sabah1 akşam1 salazyropin
günde 1 quensyl
gün aşırı prednol
hergün 1 tane folbiol
nisana kadar kullan ve nisanda kontrole gel dedi. acaba korunmaya devam edeceğimiz için mi kullanıyorum ben bunların hepsini ya offff. sadece methotraxate hapımı kesti onun yerine salazyropin verdi okadar.
ben 6 aylık evliyim canım
ben de psöriyatik artrit hastasıyım. metotreksat kullanıyorum. bir de remicade alıyorum 2 ayda bir .doktorum metotreksatı 3 -4 ay önceden kesmemi söyledi. remicade içinse sadece hamilelikte alınamıyor dedi ama internette baktım onun da 6 ay geçmesi gerekiyormuş .benim de kafam karışık anlayacağın bir de korkularım var caba hamilelikte ilerler mi hastalığım eklem hasarı oluşur mu diye bakalım ne olacak(
evet vildan bu arada ben de acele ediyorum hazır ağrılarım yokken hamile kalayım diyorum ama 3 ay oldu ilacı bırakalı korkuyorum dediğmi gibi. ayrıca ben de izmitliyim:))
sen hamile kalacağını söyledinmi?
ahh nihonjin ahh nasıl takmayayım sen söyle şimdi memurlar.net e bakıyodum patt diye iltihaplı romatizması olanlar dikkat diye bir haber okudum. haberdede 10 yıl sonra 3te birinin çalışamaz duruma geldiğini sakatlıklara yol açtığı ve daha bir çok şey yazıyordu. ŞİMDİ GELDE TAKMA!!!
ahh arkadaşım okadar içimi rahatlattınki anlatamam. demek sende salazyropim kullandın hamilelikte çocuğunun da sağlıklı olmasına çok sevindim çünkü hamilelikteki ağrılarda çok kafama takılan bebeğimin sağlığı :/Merhaba,
Ben Yaklaşık 10 yıldır AS hastasıyım , hastalığımız seninle çok benzer. Ben şu an 5 aylık hamileyim ve bu ikinci hamileliğim ilk doğumumu 6 yıl önce yapmıştım. O hamileliğimi Deltacortıl ilacla sürdürdük , hamilelik öncesi salazoprıyn kullanıyordum onuda hamıle kaldıgımı ögrendıgımde kesmıstı kadın dogumcum. İkinci hamilelik dönemimden önce ise 4 yıldır Remicade tedavisi görüyorum doktora yazsonu bebek düşündüğümü söylediğimde Şubat ayında ilacımı kesti sadece melox verdi onuda mayıs ayında kestik vücut dinlenmiş oldu Ağustos ayında da hamile kaldım . Tabi bu dönemde kadındoğumcuya gidip durumumu anlatıp gerekli hamilelik testlerinin hepsini yaptım ki ekstra bir durum var ise tedavi edelim diye allaha şükür bir aksilik çıkmadı. Şu an ağrılarım oluyor ara ara ama hafif ağrı kesicilerle idare edebiliyorum. İnşaallah bu şekilde tamamlarım hamileliğimi .... Herkezin bünyesi farklıdır ama sende nette araştırırsan hamilelik süresince hastalığın yavaşlaığını uykuya yattığını okursun. Hormonal değişikliklerden dolayı daha yavaş seyrediyor hamilelikte. Sende biraz daha dinlenip sonrasında sağlıklı rahat bir hamilelik geçirirsin inşaallah
merhabalar,internetten hastalık belirtilerini okuduğumda bende de eklem ya da iltihaplı romatizma olduğu kanısına vardım. 2 senedir eklem yerlerimde ağrı, sızı var. Özellikle hava değişimlerinde bu ağrıları yaşıyorum, bacaklarımda, parmaklarımda, bileğimde. Bulunduğum şehirdeki hastanelerde romotoloji bölümü yok.Zaten şimdi de hamileyim Allah izin verirse 2011 Mart annelerinden olacam. Yazdıklarınızda ve internette de bu hastalığın hamilelikte hormonal değişikliklerden dolayı seyrinin azaldığını okudum. Ama benim heryerim ağrıyor, kalbime bile iğneler batıyor, çok korkuyorum,şimdi havalar soğudu valla böbreklerim, parmaklarım, diş etlerim sızım sızım sızlıyor. Gittiğim kadın doğumcu doktoruma sordum bebeğe etki eder mi diye sadece seni rahatsız eder dedi, umarım bir şey olmaz. Allah'a emanet olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?