• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Romatizma ve Infertilite

Magrat

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2013
2.562
8.474
358
Merhaba arkadaşlar,

Ben ankilozan spondilit hastasıyım, bir yandan da hamile kalmaya çalışıyorum.
İnternette "hamilelik ve romatizma" ile ilgili birçok kaynak var, ama infertiliteyle ilgili hiçbir kaynak yok. Birçok yerde romatizmanın infertiliteye yol açmadığını okuyorum. Ancak şlyle bir gerçek var ki, tüm romatizma ilaçları yumurtlamayı önleyen ilaçlar! Ve bundan hiçbir yerde bahsedilmiyor, bir tane bile kaynak yok! :( Her sitede "hamileyken kullanılmayan ilaçlar"dan bahsediliyor, ama hamile kalmaya çalışma süresince yani yumurtalarımıza ve yumurtlamaya ihtiyacımız olduğu süre boyunca ağrımızı nasıl dindireceğimizle ilgili en ufak bir bilgi yok...

Normal ağrıkesicilerin hiçbiri bizim ağrılarımızı kesmiyor, antienflamatuar almamız şart. Ama bunlar da yumurtlamayı engelliyor işte...

Bu hastalıkla uğraşan ve hamile kalmaya çalışan arkadaşlar var mı merak ediyorum..
1- Endol, cataflam vs benzeri ilaçlar kullanan ve hamile kalan var mı?
2- Hamile kalmaya çalışırma süresi boyunca, bu ilaçlar yerine başka ağrı kesiciler kullandınız mı?

Merhaba arkadaşlar,

Ben ankilozan spondilit hastasıyım, bir yandan da hamile kalmaya çalışıyorum.
İnternette "hamilelik ve romatizma" ile ilgili birçok kaynak var, ama infertiliteyle ilgili hiçbir kaynak yok. Birçok yerde romatizmanın infertiliteye yol açmadığını okuyorum. Ancak şlyle bir gerçek var ki, tüm romatizma ilaçları yumurtlamayı önleyen ilaçlar! Ve bundan hiçbir yerde bahsedilmiyor, bir tane bile kaynak yok! :( Her sitede "hamileyken kullanılmayan ilaçlar"dan bahsediliyor, ama hamile kalmaya çalışma süresince yani yumurtalarımıza ve yumurtlamaya ihtiyacımız olduğu süre boyunca ağrımızı nasıl dindireceğimizle ilgili en ufak bir bilgi yok...

Normal ağrıkesicilerin hiçbiri bizim ağrılarımızı kesmiyor, antienflamatuar almamız şart. Ama bunlar da yumurtlamayı engelliyor işte...

Bu hastalıkla uğraşan ve hamile kalmaya çalışan arkadaşlar var mı merak ediyorum..
1- Endol, cataflam vs benzeri ilaçlar kullanan ve hamile kalan var mı?
2- Hamile kalmaya çalışırma süresi boyunca, bu ilaçlar yerine başka ağrı kesiciler kullandınız mı?

merhaba bende as hastasıyım..yanlız bebek düşünmeye başladığım ilk 3 ay kullamaya devam edip daha sonra doktorumun isteği üzerine bıraktım.gittiğim kadın doğumcu gebelik oluşana kadar tedaviye arama vermemi söyledi.ve ben zaten ilaç kullanımını gebelik düşünürken kullanamazdım.gittiğim fizik uzamanınada sorudm oda 2 seçenekten birini seçmemi söyledi ve ben meleğime giden yolu seçmek durumun da kaldım .endol kullanıyodum zaten reçetede de yazıyordu gebelik düşünülmeye başladığı andan itibaren bırakılmalıdır diye..bunu okuduğumda bile tüylerimin ürpermesine yetmişti anlıyacağın.2 yıldır meleğimi bekliyorum as li olduğumu öğrenelide 3 yılı buluyor sanırım.ağrılar hakkında oluyor evet aynı sıklıkta devam ediyor yanlız ilk başlarda daha çoktu zaman geçince ya alışıyorsun buduruma yada dahamı azalıyor bilemedim:31:bununla yaşamayı bilmeliyiz bilmeliyizde keşke hamileliktede kullanabıleceğimiz ilaçlar olabılse:31:sen kullanmaya devam ediyormusun ilaçları peki?

Ben 19 yaşından beri bu hastalıkla yaşıyorum zaten. Yani 19 yıldır. 38 yaşındayım, ömrümün yarısı hasta geçmiş.
Öyle ilaçsız durabilecek kadar hafif olmuyor benim ağrılarım maalesef. Sen şanslıymışsın. Ağrılarım hafif olsa ben de ağrıkesici yerine çocuğumu seçerim diyebilirdim. Sen şükret arkadaşım. Sağlığı yeten herkes şükretmeli bence.

Ağrıkesiciler konusunda diğer arkadaşların da yorumlarını, tecrübelerini paylaşmalarını bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 19 yaşından beri bu hastalıkla yaşıyorum zaten. Yani 19 yıldır. 38 yaşındayım, ömrümün yarısı hasta geçmiş.
Öyle ilaçsız durabilecek kadar hafif olmuyor benim ağrılarım maalesef. Sen şanslıymışsın. Ağrılarım hafif olsa ben de ağrıkesici yerine çocuğumu seçerim diyebilirdim. Sen şükret arkadaşım. Sağlığı yeten herkes şükretmeli bence.

Ağrıkesiciler konusunda diğer arkadaşların da yorumlarını, tecrübelerini paylaşmalarını bekliyorum...

benimde ilk ağrıların başladığı tarih 2005 yılı ama as'nin tanısı 2010.
tabiki sen 19 yıldan bahsediyorsun ilerleme süreci daha farklı rabbim sana sabır versın agrılarını dindirsin inşallah..sonuçta as nin sonuç olarak gidişatı aynı bende peşindeyim bi farkım yok :29:yinede çok şükür arkadaşım beterin beteri vardır herzaman ben bunu bilirim bunu söylerim :16:rabbim şifa versin tüm hastalarımıza:34:

Back
X