling 6-7 ay sonra yapılırr ... onun haricindeki yöntemleri söyleyinnn... kırmızı kırmızııı akne lekeleriiinden bahsediyooom.. 7 ay oldu 11 gün sonra tedavi bitecek ...
ya aynı dertten bende de var..bende 5.ayıma girdim ama ilk aydaki izler aynı biçimde hala ne büyüyor ne küçülüyor aksine bide üstüne yenileri ekleniyor çok sinirli ve mutsuzum..
ben 1ay önce gittiğimde bu izler ne zaman geçicek demiştim..doktorum zamanla azalcak ama tamamen geçmeyecek kimyasal peelingle hallolur o kadar kafana takma sonunda yüzün bebek gibi olcak demişti..yarın tekrar randevum var yine soracağım bari kimyasal peelinge kadar bişey versin azalması için çünkü kendi kendine geçecek gibi durmuyor..tekrar yazarım randevudan sonra..
tamam canımm yazz mutlakaaa.. bide alkol -- gülsuyu-- resorchine-- salistikasit karışımını 1-2 ay kullanınca lekeleri azaltıyoomuşş ...doktora gidincee bu karışımıda sorarmısın canımm.. bilgi verirr en azından..
mymelino bugun gittim doktora ilk olarak 40mgnin yüzümü daha kötü yaptığını lekelerin iyice arttığını,vücudumda isilikler cıktığını söledim ama doktor bana çok sabırsızsın daha ortasındasın hersey yeni başlıyor falan dedi ve 8ay kullanacağımı söledi yani 5.ayıma girdim ama 4 ayım daha varmış(ben 6da biter sanıyordum)..lekeler konusunda da zamanla azalcak ilaç bittikten sonra bile azalması devam edicek bu kadar sabırsız davranma yüzün bebek gibi olcak fln dedi..zaten ilaç bitiminden 6ay sonra hala lekelerimden rahatsızım diosan da(ki rahatsız olacağım kadar kalmayacakmış) en fazla 2seans kimyasal peeling yaparız olur biter ne diye üzülüosun bu kadar büyütülecek bişey değil hep yaptığımız şeyler bunlar dedi..suan biraz da olsa rahatladım bu arada ilacı alırken yapacağım seyler sunlar; yüzümü cok iyi nemlendirmek,güneş koruyucuyu KESıN sürmek (ki hiç sevmem onu sürmeyi) ayrıca tonik veya yukarıda yazdığın karısım ayrıyetten tretin,acnelyse,differin ve benzeri ilaçları kullanmamak..bu arada madecassaol kullan izlerini hafifletir dedi ve yazdı reçeteme..umarım işine yarar elimden geldiğince benim gibi sorunu olanlara yardımcı olmaya çalışcam çünkü bunun ne demek olduğunu çok iyi biliyorum..bu arada sen yinede doktoruna danış çünkü herkesin cildi farklı o daha iyi yönledirir seni bu konularda..
ben de rosacea var (( sivilceden daha illet bişi..kronik bir rahatsızlık kesin tedavisi yok ( ben de bu rahatsızlık için roaccutane ın muadili olduğu söylenen zoretanin i kullanıyorum..3. ayım bitti bana mısın demiyor..hala kızarığım halaaaa..bi de öle benek benek..ki 2 sene öncesine kadar mükemmel bir cildim vardı..
Konuya gelince..Eğer sivilceleriniz geçttiyse tedaviniz tamamlandıysa ohh ne güzel..gerisi kolay diyebiliriz..kimyasal peelingler yaptırabilirsiniz..Ama benim tavsiyem bunu doktora yani bir dermatolog a yaptırmanızdır..mesela sizin tedaviniz yapan doktor olabilir..İşinizi sağlama alın anlamında..daha sonra kendiniz evinizde doktorun tavsiye ettiği peelingleri yaparak cildiniz tazeler ve temizlersiniz..Geçmiş olsun..
off ama peki ben ne olacağım????????????????? ((((((((
Rosacea olan yok mu aranızda..bu arada sinsi bir hastalık bu..yanaklarda kzarıklık ve kabartılarla kendini göstrebiliyor..eğer ki pek fazla umursamazsanız sonuçlar çok daha kötü oluyor..
tamam canımm yazz mutlakaaa.. bide alkol -- gülsuyu-- resorchine-- salistikasit karışımını 1-2 ay kullanınca lekeleri azaltıyoomuşş ...doktora gidincee bu karışımıda sorarmısın canımm.. bilgi verirr en azından..
alkol,gülsuyu vs..vs.. bence doktorunuz bir şey demeden bunları kullanmayın..alkol zaten tahriş edici bir madde..gülsuyu desen gül öle her cilde iyi gelen bir şey değil..güle alerjisi olan da var hassasiyeti olan da var gülsuyu çok ta masum bir şey değil..ben kullandım bana göre değildi mesela..cildimdeki hassasiyet ve kızarıklık arttı ben de bıraktım..
Selamlar, uzun zaman topiğe birşey yazılmamış ama belki birileri için yardımcı olur yazdıklarım.Roaccutane sonrası olmazsa olmazlardan sayabileceklerim:
1. Güneş koruyucu sürmeden asla dışarıya çıkmayın,hatta mümkünse kışın evdeyken bile sürün.Unutmayın, roaccutane -zoretanin sonrası artık cildiniz çok hassas, kırılgan, lekelenmeye, yaşlanmaya, kırışıklıklara müsait...
2. Cildinizi sadece hassas ciltler için olan temizleme sütleriyle, veya köpüklerle temizleyin ( sabah1 akşam 1).Asla ve asla sabun vs.kullanmayın.Nemlendirici veya gece bakım serumu sürerek uyuyun.Gündüzleri ise nemlendiricili ( yağlı-nemsiz ciltler için olan) güneş koruyucu sürün. Makyajdan kaçının, yapsanız daha bu koruyucunun üstüne yapın.
3. Haftada 1 kez peeling yapın ve yumuşak masajlar uygulayın.
4.Sıcak sudan kaçının, ciltteki yağ dengesini bozar.ılık veya soguk su tercih edin.
EĞER ROACCUTANE- ZORETANIN SONRASI cildinizde lekeler çok ise AHA içerikli köpük ve yine AHA içerikli nemlendirici ( gece) kullanın.Neostarata tavsiye ederm.Tamamen tedavi edici, cilt soyucu-yenileyici ürünler.Cildinizin ufak ufak soyuldugunu göreceksiniz.Ancak bu tedavi 1 aydan fazla olmasın.Ara verip tekrar başlayın.
ROAC.SONRASI LEKE YOK- SADECE CİLT BAKIMI İÇİN , La Roche Posay effaclar H , aşırı dermo tedaviler sonrası cilt yapısı kuruyup incelen ve hassaslaşan ciltler için yapılmış bir köpük.Mükemmel bir ürün.Cildiniz yağlı fakat cansız kuru ise ideal.Sabah akşam temizledikten sonra yine yağlı nemsiz ciltler için uygun olan bir nemlendirici seçin.Paraben ve yağ içermesin. Eki Görüntüle 1087048
Eki Görüntüle 1087058
Eki Görüntüle 1087059
Eki Görüntüle 1087060
Selamlar, Roaccutane sonrası olmazsa olmazlardan sayabileceklerim:
1. Güneş koruyucu sürmeden asla dışarıya çıkmayın,hatta mümkünse kışın evdeyken bile sürün.Unutmayın, roaccutane -zoretanin sonrası artık cildiniz çok hassas, kırılgan, lekelenmeye, yaşlanmaya, kırışıklıklara müsait...
2. Cildinizi sadece hassas ciltler için olan temizleme sütleriyle, veya köpüklerle temizleyin ( sabah1 akşam 1).Asla ve asla sabun vs.kullanmayın.Nemlendirici veya gece bakım serumu sürerek uyuyun.Gündüzleri ise nemlendiricili ( yağlı-nemsiz ciltler için olan) güneş koruyucu sürün. Makyajdan kaçının, yapsanız daha bu koruyucunun üstüne yapın.
3. Haftada 1 kez peeling yapın ve yumuşak masajlar uygulayın.
4.Sıcak sudan kaçının, ciltteki yağ dengesini bozar.ılık veya soguk su tercih edin.
EĞER ROACCUTANE- ZORETANIN SONRASI cildinizde lekeler çok ise AHA içerikli köpük ve yine AHA içerikli nemlendirici ( gece) kullanın.Neostarata tavsiye ederm.Tamamen tedavi edici, cilt soyucu-yenileyici ürünler.Cildinizin ufak ufak soyuldugunu göreceksiniz.Ancak bu tedavi 1 aydan fazla olmasın.Ara verip tekrar başlayın.
ROAC.SONRASI LEKE YOK- SADECE CİLT BAKIMI İÇİN , La Roche Posay effaclar H , aşırı dermo tedaviler sonrası cilt yapısı kuruyup incelen ve hassaslaşan ciltler için yapılmış bir köpük.Mükemmel bir ürün.Cildiniz yağlı fakat cansız kuru ise ideal.Sabah akşam temizledikten sonra yine yağlı nemsiz ciltler için uygun olan bir nemlendirici seçin.Paraben ve yağ içermesin.