• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rol Yapmaktan Bıktım :(

İki ayrı uç.
Yazık olmuş.
Umarım ortada buluşursunuz.
Yani karşılıklı anlayış konusunda...

Ayaklarinin uzerine durunca da asıl yuzunu gosrermek hic şık olmaz ama...yani bence ya sonsuza dek rol yap yada artik yapma...

Ne is yapiyorsun bilmiyorum ama uzaklas ,kop ,arama sorma ,cunku ne kadar iyi niyetli dusunsende sen ,onlar anlamayacak

Keşke kendi yaşam tarzlarini size dayatma yapmak yerine sevdirerek ogretmeyi deneseler iyi ebeveynler olsalardi. Yapacak birsey yok herkes yasantiniza saygi duymak zorunda ama bu aşamada soylerseniz baya başiniz agriyacak. En iyisi evlenene kadar erteleyin. Zaten evlenirseniz elini etegini ceker herkes

maddi manevi uzaklaş ondan sonra gösterirsin gerçek karakterini şimdi yaparsan baskı görürsün

Benzer durumlardayiz. Tek bildiğim anlamayacağını bildiğim insanlarla gereksiz yere tartışmaya girip onları da kendimi de yıpratmamak. Onlar ailem ve her ne kadar aynı fikirde olmasam da onları oldukları gibi kabul ediyorum. Onlar aynısını yapmıyor biliyorum ama bunun sebebi dünya görüşüne dair eksiklikleri. Bu kadar görüp bu kadar öğrenmişler, tüm dünya bu kadarcık sanıyorlar. Hayatlarında neredeyse hiç muhakeme etmemişler. Hemen her sunulanı doğru diye kabul etmişler. Demem o ki boyle bir noktada susmak rolden ziyade tüm kusurlariyla sevdiğimi bağrıma basmak ve günün birinde dünyanın sunulandan ziyade olduğunu idrak etmelerı için dua etmek bana göre. Tabi ki polemige girmeden derdimi anlatabilecek fırsat bulursam kaçırmıyorum ama bu durum çok nadir oluyor. Böyle düşününce ben kendimi iyi hissediyorum. Senin işine yarar mı bilemedim ama paylaşmak istedim.

İslam dini hoşgörü dinidir. Yok böyle giyinmiş tabi tecavuz ederler gibi cahilce size lansa ettikleri icin sevememissiniz. Bence bu konuda aileniz suçlu. Dini doğru düzgü algilayip hoşgörü icinde olsalardi eminim sizde buu ikilemde kalmazdiniz.

images_1501476204217.webp

:)

Oynamaya devam et bence iki uc dangalaga karakter ispatpamak zorunda degilsin. Akilli insanlar iyi manevra yapar atese atmaz kendini. Fazla gurur.... Hiç gerek yok bosver.

Öncelikle sana bravo be!
Gerçekten böyle sığ bir aileden çıkıp gerçekleri görebilen sayısı o kadar az ki.
Sen de kolayı seçip onlar gibi olabilirdin, gözünü, kalbini, vicdanını, beynini hiçe sayabilir bir simülasyonu
yaşayabilirdin.
Cahillik en büyük mutluluk. Sen cahilliği saçmemişsin. Mücadeleyi seçmişsin.
Yaşadığın hayatı tahmin edebiliyorum. Tam bir işkence olmalı.
Ben ailemde, sülalemde öyle düşünen insanları çıkarttım hayatımdan. Annem babam da olsa bir katile, bir vicdansıza
çomak tutuyorlarsa onlarla işim olmaz. Benim dünyamda böyle insanlara yer yok! Fakat sen öyle olmayabilirsin.
Yapacağın tek şey ayaklarının üstünde durduğun anda evden ayrılmak. Senin gibi bir kaç kişi daha tanıyorum. Tek yol bu canım.
Oku, araştır, öğren, bil, farkında ol!

Onların yaptığı tamamiyle yanlış, bence de düşünceleri belli etmemen senin yararına olur en azından ayakların yere sağlam basana kadar ancak, onların yanlışından kaçarken göstermiş oldukları baskıdan kaçıp istemsiz yanlışa düşmemek çok mühim. Düşüncelerini vs bilmiyorum ancak kendince doğru yapıyorum sanıp senin düşüncelerinde yanlış olabilir. Bu psikolojik baskı karakter düşünce kendini özgür ifade edememe baskılanma bir ömrü etkileyen şeyler. Çevremizde böyle şeylere şahit oluyoruz aile baskısından kaçıp yanlış düşüncelere saplanan ve kendi düşüncelerinin de doğru olduğunu savunan. Umarım yaşadığın bu süreci rahat atlatabilirsin. Psikolojik bir destek almayada çalış daha rahat atlatabilmen için bu dönemi

benim annem acık görüşlü bir insandı ama babam cok geri kafalı birydi
onunla aynı odada tv izlemek ölüm gibiydi haberlerde bişey cıkra hemen yorum yapar
seni sinir hastası ederdi
onla aynı ortamda kalmak dahi istemezdim dayandım dayandım en sonunda evlendim kurtuldum
zihniyeti bozuk bu insanların ve düşünceleri bir gram degişmez seni sinir hastası ederler
dayan ve sende kurtul allah yardım etsin

Dini konulardan bahsetmek yasak ama yine de yorum yapacagim.Sizin ailenizin dusundugu gibi degil bizim inandigimiz din onlar cok yanlis yasiyorlar belki o yuzden sizi soguttular uzaklastirdilar.benim babam da muslumanligini en guzel sekilde yasamaya calisan bi insandir ama ben ona hayranim oyle adaletli oyle iyi bize ilgili sevgi dolu bi baba oldu hep.

26 yaşındayım. senle aynı durumdayım. o evden temelli çıkana kadar bu böyle devam etmek zorunda bence.

Keşke kendi yaşam tarzlarini size dayatma yapmak yerine sevdirerek ogretmeyi deneseler iyi ebeveynler olsalardi. Yapacak birsey yok herkes yasantiniza saygi duymak zorunda ama bu aşamada soylerseniz baya başiniz agriyacak. En iyisi evlenene kadar erteleyin. Zaten evlenirseniz elini etegini ceker herkes
Evlenmekten ziyade çalışıp yolları ayırmayı planlıyorum

Back
X