Sivilceli Ciltler Roaccutane'nın kısırlık yada down sendromlu çocuklara yol açtığı doğrumu????

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

basaks

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2008
54
0
86
38
İzmir
Arkadaşlar!!!
çok ciddi korkularım var. bu ilacı 3 aydır önce kırk sonra elli mg lık kullanıyorum daha 2.5 ay kullanmam lazım. fakat cildimde aşırı kuruluktan cilt çatlakları oluştu bayanlar için üzücü bir durum. ama daha cok endişelendireni beni vücudumda ağrıların ve zmaan zaman yumurtalıklarımda ağrıların olması. bir kaç yer de kısırlık yada down senduromlu çocuklara yol açtığını duydum bu ilacın ve inanın huzurum kalmadı. çünkü hayatımın en büyük isteği anne olmak ve mutlu bir yuvam olması. şimdi evli olan,çocuğu olmuş yada bu sebepten olmadığını düşünen bayanlar lütfen beni bilgilendirsin. diğer arkadaşlarımda lütfen fikrinizi belirtin çok sıkıntıdayım.
cevaplarınızı bekliyorum acilen!!

merhabalar
ben de bu ilacı kullanıyorum. doktorum kesinlikle böyle yan etkilerinin olmadığını söyledi. ben bu ilaca başlamadan önce çok araştırdım ve doktoruma tek tek sordum. kız kardeşime bile gözüm kapalı bu ilacı yazdım dedi doktorum. içini hiç sıkma bence. ilacı hala kullanıyorsan doktorunla konuş,aklındakileri sor ki için rahatlasın. ben de ilacın yan etkilerinden çok korkmuştum diye her şeyi sordum.doktorum kötü hiç bir şey söylemedi,içim rahat. Allah hayırlısıyla güzel bir yuva ve sağlıklı bir evlat verir inşAllah. içini hiç sıkma olur mu

Ben bu ilacı kullandım. Kısırlığa yol açmadı şuan 1 yaşında oğlum var. Bir arkadaşım doktor ( farmakolog )kendisi kullandı, down sendromlu bir kardeşi var 1. derece risk grubunda ve sapasağlam 26 aylık kızı var. Böyle bir yan etkisinin olduğunu sanmıyorum. Olsa farmakolog olarak kendisi içmezdi. Aklınızda soru işareti varsa E.Ü. veya D.E.Ü Tıp Fakültesi hastanalerinin Farmakoloji A.B.D.'dan yazılı görüş alabilirsiniz

ya ben kullanmıştım bekarken.evlendim çocuğum olmuyor şimdi.hatta sebebi bilinmeyen infertiliteyim.ama roaccutane la ilgili olmadığını düşünüyorum.çünkü yumurtlama rahim kalınlığı vs herşey tedavilerimde normal çıkıyo,ilaç etkilemiş olsa mutlaka bi sorun tespit edilrdi bence.bu ilaç sadece kullanım esnasında hamilelik oluşursa anomalili bebek doğma riski oluşturuyor.çünkü yüksek miktarda a vitamini içeriyor.kan vermek vs sakıncalı.belli sürelerde tetkikler yaptırılarak kullandırılıyo dr lar tarafından ve her ilaç almada da eczane de bilgilendirme formu okutulup imzalatılıyo.

cok teşekkür ederim arkadaşlar içimi rahatlattınız. ama ben hem bundan korkum hem de kalçam ve belimde bir sürü çatlak çıkarması yüzünden bıraktım. bırakırkende cok huzursuzum cunku cildime cok ıyı geldi bir kac sivilcecik dısında bebek gibi oldu cildim ama daha 2 ay kullanmam gerekiyordu tedaviyi tamamlamam ve tekrarlamaması için. ama çatlaklar yayılıyor ve onlar hiç geçmiyor biliyorsunuz ki. her dakika vücudumu nemlendirmeme rağmen ben de aşırı çatlak ve hatta selülit yaptı. inanmıycaksınız ama vucudumda hic bir sey yoktu ve ne kilo aldım ne de yaglı yada zararlı seyler yedim. cilt kuruluktan yaptı heralde. uzuntuden agladım ılk gordugum de henüz 23 yasındayım , hem bekarım hem de daha hamile bile kalmadan boyle catlak olması butun kalcamın cok uzdu.
tavsıyenız var mı acaba sonra dan bır anda sıvılcelerimin üç misline cıkması da cok korkunç.napsam sizce bırakmasam mı?

canım benim,vücuduna dikkat et.. dediğin gibi kuruluktan olmuştur çatlaklar belki de. aşırı derecede kurutuyor bu ilaç. geçen banyodayken keselendim sanki senelerdir yıkanmamışım gibi vücudumdan ölü deriler çıktı çoraklaşmışım resmen. çatlaklarının olduğu yere kese yap ve sürekli nemlendirici sür,sabah kalktığında,gece yatarken falan. mesajını okuyunca inceledim kendimi çatlak falan var mı ben de diye ama görünürde bir şey yok. herkeste olduğu kadar biraz selülit var o kadar.

hamilelik
roaccutane
diğer ilaçların pek çoğunda da görülebilen teratojenik etkiye sahip bir ilaçtır. bu etkiye sahip ilaçlar, bayan hastalar tarafından hamilelik sırasında kullanıldıkları takdirde doğacak bebeğin olumsuz etkilenmesine veya sakat doğmasına neden olabilirler. bu nedenle hamile olab bayan hastaların roaccutane kullanmamaları gerekmektedir. roaccutane kullanması gereken doğurgan çağdaki bayan hastalar da tedaviye başlamadan önce gebelik testi yaptırarak hamile olmadıklarından emin olmalı ve etkili doğum kontrol yöntemleri aracılığıyla tedaviden 1 ay önce başlayarak, tedavi süresi boyunca ve tedavinin bitimini izleyen 1 ay süresince hamilelikten korunmalıdırlar. çocuk doğurma olasılığı bulunan bayan hastalar roaccutane ile tedaviye başlamadan önce, tedavi sırasında ve tedavinin bitiminden sonraki birinci ayın sonuna dek düzenli olarak gebelik testi yaptırmalıdırlar. roaccutane tedavisine başlamak için bir sonraki adet (regl) döneminin üçüncü gününe dek beklemek emin bir yoldur. tedavi sırasında ve tedavi bitimini izleyen 1 ay süresince hamilelikten korunan bayan hastalar bu sürenin bitiminden sonra hamile kaldıkları takdirde doğacak bebekleri yukarıda sözü edilen teratojenik etkiden olumsuz biçimde etkilenmeyecektir. yukarıda sözü edilen olumsuz etkilerden hiçbiri erkek hastalar için geçerli değildir, erkek hastalardan doğacak çocuklar hiçbir şekilde roaccutane tedavisinden etkilenmezler.

emzirme

roaccutane emziren kadınlarda kullanılmamalıdır.

kan bağışı

kadın veya erkek herhangi bir hastanın
roaccutane tedavisi sorasında ve tedaviden sonraki 1 ay boyunca kan bağışında bulunmaması gerekir. çünkü bu tedavi sırasında bağışlanan kan, hamile veya kısa bir süre içinde hamile kalacak olan bir hastaya verildiği takdirde doğacak bebeğin teratojenik etki nedeniyle tehlikeye girmesi söz konusudur. dolayısıyla kan bağışında bulunan hastaya hiçbir zarar vermeyen ancak kan nakli yapılacak olan hasta gebe ise doğacak bebeğe zarar verebilecek bu tür bir bağıştan tedavi sırasında ve tedaviden sonraki 1 ay boyunca kaçınmalıdır.

labaratuar testleri

doktorunuz tedaviden önce ve tedavi sırasında sizden bazı kan tahlilleri isteyecektir.
roaccutane kullanan hastalardan düzenli aralarlar istenen kan tahlilleri aknenin ciddiyet derecesiyle ilgili değildir, ilacın biyokimyasal etkilerini izleyebilmek amacıyla yapılır.

roaccutane ile birlikte başka ilaçların kullanımı
roaccutane a vitamini türevi olan bir ilaçtır. tedavi esnasında a vitamini içeren başka ilaçların alımı vücutta a vitamininin normalden fazla birikmesine yol açabilir. dolayısıyla tedavi esnasında a vitamini içeren ilaçlar alınmamalıdır. bundan başka, akne hastalarının sıklıkla kullandıkları tetrasiklin grubu antibiyotiklerin roaccutane tedavisi sırasında kullanılmaları birtakım yan etkiler nedeniyle önerilmemektedir. hamileliği önleyici ilaçlar (oral kontraseptifler = doğum kontrol hapları) roaccutane ile herhangi bir etkileşime girmezler. sistematik kortikosteroidlerle birlikte kullanımda dikkatli olunmalıdır.

yan etkiler

roaccutane deride aknenin oluşmasına neden olan yağ salgısını önemli ölçüde azaltır. bu nedenle tedavi sırasında sık olarak görülebilecek bir yan etki cildin kurumasıdır. bu durumda yağlı merhem ve koruyucular yarar sağlar. tedavinin bitimini izleyen birkaç hafta içinde cilt kuruluğu kendiliğinden ortadan kalkar. diğer yan etkilerle ilgili ayrıntılı bilgi için prospektüse başvurunuz.

roaccutane kullanırken lütfen bunları unutmayın
roaccutane kullanan ve çocuk doğurma olasılığı olan bayan hastalar tedavi başlangıcında hamile olmamalı, tedavi sırasında ve tedavinin bitiminden sonra 1 ay boyunca hamile kalmamalıdırlar. bu nedenle tedaviden 1 ay önce başlayarak belirtilen süreler boyunca etkili doğum kontrol yöntemleri uygulamaları ve düzenli aralarla gebelik testi yaptırmaları gerekir.

belirtilen süre içerisinde bir hamilelik söz konusu olursa hekim derhal bu durumdan haberdar edilmelidir.
roaccutane kullanan kadın veya erkek tüm hastalar tedavi sırasında ve tedaviden sonraki 1 ay boyunca kan bağışında bulunmamalıdırlar. aksi halde, bu durum, kan nakli yapılan hasta gebe ise, doğacak bebeğe zarar verebilir.

roaccutane, akne şikayetiniz nedeniyle hekiminiz tarafından sizin için reçete edilmiştir. ilacın başka bir hasta ile paylaşılmaması gerekir.

hangi ilaç kullanılırsa kullanılsın tedavinin daha etkili biçimde gerçekleşmesini sağlayacak önemli bir takım noktaların olabileceği veya bu ilaçların etkilerinin yanı sıra bazı yan etkileri olabileceği bilinmelidir. bu yüzden, hekiminizin önerilerine dikkatle uyunuz. hekim ve eczacıların ilaçlar konusunda hastalara yardımcı olabilecek gerekli bilgiye sahip oldukları unutulmamalıdır.

alındıtır....

Son düzenleme:
kızlar merhaba bu ilacı ben de 2 sene once kullandım. gercekten cok etkili ve bence kesin ve temiz bir cozum. henuz bir cocugum yok ancak deneme ve basarısız olma durumum da sozkonusu degil.. ben özürlü cocuklara yol actıgına inanmıyorum cunku yıllar once kullanıp sonrasında 2 ser saglıklı cocuga sahip olan iki arkadasım var. benim de bildigim kadarıyla kullanımı sırasında ve kullanımından bir kac ay sonraki donemde gebelik gerceklesmemeli ! basak cok canını sıkma sabırlı ol yazın da sakın gunese fazla cıkma.. seneye yepyeni tertemiz bir cilt ile mis gibi olucaksın merak etmehihoyyyt
herkese sevgiler..

catlakların icin bepanten kullan mutlaka.. kuruluktan olusması cok dogal benim de ellerimde yaralar oluşmustu kuruluktan.. sakın ihmal etme vucuda nemlendirici vucut losyonlarından ve eller dudaklar gibi daha kucuk bolgelere bepanten surebilirsin..

arkadaşlar,
ben mecburen roaccutane ı bıraktım ki cildime çok iyi sonuç vermeye başlamıştı cildim pırıl pırıl olmuştu. tek tük sivilcelerim kalmıştı. fakat her gün bütün vücudumu en güclü nemlendiriciler,yağlar ve medacassol ile nemlendirmeme rağmen çatlaklar her geçen gün arttı ve bekar bir kız olarak hem öz güvenimi hem de geleceğimi mahvetti sanırım. ciddi moralim cok bozuk.sivilcelerim de geri çıkmaya başladı 5 günde. hem sivilceli hem çatlaklıyım keşke hiç başlamasaydım en azından çatlağım olmazdı. burdan kullanıcak olan yada yeni başlayan bütün arkdaşlara rica ediyorum çok dikkatli olun çok nemlendirin hatta bünyeniz zayıfsa ağızdan omega yağları alın ben çok zayıf bir kız olmama rağmen yag dokusu eksıklıgınden kolejen dokum eridi. sizin başınıza gelmesin . biliyorum herkese olmuyor ama size oladabilir dikkat edin aynı üzüntüyü yaşamayın ..
kendinize çok iyi bakın

ben bu ilacı kullandım..hiçbir sorun yaşamadım aşırı dudak kurulugu haricinde..catlak vs.şeyler yaşamadım..o dönemde hızlı kilo alışverişi yaşadıysan ondan da kaynaklanabilir bilemiyorum.kısırlık yada down sendromlu bebeklere yol actıgı büyük bir yalan ben bunu cok araştırdım kadın doktoruna da sordum,zaten roche gibi bi firma nasıl böyle bişi olabilir..sadece kullanırken hamile kalmamak lazım bıraktıktan sonra da belli bi süre (onu doktorlar söyler) yine hamile kalmamak lazım.belli bi süre varmış o süreden sonra vucuttan tamamen cıkıyomuş roaccutane..
ama kuruma sorunları ben de yaşadım,saclarımda dökülmeler oldu,dudaklarım ellerim yarıldı..

iki üç yıl önce roaccutane tedavisi gördüm.7 ay aralıksız kullandım.bu sırada dudaklarım şişti yara oldu kenarları yırtıldı.....ama sivilcelerimden de kurtulmak istiyodum.her ay düzenli kan tahlilimi yapardı doktorum.dozunu tahlillere göre ayarlardı.3 ay sonra yan etkileri bitti tedavi sonunda sivilcelerimden de tamamen kurtuldum.yüzüme rahatça dokunup makyaj yapabiliyordum.gebelikte kullanımı riskli dedi doktorum tedavi sonunda 7 ay gebelik olmamasını söylemişti.o zaman bekardım şimdi 8 aylık evliyim.kist var zarlarım kalın çocuğum olmuyor.bu ilacın öyle bi etkisi oluırmu düşünmeden edemiyorum
aynı fikirde olupta jinekologla görüşenlr bilgi verirse sevinirim

3 aydır roaccutane kullanıyorum gözlerim kanlanıodu kıpkırmızı oluyordu.doktora gittim göz damlası verdi. ellerim pancar gibi oldu. ama cildim parlamaya başladı ama tam anlamıyla gecmedi.52 kiloyum 20 lik kullanıyorum acaba o yüzden mi geçmiyo ki

çoçuklarımızın çocuklarına bile etki edebilcek bir ilaç olduğunu duydum. diğer bütün ilaçları kullandım ama hiç biri fayda etmedi en son bu tür ilaçları kullanım ve kurtulim dedim ama yok hayır cesaret edemiyorum.

sakın ama sakın kullanmayın kullandırtmayın. ben 6 ay kullandım. şimdi 3 yıldır bebeğe ulaşamıyoruz çok istediğimiz halde .ailede bu sorunu yaşayan da yok. ingilizce google da accutane and infertility yazın. aynı sorunu yaşayan yüzlerce insan var. tesadüf olamaz. sakın ne olur duyurabiliğinz kadar kişiye duyurun. sivilce nedir ki şu an yaşadıklarımın yanında..:((

beş ay kullandım ikinci bebeğimi bekliyorum ne a lakası var ya hamileyken kullanmak sakıncalı öyle bişey olsa zaten doktorlar da vermez yalnız tekrar ediyor sivilceler kesin çözüm değil yani yeniden kullanmayı düşünüyorum en azından iki yıl sivilce çıkmıyor

Ben bu ilacı kullandım. Kısırlığa yol açmadı şuan 1 yaşında oğlum var. Bir arkadaşım doktor ( farmakolog )kendisi kullandı, down sendromlu bir kardeşi var 1. derece risk grubunda ve sapasağlam 26 aylık kızı var. Böyle bir yan etkisinin olduğunu sanmıyorum. Olsa farmakolog olarak kendisi içmezdi. Aklınızda soru işareti varsa E.Ü. veya D.E.Ü Tıp Fakültesi hastanalerinin Farmakoloji A.B.D.'dan yazılı görüş alabilirsiniz
Merhaba,
sayfaya yeni üyeyim ve bir kaç ay sonra evleneceğim. yüzümdeki akne ve akne izlerinden çok rahatsız olduğum için bende ilacı kullanmak istiyorum ancak ilacı bıraktıktan bikaç seneye kadar hamile kalınmaması gerektiğini duydum. Siz ilacı bıraktıktan kaç ay sonra hamile kaldınız ?

Back
X